Eğitimli olmak lazım

1998’de İzmir’de girdiği güzellik yarışmasında ikinci seçilen 23 yaşındaki Elif Tayhan, oyuncu olmayı aklına koydu.

Bunun için gerekli altyapıyı da oluşturmak isteyen, geçen yıl Müjdat Gezen Actor Stüdyo’yu bitiren Tayhan, başarı merdivenlerini ağır ağır tırmanıyor. Bugüne kadar 4 klipte rol alan, halen Müjdat Gezen Konservatuvarı 2. sınıf öğrencisi olan genç oyuncu, yeni jenerasyon oyuncu adaylarına ‘eğitim şart’ mesajı veriyor: ‘Oyunculuk çok kutsal bir meslek... Benim de tek amacım kaliteli ve kalıcı bir oyuncu olabilmek. Müjdat Gezen gibi bir hocanın öğrencisi olmak gurur verici. Bana kalırsa bu işe soyunmadan önce eğitim almak şart...’

Senede bir gün

Hotiç ayakkabılarının sahibi Ahmet Hotiç, önceki gün oğlu Sinan’la Akmerkez’e gitti. Kış sezonu için gardırobunu doldurmayı planlayan Sinan Hotiç, bayramı fırsat bilip babasını kandırdı ve yüklü miktarda alışveriş yapma imkanı buldu. Bayram nedeniyle oğlu Sinan’a ne istediyse alan Ahmet Hotiç ‘Yılda bir kere böyle yakalar beni... Her zaman bu kadar alışveriş yapmasına izin vermem’ dedi.

Açılış cumaya

Levent’teki People, cuma günü açılıyor. İşletmeci Ali Sayar kış sezonundan umutlu... Bir diğer işletmeci Rose Kar ise geçtiğimiz yıl sunulan mönünün aynen korunduğunun, sadece birkaç ilave yemeğin mönüye eklendiğinin haberini veriyor. Şık dekorasyonu kadar kusursuz servis ve güleryüzlü personeliyle de öne çıkan People, bu kışa damgasını vuracak mekanlardan...

Sesi güzelmiş

Etiler’deki Şamata Bar, bayramda dolup taştı. Arto’nun program yaptığı mekan, tatilini İstanbul’da geçirmeyi tercih eden eğlence tutkunlarının akınına uğradı. Geçtiğimiz gece MOS kuaför salonlarının ortağı Gülay Kamaz da oradaydı... Arto, bir ara yanına gelerek mikrofonu kendisine uzatınca, Gülay Hanım ricayı geri çevirmedi ve onunla birlikte ‘Şimdi uzaklardasın gönül hicranla doldu’ şarkısını okudu. Şarkı bittiğinde diğer müşteriler tarafından dakikalarca alkışlanan Kamaz’ın sesine Arto da övgüler yağdırdı.

Biraz dinlenelim

Türk Hava Yolları eski Genel Müdürü Tezcan Yaramancı, eşi Mihrinur Hanım’la geçtiğimiz gün Nişantaşı’nda alışverişe çıktı. Bayram için kızları Begüm’e hediye almak isteyen Yaramancı çifti, ona Beymen’den bir çanta seçti. Ardından Anadolu yakasındaki evlerine geçmeden önce de Beymen Brasserie’de oturup biraz yorgunluk attılar.

Vokaliste dikkat

Bayramın ilk gecesi Hande Yener’in sahneye çıktığı Levent’teki La Scala 13 adlı kulübe gittim. Yener’in şarkılarını ve sanatçı duruşunu beğenirim. Yorumu da bana göre kendi kulvarındaki birçok ismi rahatlıkla geride bırakır. Ama o gece asıl dikkatimi çeken Yener değil, onun vokalistiydi... Demet adındaki güzel vokalistin hem sesine hem de Hande Yener’e sağladığı uyuma hayran kalmamak mümkün değil. Bana kalırsa biraz daha deneyim kazanırsa sahnelerde, ileride kendi ayaklarının üzerinde durmaması için hiçbir neden yok.
Yazarın Tüm Yazıları