Erdoğan, 500 bin çocuğun giydirilmesi için ilk sözü aldı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la birlikte Trump Towers’ın açılış kurdelesini kestikten sonra Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan başta olmak üzere ev sahipleriyle birlikte alışveriş merkezi bölümünde kısa bir tur attı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Sema Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı, Osman Boyner ve Ali Sabancı ile birlikte Trump Towers’taki İpekyol, Bisse, Kiğılı, LC Waikiki ve D&R mağazalarının da açılışını gerçekleştirdi.
Erdoğan, LC Waikiki mağazasının kurdelesini keserken, markayı bünyesinde bulunduran Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkan Yardımcısı Vahap Küçük’e bayramlarda yoksul çocuklara verdikleri giyim yardımını anımsattı:
- BMD olarak geçen yıl dini bayramlarımızda toplam 250 bin çocuğu giydirmiştiniz. Bu yıl bayramda giydireceğiniz çocuk sayısını 500 bine çıkarmanızı bekliyorum.
Vahap Küçük, Başbakan’a yanıt verdi:/images/100/0x0/55ea2d44f018fbb8f86fc94f
- BMD’deki arkadaşlarımıza bu isteğinizi ileteceğim. Elimizden geleni yaparız.
Başbakan Erdoğan D&R mağazasına doğru yöneldiğinde Vahap Küçük’e sordum:
- 500 bin çocuğu giydirmenin maliyeti kaç liraya çıkar?
- Kaç parça giyim eşyası vereceğimize bağlı. Hesap ancak o zaman ortaya çıkabilir.
Bunun üzerine başkanlığını Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz’ın yürüttüğü BMD’nin geçen yılki kampanyasına baktım. BMD, bünyesindeki önde gelen markaların katkılarıyla ayakkabı, mont, pantolon, gömlek gibi 6’şar parçadan olan 1.5 milyon giyim eşyasını 250 bin çocuğa ulaştırmıştı.
Tamamı yeni bu giyim eşyalarının BMD üyelerine maliyeti 50 milyon liraya ulaşmıştı. Bu durumda 500 bin çocuğun giydirmenin parasal maliyeti rahatlıkla 100 milyon lirayı bulacaktı.
Küçük’e daha sonra Trump Towers’ta açılanın kaçıncı mağazaları olduğunu sordum, hemen yanıt vermek yerine daha sonra telefonla bildirdi:
- Yurtiçinde 364 mağazaya ulaşmışız. Trump Towers’da Başbakanımızın kurdeleyi kestiği sırada bir mağaza da Mersin’de açmışız. Böylece yurtiçindeki mağaza sayımız 362’den 364’e çıkmış. Yurtdışındaki 30 mağazayı da eklersek, toplam mağaza sayımız şu anda 394 düzeyinde.
Başbakan Erdoğan, Trump Towers’ın içindeki LC Waikiki mağazasının kurdelesini kesmeyi fırsat bilip BMD’nin bayramda sevindireceği yoksul çocuk sayısını artırma sözünü aldı:
- Bu yıl bayramda 500 bin ihtiyaç sahibi çocuğumuzu giydirmenizi bekliyorum.
Erdoğan bu sözü alırken Van depreminde hemen sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Hakkari’de gerçekleştirdiği ihracat toplantısını anımsadım. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) gezici eleman eğitim TIR’ını Hakkari’ye götürmüş, şu mesajı vermişti:
- TIR, Hakkari’deki gençlerimizi konfeksiyon üretiminde çalışmak üzere eğitecek. Burada 250 gencimizin çalışabileceği bir konfeksiyon atölyesi kuracağız. Bu atölyeden çıkacak ürünleri ihtiyaç sahibi çocuklarımızı giydirme kampanyasına yönlendirebiliriz.
Önümüzdeki bayramda Hakkari’den yoksul çocuklara hangi ürünler gidecek acaba?

Haberin Devamı

LC Waikiki metro girişini gözledi

Haberin Devamı

KİĞILI Giyim’in patronu Abdullah Kiğılı, Trump Towers’da girişin bir alt katındaki LC Waikiki mağazasının yanıbaşındaki koridoru gösterdi:
- Burası metro ve metrobüse bağlanacak. LC Waikiki o nedenle
bu katı seçti. İyi bir noktaya konuşlandı. Biz de hemen yakınına yerleştik.
Batik Pazarlama Tekstil Sanayi ve
Ticaret A.Ş. ortağı Metin Ziyal,
Kiğılı’nın karşısındaki boş mağaza yerini gösterdi:
- Biz burayı istedik ama erkek katı diye vermediler. Kısa sürede buraya geleceğiz.
Ramsey markasının sahibi Gürmen Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Başbakan Tayyip Erdoğan’la alışveriş merkezini gezen ekibin arasında yer alırken, Gürmen Giyim Genel Müdür Hüseyin Doğan’a sordum:
- Ramsey’in burada mağazası var mı?
- Henüz Trump Towers’a girmiş değiliz.

Haberin Devamı

Başbakan 220’nci mağazamı açtı, cirom 300 milyon liraya ulaştı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Kiğılı Giyim’in Trump Towers’daki mağazasını açtıktan sonra şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı’ya sordum:
- Bu kaçıncı mağazanız?
- Sayın Başbakanımız 220’nci mağazamızı açmış oldu.
- Mağaza sayınız hızlı artıyor.
- Çok şükür çok iyi gidiyoruz. Mağazaların hepsi de bizim. Bayilik sistemi yok.
- Kiğılı Giyim’in cirosu nereye ulaştı?
- Yıllık 300 milyon lirayı bulduk.
Sonra Başbakan’ın mağazanın açılışı anısına deftere yazdığı mesajı
gösterdi:
- Bugün 19.04.2012. Hayırlı olsun. Bol, bereketli kazançlar diliyorum. Selam ve sevgilerimle. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan.

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Beşiktaş Fenerium modelini istedi

FENERBAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Fenerium konusu açılınca övündü:
- Bu konuda tevazu gösterecek değilim. Fenerium’da bayilik modelini kaldırdım. Tamamı Fenerbahçe’nin olan 78 Fenerium mağazamız var. Fenerium’daki iş hacmi, rakiplerimizi açık ara geride bıraktı.
Trabzonspor Başkanı
Sadri Şener’in talebini aktardı:
- Fenerium’da uyguladığımız modeli Trabzonspor’a da oluşturmamı istedi. Beşiktaş’ın yeni yönetimindeki
arkadaşlar da bu konuda benimle görüşmeye gelecek.
- Ya Galatasaray?
- Onların da gelmesini bekliyorum. Sorarlarsa onlara da yol gösteririm.

Yazarın Tüm Yazıları