Efes'te 'turizm çetesi' var

1 TEMMUZ 2006 günü gerçekleşen üzücü bir olayı bilgilerinize sunmak istiyorum.

Haberin Devamı

Uruguay’dan getirdiğimiz gruplarımız, Efes antik şehri gezisi sonrası, otellerine dönmek üzere otobüslerine giderken, alt kapı çıkışında bayan rehberimiz Ümit Şimşek’e bazı esnaf tarafından hakaret içeren sözlü saldırı olmuştur. Bu sırada, arkadan gelen grubumuzun rehberi Hüseyin Şimşek, eşine yapılan saldırı üzerine, araya girmek istemiş; esnafın şiddet uygulayarak karşılık vermesiyle, kendisini savunmak durumunda kalmıştır. Olayın hemen sonrasında, Retur Turizm Operasyon Müdürü Barış Çayla, Efes’e giderek, ören yeri içinde bulunan jandarma karakoluna gereken başvuruyu yapmıştır. Efes çıkışındaki esnaf ve ilgili kişilere de bu tür olayları hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı bildirdik.

Bildiğiniz gibi, aynı yerde, daha önce de benzer üzücü olaylar olmuştur. Başka bir acenteyle çalışan bir rehber meslektaşımız hâlâ hastanede tedavi görmektedir.

Haberin Devamı

Yasaları hiçe sayarak, zor ve şiddet uygulayarak rehberleri ve dolayısıyla turizmi tehdit eden bu kişilere gereken cezai uygulama yapılmalıdır. Rehberimiz yasal yollardan başvurusunu yapmaktadır ve Retur Turizm olarak, sonuna kadar bu haklı mücadelesinin arkasında olacağımızı kendisine bildirdik. Dünyanın en önemli ören yerlerinden biri sayılan Efes’in çıkışında, izinsiz yapılaşmanın bulunduğu bir alanda, çeteleşme durumuna gelmiş bu yasa tanımaz kişilere, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının üzerinde olmadıklarının bildirilmesi gerekmektedir.

Retur Turizm olarak, konuyu TÃœRSAB Genel BaÅŸkanı Sayın BaÅŸaran Ulusoy’a bildirdik. Ãœyesi bulunduÄŸumuz  ÂTÃœRSAB’ın ve Sayın Ulusoy’un bizimle aynı düşüncede olduÄŸunu biliyor ve bu üzücü olayların önüne geçmek için gereken tüm resmi giriÅŸimleri yapacağına inanıyoruz.

İskender ÇAYLA 0212- 225 00 12

 

Fındıkzade'de bir arsa

 

AŞAĞI yukarı 25 yıldır Fındıkzade, Kızılelma Caddesi’nde oturmaktayım. Geçtiğimiz günlerde Kızılelma ve Cevdetpaşa Caddeleri’nin kesiştiği nokta üzerinde bulunan ve vakıf arazisi olduğunu tüm Fındıkzadeliler’in bildiği arsa üzerinde bulunan gecekondular yıkıldı. Burada insanı düşündüren konu şu: Vakıf arazisi Fatih Belediyesi'nin eline nasıl geçti? Halkın arasında konuşulduğu gibi, belediyenin arsayı Albayraklar’a sattığına dair iddialar ne derece doğru? Vakıflar, arsanın belediyeye geçtiğini doğruluyorlar. Ancak İmar bölümü "Henüz elimize bir bilgi gelmedi. Haberimiz yok" diyor. 'Yeşil alan' demişken, arsa üzerindeki aşağı yukarı 6 tane asırlık ağacın da tıpkı yıkılan evler gibi bir gecede kesilmesini istemiyoruz.

Haberin Devamı

Pınar YILMAZERLER

 

IMEI'de ne numara döndü

 

CEP telefonlarının kayıt altına alınması operasyonuna raÄŸmen birçok cep telefonu satıcısının başı sattıkları telefonların IMEI numaralarıyla dertte. Birçok telefon "IMEI numarası kaçak olduÄŸu" sinyali yüzünden bayilere iade ediliyor. Bu telefonları alanlar ya da iade edilen bayiler, kaçak olmadığı halde telefonlarını kullanıma açmak için 20 YTL ödemek zorunda kalıyor. Bir telefon bayii, tezgahında duran 5 adet bantlanmış telefonu göstererek "Bu telefonların hepsi yasal IMEI numarasına sahip ancak iÅŸleme açılamadı. Bunların her birine 20 YTL ödeyip açtıracağız. Bu yolla kimin ne kadar para kazandığını bir düşünün" diyor.  Â 

 

Haberin Devamı

Kaş, gürültüden korunmalıdır

 

KAŞ Çevre Dostları Grubu, Türkiye'nin cennet köşelerinden Antalya’nın Kaş ilçesi tarihi ve doğal güzellikleri, iklimi, dalış için çok uygun ve tertemiz denizi, yamaç paraşütü yapılan tepeleri ve tarihi Likya yolu yürüyüş güzergâhı ile gerçek bir Akdeniz incisidir. Ancak bütün bu güzellikleri bir anda sıfıra indiren bir sorun var; barların gürültüsü... Maalesef gerek belediyesi ve gerekse merkezi idarenin ilçe temsilcileri büyük bir aymazlık içerisinde sorunu görmezlikten geliyorlar.

Konut ve işyerlerini adeta Çin işkencesine tabi tutulmasına karşılık bu yerlerin ses yalıtımları yok. Acaba hangi barın 90 desibeli geçmeyecek ses düzeni var?

Haberin Devamı

Turizmi, huzuru ve insan sağlığını hiçe sayan bu kirliliği ve yasalara göre uç olan durumu görmezden gelen yerel yöneticileri kınıyoruz."

 

'Ya sev, ya terk et'çi kafası

 

Yobazlık

 

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Müslüman değilim" diye dilekçe verenlerin din dersini zorunlu olarak almayacağını söylüyor. Aslında okullarımızda öğretilen Hanefi fıkhını din dersi adı altında zorunlu olarak öğrenmek istemeyenlerin bir talebi var; ama Çelik bunu saptırıyor. Yani Bakan'a göre "Ben Müslümanım" diyen herkes Hanefi fıkhını öğrenmek zorunda.

Peygamberimiz "Dinde zorlama yoktur" diyor. Acaba bu öğüdü Bakan Çelik göz ardı mı ediyor?

Ülkücülerin bir sloganı vardı: 'Ya sev ya terk et!' Bakan ve AKP kadroları yeri geldikçe MHP’yi ve ülkücüleri ırkçılıkla suçlarlar ve bu sloganı örnek gösterirlerdi.

Haberin Devamı

Peki Bakan Çelik bu açıklamasıyla tam da bu slogana uyan bir tavır sergilemiyor mu? Hem de elinde Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir güç var iken bu açıklaması romantik bir söylem olmuyor. Bu sloganı 'uyguluyor'. Yani, Alevi Müslümanlara diyor ki; 'Ya sev ya da okulunu terk et.'

Bakan'a bir de 'yobaz' sözcüğünün ne anlama geldiğini iletmek istiyorum:

Larousse: Körü körüne bağlandığı bir düşünceyi, özellikle de dinsel inancı başkalarına zorla benimsetmeye çalışan kimse için kullanılır.

TDK: Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse).

Ü.METİN-İSTANBUL

 

Biliyor musunuz

 

İSPANYOL Çevre Bakanı Cristina Narbona tarafından hazırlatılan resmi rapora göre, İspanya'da 1987'den bu yana artan yatırıma yönelik konut üretiminin sonucunda ülkede 2 milyondan fazla boş konut bulunduğunu (iki kişiye bir konut), 1997'den bu yana %150 oranında artış gösteren konut fiyatlarının son aylarda bir düşüş gösterdiğini, bunun sonucunda "İspanya'da spekülatif amaçlı konut üretiminin sona ermesi gerektiğini" söylediğini (İspanyol El Pais gazetesinden)...

 

Festival haftası

 

- KARADENİZ Ereğlisi Sevgi, Barış ve Dostluk Kültür ve Sanat Festivali bugün büyük bir programla başlıyor. Çeşitli sanat ve kültür etkinlikleri arasında Serdar Ortaç, Ebru Gündeş, Sibel Can, Hadise, Tarkan ve Kibariye'nin konserleri de yer alıyor.

- ARGUVAN (Malatya) Türkü Festivali, 8-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

- 20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Festivali, SÜTAŞ'ın desteğiyle bugün başlıyor.

- BUGÜN başlayacak 11. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali'nde kermes, dans gösterileri, karikatür sergisi, panel, tiyatro, şarkı yarışması, bisiklet yarışı gibi etkinlikler yer alıyor. Konserler; Coşkun Sabah ve Nadide Sultan'dan.

 

Mesaj Panosu

 

- TURİNG'in 55 yıllık Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı merhum Çelik Gülersoy, vefatının 3. yılında bugün 16.30'da Demirciköy'deki mezarı başında anılacak. (0532-245 89 34)

Yazarın Tüm Yazıları