Efes dondu

Kaya ve Kerem ikilisinden 3 sayılık katkı gören Efes Pilsen, pota dibinde çöktü. Langdon, temsilcimizin gruptaki şansını azalttı.

EUROLEAGUE’de son üç senede iki şampiyonluk kazanan CSKA Moskova, Efes Pilsen önünde İstanbul’da rahat bir galibiyet elde etti: 74-55. Bu sezon da Euroleague’in favorisi olan Rus temsilcisi, kadro derinliği açısından lacivert beyazlılara karşı çok üstündü. İkinci çeyrek haricinde yaptıkları sert savunmayla Efes Pilsen’e sayı şansı vermediler. Hücumda Langdon’ın (27 sayı) sırtladığı CSKA Moskova’da çember altında Lorbek ve Smodis etkili oldu. Oyun kurucu bölgesinde ise Holden takımını çok iyi yönetti.

İpler artık rakiplerde

C Grubu’nda 9. maçında 5. yenilgisini alan Efes Pilsen cephesine baktığımızda, Ender, Vujanic ve Hammonds’tan gerekli verimi alamadıkları gibi pota dibinde 5 numara eksikliğini de maç sonuna kadar yaşadılar. Bu bölgede oynayan Kaya’nın 2, Kerem’in de sadece 1 sayı üretmesi, zaten çok zor olan bir maçtan galip gelmeleri mümkün değildi. Lacivert beyazlılarda ayakta kalan tek oyuncu Thornton’du.

İpler artık rakiplerde

Bugüne kadar Efes’i hücumda sırtlayan Smith’in az süre alması da lacivert beyazlıları etkiledi diyebilirim. Efes’in gruptaki şansı kendi oynayacağı maçlarının dışında rakiplerinin alacağı sonuçlara bağlı. Eğer bugün R.Madrid evinde Milano’yu yenerse büyük bir ihtimalle Efes gruptan çıkacak. Aksi durumda düğüm son haftalarda çözülecek.
Yazarın Tüm Yazıları