Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi 36 milyon dolara korta çıkıyor, lisanslı Türk sayısı patlıyor

GEÇEN akşam TEB BNP Paribas WTA Championship için kapalı tenis kortuna dönüştürülen Sinan Erdem Spor Salonu’na girdiğimde Agnieszka Radwanska ile Petra Kvitova’nın karşılaşması yeni başlamıştı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Avrupa Tenis Federasyonu Başkan Yardımcısı da olan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, tribünleri gösterdi:
- Bayram tatili öncesi olmasına rağmen salon neredeyse dolu. Cumartesi-pazar için salonun tamamen dolu olacağını 2-3 ay önceden satılan biletlerden anlıyoruz.
- Toplam kaç seyirci bekliyorsunuz?
- Geçen yıl 70 bin seyirci gelmişti. Bu yıl onu aşacağımız anlaşılıyor.
Başkan Yardımcısı Cengiz Durmuş ekledi:
- Bu yıl 80 bin seyirciyi aşacağımızı sanıyorum.
Ayda Uluç, geçen yıl 3 yıllığına İstanbul’a alınan turnuvanın ilk yılının Türkiye’ye yaptığı katkıya dikkat çekti:
- Dünyanın en iyi 8 kadın teniscisinin karşılaşması 164 ülkede televizyon ekranlarına yansıyor. İzleyenler, salondaki İstanbul yazısını sürekli görüyor. Türkiye’nin tanıtımına müthiş katkısı oluyor.
Cengiz Durmuş, turnuvanın Türkiye’de tenise ilgiyi artırdığını vurguladı:
- Geçen yıla kadar Türkiye’de 5 bin lisanslı teniscimiz vardı. Turnuvanın ilk yılının ardından 16 bine çıktı. Bu yıldan sonra hedefimiz 30 bin lisanslı tenisci.
Ayda Uluç, geçen yılki turnuvanın 7 milyon dolara mal olduğunu belirtip, sürdürdü:
- Spor Bakanımız Suat Kılıç, daha çok sponsorlarla işi çözmemizi istedi. Hem sponsor desteği, hem de maliyet indirimleriyle bu yıl toplam faturayı biraz aşağı çektik.
3 yıl için WTA’ya taahhüt edilen para tutarını Cengiz Durmuş anımsattı:
- WTA, 3 yıl için 42 milyon dolar istedi. Biz bu rakamı görüşmelerle 36 milyon dolara çektik. Geçen yılki organizasyonumuz dünyadaki diğer federasyonlar tarafından çok beğenildi. Bu yıl 40 ülkenin federasyon temsilcileri burada karşılaşmaları izliyor.
- Türk teniscileri dünyada ülkemizin adından ne kadar söz ettirebiliyor?
- 12-14 yaş arası sporcularımız arasından Avrupa 3’üncüsü ve 2’ncisi çıktı. Ancak, bizim hedefimiz dünyada ilk 8’e girecek sporcuların çıkmasını sağlamak. Örneğin, dünyanın en iyi 8 kadın teniscisi arasında bir Türk olsaydı, bu turnuvanın heyecanı seyirciye daha da fazla yansırdı, ilgi de daha çok olurdu.
Bu noktada tenisin çocuk ve gençlerin gelişimine katkısı üzerinde durdu:
- Teniste takibin haklarını koruyarak kazanmak söz konusudur. Hakem görmese de topun düştüğü yerle ilgili karşılaşmanın sonucunu belirleyecek bilgiyi rakip lehine de olsa vermek gerekir. Tenisciler küçük yaştan itibaren böyle yetişir. Bunu başka spor dalında pek göremezsiniz.
Cengiz Durmuş, tenisi Anadolu’ya da yaygınlaştırma yolunda olduklarını söyledi:
- Ağrı’da uluslararası turnuva yaptık. 30 ülkeden kadın tenisci katıldı. Ağrılılar çok ilgi gösterdi. Şu anda Ağrı’da 500 kişi tenis oynuyor.
Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Yardımcısı Cengiz Durmuş ve ekipleri, bayram tatili demeden turnuvayı fırsata çevirip tenisi Türkiye’de daha da yaymaya çalışıyor.
Ayrıca 164 ülke, en iyi 8 kadın tenisciyi ekrandan izlerken, İstanbul da beyinlerine kazınıyor...

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eac1fbf018fbb8f894cb11

Haberin Devamı

AK Parti’nin reklamcısı CEO’yla tenise el attı

SERENA Williams ile Angelique Kerber’in karşılaşmasını izlerken bir yandan da Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Yardımcısı Cengiz Durmuş’la turnuvanın ekonomisini konuştuğumuzu duyan CEO Organizasyon’un ortağı Cevat Olçok araya girdi:
- Bizden de bahset Cengiz Bey...
AK Parti’nin reklamcısı olarak ünlenen Arter Reklam’ın patronu Erol Olçok’un kardeşi olan Cevat Olçok’un şirketi CEO’nun turnuvanın organizasyonunda görev aldığını öğrenince Cengiz Durmuş’a sordum:
- CEO’yla 3 yıllık anlaşmanız mı var?
- CEO, geçen yıl bir başkasının taşeronu olarak organizasyonda görev aldı. Bu yılki ihalede en uygun teklifi onlar verdi. Hem geçen yıl alt yüklenici olarak işini iyi yapmıştı.
CEO’yu ilk Türk Telekom Arena’nın açılış töreninde farketmiştim... Sonra TAV’ın Üsküp’teki havalimanı açılış töreninde CEO’dan hizmet aldığını gördüm... Bu kez de CEO’nun tenis turnuvası organizasyonunda rol üstlendiğine tanık oldum...
Arter, AK Parti’yle birlikte reklamda, CEO da organizasyon işlerinde hızla büyüyor...

Yazarın Tüm Yazıları