Engelli kedi Suzan’a bir aile arıyoruz

Sokakta bulduğumuz Suzan adlı kediye sahip çıkacak birilerini arıyoruz. Suzan’ın kulakları duymuyor, bu nedenle onun özel bir sahibi olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, son çare olarak size yazmak istedim. Suzan anne engelli bir kedi. Suzan’ı arabamızın altına girip bir kilometre kadar gittikten sonra araba durduğunda panikle ortaya çıkmasıyla tanıdık.
Kulakları duymadığından bir yere sığınma isteğiyle yemek veren kişinin arabasının motoruna girmeyi tercih etmiş olmalı. Ona bugüne de sahip çıktık. O ve yavruları için hepimiz seferber olduk.
Suzan’ın kulakları tam olarak duymuyor, sokaklarda geçirdiği kulak enfeksiyonundan veya bir kazadan dolayı denge problemi var. Özel bir hayvan, özel bir sahibi olması gerekiyor. Bu kişinin onu sokağa bırakmayacak, sağlığına önem verecek biri olması gerekiyor... Arayışlarımız bir sonuç vermedi, ümidimizi kaybetmek bu ailenin şansının yok olması demek.
Lütfen bu konuda bize destek verin, bu çocuğu ve yavrusunu yayınlayın... Belli mi olur belki sizin okurlarınız arasında böyle duyarlı biri vardır...
“Ben Suzan... Bir sokak kedisiyim, boynu eğri, kulakları az duyan. Belki bir tekme, belki de bir araba buna sebep olan. Bir anneyim ben, bebeklerine canını adayan. Belki de hüzünlü bakışım bundan. Karnımda bebeklerimle bir kuytuda uyurdum yarı aç, duyamazken sesleri, koruyamazdım kendimi...
Derken bir sabah biri fark etti beni, bir avuç mama verdi. Duyamadığım bir sesin peşine attım kendimi, belki o kurtarırdı bebeklerimi. Arabasına sığındım anlasın diye beni. Lütfen bu kedi masalı sokaklarda bitmesin...”
İletişim: arcalar7@hotmail.com
Gül Arcalar

Haberin Devamı

Sevgili Gül Hanım, söz verdiğim gibi, biraz geç de olsa, yayınlıyorum Suzan kedinin öyküsünü. Bu güzel öykünün, beni duygulandırdığı gibi, okurlarımı da duygulandıracağından ve Suzan kedicikle ilgilenecek-
lerinden eminim.

Aile İçi Şiddete Son Konferansı

Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vuslat Doğan Sabancı’nın öncülüğünde, bugün Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü-Fazıl Say Salonu’nda saat 10 itibariyle bir konferans düzenleniyor.
Tüm dünyada gökyüzünün yarısına sahip olan kadınlar, kendilerine şiddet uygulayanlarla aynı gökyüzünü paylaşıyorlar. Bir Çin atasözü şöyle diyor: Gökyüzünün yarısını kadınlar ayakta tutar.
Nicholas D. Kristof ve Sheryl WuDunn’ın yazmış olduğu ve Doğan Kitap tarafından Türkçesi yayımlanan “Gökyüzünün Yarısı: Tüm Dünyada Kadınlar İçin Baskıyı Fırsata Dönüştürmek” adlı kitaba konu olan sivil toplum kuruluşu, grup ve bireylerin deneyimlerini bir araya getirecek bu konferansta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllüsü Özlem Özkan, Kamer gönüllüsü Mine Özerden, yazar Elif Şafak, Hürriyet gazetesi “Aile İçi Şiddete Son!” kampanyası koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu gibi ülkemizde ve tüm dünyada kadına ve küçük kızlara yönelik şiddetle mücadele alanında başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken isimler konuşma yapacaklar.
En ilginci de, onların yanı sıra, şiddet olaylarını bizzat yaşamış, mağdurlar başlarından geçenleri anlatacaklar. Bu ilginç konferans kaçırılmamalı.

Yazarın Tüm Yazıları