Eğitime destek galası

İstanbul Modern’in çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla organize ettiği “Gala Modern”in dördüncüsü, geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi.

Haberin Devamı

Oya-Bülent Eczacıba-şı’nın ev sahipliğinde İstanbul Modern’de düzenlenen “Gala Modern” etkinliğine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri, koleksiyoncular katıldı. Sunuculuğunu Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği gece, Oya Eczacıbaşı’nın konuşmasıyla başladı, Raffi ve Maya Portakal yönetiminde düzenlenen müzayede ile devam etti. Müzayedede Taha Tatlıcı, Koray Ariş’in “Anahtarı”nı 120 bin TL’ye alırken, Osman Dinç’in “İmkansız Ev”i (70 bin TL) ve Rahmi Aksungur’un “Ahşap Eser”i (150 bin TL) Erol Tabanca’nın oldu. Özcan Tahincioğlu’nun Arzu Başaran’ın “İsimsiz” adlı eserini (50 bin TL) aldığı müzayedede mentalKlinik’in “FakeCheater” adlı yapıtını da (100 bin TL) Tamara Mansimov satın aldı. Gülay Semercioğlu’nun “Orange Line”ını (120 bin TL) Cem Hakko alırken, Haluk Akakçe’nin “Dokunmayınız”ı ise (140 Bin TL) Murat Tabanlıoğlu’na satıldı.
Elde edilen 890 bin liralık gelir, 40 binden fazla çocuğun eğitimine imkan sağlayacak.

Haberin Devamı

Hamile mi?

Maria-Necmettin Eliyeşil çiftinin kızları Melisa Eliyeşil, geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü kalem markası Faber Castell’in veliahtı Charles Von Faber Castell ile evlenmişti. Yılbaşı tatili için İstanbul’a gelen Melisa Eliyeşil, annesi Maria Eliyeşil ile Etiler Akmerkez’de alışveriş yaparken görüntülendi. Kilo aldığı ve karnını atkısıyla kamufle ettiği gözlenen Melisa Eliyeşil, sorular üzerine hamile olmadığını söyledi, “Bebek için henüz erken” dedi. Ancak eşi Charles Von Faber Castell ile katıldığı “Gala Modern” gecesinde de karnını çantasıyla kamufle etmesi dikkatten kaçmadı...

Araştırma merkezi

Altınbaş Ailesi’nin kurduğu, geçtiğimiz sene eğitime başlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin Şişli yerleşkesinde “Psikolojik Araştırma Merkezi” açıldı. Ali Altınbaş ile üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Fatoş Altınbaş Sarıgül’ün ev sahipliği yaptığı açılışa iş, sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler katıldı. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, araştırma merkezinde uygulanan ebeveynlere yönelik “VIPP-SD” (Video-feedback Intervention to promote Positive Parenting and Sensetive Discipline) yöntemiyle Türkiye’de bir ilke de imza attı. Bu yöntem, anne-çocuk etkileşimini video çekimleri üzerinden değerlendiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları