GeriYaşam Boş zamanınızı keyifli hale getirebilirsiniz! Peki ama nasıl mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boş zamanınızı keyifli hale getirebilirsiniz! Peki ama nasıl mı?

Boş zamanınızı keyifli hale getirebilirsiniz! Peki ama nasıl mı?

Evdeyken boş vaktinizi farklı uğraşlarla eğlenceli hale getirebilirsiniz. Zihninizi boşaltmak ve bir şeylerle ilgilenmek için buna ihtiyaç duyulabilir. Bunun için size yardımcı olabilecek bazı fikirleri derledik. Bir göz atmaya ne dersiniz?

İşte evde yapılabilecek hobi önerileri...

- Eşyalarınıza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz

İç mekanınıza yeni bir görünüm katmak isterseniz, eşyalarınızı dönüştürebilirsiniz. Bir şifonyer, gardırop veya sandalyelere yeni bir hava katmak, odanızı veya yaşam alanınızın tamamen farklı görünmesini sağlayabilir. Bunun için birkaç noktaya dikkat etmenizde fayda var. Mobilyaları boyarken her zaman özel bir mobilya boyası kullanın ve zımparalamayı da unutmayın. Ayrıca, farklı desen oluşturmak için çeşitli şablonlar veya geometrik şekillerden de faydalanabilirsiniz.

Boş zamanınızı keyifli hale getirebilirsiniz Peki ama nasıl mı

- Hayalinizdeki teraryumu oluşturabilirsiniz

Teraryum yapmak da iç mekanınıza doğayı dahil etmenin harika bir yolu. Evinizde özel teraryum kabı yoksa uygun bir cam kavanoz veya kase kullanabilirsiniz. Ancak kavanozun malzemeleri alabilecek boyutlarda olmasına dikkat edin. En alta çakıl veya renkli taşları yerleştirin ve üzerini yosunlar örtün. Daha sonra üzerine bitkilerinizi ve küçük süslerinizi ekleyin. Kaktüsler teraryum ortamına oldukça uygun bitkilerdir ve çok az bakım gerektirir. Bu nedenle teraryumunuz için tercih edebilirsiniz.

- Origami yapın

Kağıt katlama sanatı olan origami, stres atmak ve zihni boşaltmak için oldukça keyifli bir aktivite. Bu nedenle kimileri için bir hobiden de öte. İnternette çeşitli sayfalardan nasıl yapıldığını öğrenerek duvar süslemelerinden tebrik kartlarına kadar çeşitli fikirlerinizi renkli kağıtlara yansıtabilirsiniz. Ayrıca, elinizin origami için gerekli kağıtlar olmasa da evinizde bulunanlarla da idare edebilirsiniz.

Boş zamanınızı keyifli hale getirebilirsiniz Peki ama nasıl mı

- Duvar süsleri yapabilirsiniz

Boş duvarınıza hoş görünümlü süslerle canlılık katabilirsiniz. İstediğiniz tasarımı oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey; tahta, metal veya plastik bir çubuk ve biraz iplik. İpliğinizle püskülleri ponponlar veya makrome süslemeler hazırlayın. Bunun için internet siteleri yardımcınız olabilir. Dilediğiniz tasarımı oluşturmak için de bunları çubuğa takın. Daha dekoratif dokunuşlar için de ipliklerinize boncuklar ekleyebilir veya uçlarını boyabilirsiniz.

- Kilden farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz

Okul dönemlerinde kilden çalışmalar yapılırdı. Eğer birkaç saatlik boş vaktinizi varsa bu çok yönlü malzeme ile çeşitli şeyler üretebilirsiniz. Yaprak desenli tabaktan çocuklar için küçük kardan adama pek çok farklı tasarım oluşturabilirsiniz. Hatta sevdiğiniz çiçekler için bir vazo bile yapabilirsiniz.

False