Efes, İzmir'i sürükleyecek...

İzmir’in ve Ege’nin simgesi.

Anıların mekanı.

Sevinçlerin, mutluluğun.

Bazen hüznün, ayrılığın.

Bazen bitmek bilmeyen dakikaların son durağı. Bazen en güzel buluşmaların.

Dedim ya; bir anılar buketi.

Bir sevgi ormanı.

O kadar mı? Evet; o kadar.

Efes, İzmir’in "Kaşıkçı Elması".

Turizmin "amiral gemisi".

5 yıllık bir ayrılık.

Efes Oteli’nde 5 yıllık boynu büküklük.

Hüzün, beklenti.

Artık hasret bitiyor.

İzmir ve Ege, Efes’e, Efes, İzmir’ine kavuşacak. Otelde yeni restoranlar, kafeteryalar, barlar, salonlar ve kongre merkezi düzenleniyor.

Efes, İzmir’in efsanesiydi.

Efsane geri dönecek.

Efes yeniden açılınca...

Bir koşu...

Anılara, sevgi buluşmalarına...

İzmir’in güzelliğine, Ege’nin incisine, doyulmaz Kordon sefasına...

Faytona, buzlu bademe...

Kaç mekan böyle sevgiyle beklenir?

Swissotel Grand Efes Genel Müdürü Andre Muhlemann konuğumdu.

Büyük heyecan içinde.

İzmir ve Ege için önemli olan bir tesisin bir an önce hizmete girmesi için çaba gösteriyor.

Herkesin gözü onda.

Ve geri sayım başladı.

65 milyon dolarlık dev bir yatırım. Büyük bir yenileme.

Swissotel Grand Efes 1 Kasım 2007’de, Grand Efes Convention Center ise 1 Aralık 2007’de kapılarını açacak.

Yeniden.

SwissOtel Grand Efes ve Grand Efes Convention Center’ın tekrar açılmasıyla İzmir 406 odalı otel ve 9 bin metkerare alana sahip kongre merkezine kavuşacak.

Otelin çalışkan Genel Müdürü Muhlemann, kongre merkezi açılmadan 2007, 2008 ve 2009 yılları için organizasyon talepleri almaya başladıklarını söylüyor.

Demek ki, oluyormuş.

Demek ki, kentler markalarla büyüyormuş.

Muhlemann, "Otelimizin inşaatı sorunsuz ve planlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda sahada 650 işçi var ve bu sayı önümüzdeki haftalarda bini aşacak. Swissotel Grand Efes’te kişiye özel ayrıcalıklı servis mükemmelliğini baz alan, teknoloji ve konforu bir arada sunan 55 süper lüks suit oda olacak" diyor.

Ve ekliyor: "Satış müdürlerimiz MITT Moskova, IMEX Frankfurt ve ATM Dubai gibi önemli uluslararası turizm fuarlarına katılarak hem Swissotel Grand Efes’i ve hem de İzmir’i tanıttı. Bizler için bir başka gurur kaynağı ise, henüz renovasyon aşamasında iken almaya hak kazandığımız ilk uluslararası ödülümüz olan Adrian Awards - 300 veya daha fazla odalı oteller Reklam Özel Kategorisi Bronz Ödülü. Geçen şubat ayında Swissotel Grand Efes olarak Leading Hotels Of the World (Dünyanın En İyi Otelleri) ve Leading SPA’s of the World (Dünyanın En İyi SPA Merkezleri) üyeliği için başvurmuştuk. LHOW dünyanın 80’i aşkın ülkesinde süper lüks 430 otel ve SPA’nın üyesi olduğu bir kuruluş. Gururla belirtmek isterim ki, Swissotel Grand Efes, Leading Quality Assurance Müfettişi tarafından gerçekleşen ilk teftiş sonucu son derece yüksek skorlar kaydederek büyük bir başarıya imza atmıştır. Teftiş sonuçları arasında en sevindirici olanı ise şüphesiz Amrita SPA&Wellness’ın aldığı yüzde 100’lük tam puandır. Türkiye’de LHOW üyesi olmayı başarmış ve süregelen teftişler sonucu bu üyeliği devam ettirebilmiş sadece iki otel var, bunlardan biri Swissotel ailesinden kardeş otelimiz Swissotel The Bospohorus İstanbul’dur. Swissotel Grand Efes’in Amrita SPA ile birlikte Türkiye’de ilk kez hem LHOW ve hem de LSOW üyeliğini almayı başaracağına dair inancımız sonsuz."

Tablo bu. Çok az gün kaldı, çok az.

Efes ile İzmir ayaklanacak.

Bir otel, bir kongre merkezi demeyin...

Önemli olan; sinerji.

Efes; İzmir’e o sinerjiyi verecek...

Sürükleyecek...

Göreceksiniz...
Yazarın Tüm Yazıları