En yararlısı süt

Süt, şu dünyada yaşayan canlıların ürettiği belki de en faydalı doğal ürün. Yüzde 80’i sudan oluşan bu yağlı karışım doğada bulunabilecek en değerli besin kaynağı.

Haberin Devamı

Vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat yüklü olmasının yanı sıra, özellikle anne sütü bebeğin gelişimi, iç organlarının zorluklara karşı direnç geliştirmesi ve hastalıklara karşı bağışıklık kazanması için en gerekli maddeleri de doğru oranlarda barındırır. Ayrıca yaralar için doğal bir antibiyotik ve ağrı kesici olması özelliğiyle insandaki anne sütü, tüm diğer hayvan sütlerinden birkaç kat daha kalitelidir.

Kabaklı makarna böreği

YAPILIŞI: Böreğin sosunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları geniş bir kaseye kırdıktan sonra tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla 1-2 dakika çırpın. Üzerine, sıvıyağ, kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü de aktarıp tuz ve karabiberi serpin. Çırpmaya devam ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 8-10  dakika kadar haşlayıp süzün. Soğan ve kabağı soyduktan sonra rendeleyin.

Dereotunu incecik doğrayın. Rendelediğiniz kabak ve soğanı, incecik doğradığınız dereotunu, süzdüğünüz ılık makarnayı derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı sosu, bu sebzeli karışımın üzerine aktarın. Son olarak, üzerine rendelenmiş peyniri de ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fırına dayanıklı olan kenarları yüksek orta boy bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Hazırladığınız makarnalı karışımı yağlanmış fırın kabına aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Makarna böreğini 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirip çıkarın ve sıcak sıcak dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

· ½ paket erişte makarna
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 adet orta boy yeşil kabak
· 1 demet dereotu
· 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sos için;
· 4 adet yumurta
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
· 1 çay kaşığı kabartma tozu
· 2 yemek kaşığı dolusu un
· 2 su bardağı süt
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber

Kivili bisküvili tart

YAPILIŞI: Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ya da  temiz bir buzdolabı poşetinin içinde ezerek un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğuk suyu da aktarıp yoğurmaya devam edin. Diğer taraftan, 20-25 santim çapında olan ve alt kısmı çıkabilen bir tart kalıbını ya da kelepçeli bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru bu kalıba kenarlarını 1-2 santim yükselterek yerleştirin. Ortası çukur hamuru buzdolabıda bekletin. Diğer taraftan, üzerinin kremasını hazırlamak için; süt, mısır nişastası, irmik ve unu orta boy bir tencereye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın. Tozşeker ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşte, tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca, yumurta sarısını ekleyip 1 dakika kadar daha hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğumasını bekleyin. 2 poşet toz kremşantiyi başka bir kaba aktarıp üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü ilave edin. Mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar, 2-3 dakika çırpın. Tartı buzdolabından çıkarıp ılık haldeki kremayı ortasındaki çukura kaşıkla yayın. Üzerine de başka bir kaşıkla kremşantiyi düzgün bir şekilde yayın. Tartı buzdolabında en az 6 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerini kivi dilimleri ve şam fıstıkla süsleyin.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

Hamur için;
· 30 adet pötibör bisküvi
· 150 gr bitkisel margarin
· 2 çay kaşığı toz tarçın
· 3 yemek kaşığı soğuk su
Üzeri için;
· 4 su bardağı süt
· 1 yemek kaşığı mısır nişastası
· 1 yemek kaşığı irmik
· 1 yemek kaşığı dolusu un
· 8 yemek kaşığı tozşeker
· 1 paket vanilya
· 1 adet yumurtanın sarısı
· 2 poşet toz kremşanti (150 gr)
· 1,5 su bardağı soğuk süt
· 2 adet orta boy yumuşak kivi
· 3 yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı içi

Yazarın Tüm Yazıları