Diş beyazlatma artık zor değil

Hiçbir şey görüntümüze ışıldayan, bembeyaz bir gülümseme kadar canlılık vermiyor.

Araştırmalara göre ışık saçan bir gülümseme, kişilerin iş yaşantısındaki başarılarını da olumlu yönde etkiliyor. Kendine olan güven sayesinde çevre ile iletişim artıyor ve bu beraberinde başarıyı getiriyor.

Modern toplumlarda bireyler dişlerin görünümünü önemsiyorlar. Hatta dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere sebep olabiliyor. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil, konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebiliyor.

Artık kozmetik alışverişlerinde de cilt ve vücut güzelliğinin yanı sıra diş güzelliği göz önünde bulunduruluyor. Dolayısıyla diş kozmetiği tüm dünyada hızla gelişiyor.

RENK 5-6 TONA KADAR AÇILIYOR

Konuyla ilgili görüş aldığımız Diş Hekimi Erhan Karakış, insanların dış görünüşlerine gösterdiği özenin artmasıyla, ağız ve diş sağlığına verdiği önemin de arttığını belirtiyor: "Hastalarımız bizden ağız ve diş sağlığının yanı sıra daha beyaz bir gülüş talep etmeye başladı. Diş hekimliğinde de birtakım kimyasallarla dişlerin ağartılması sağlanıyor. Tek seansta ağrısız, diş ve dişetleri zarar görmeden rengin 5-6 tona kadar açılması mümkün. Bunun için dış görünümüne önem verenlerin diş hekimlerinden yardım almaları veya bu amaç için ev kullanımına yönelik piyasadaki kaliteli diş beyazlatma ürünlerini kullanmaları yeterli." Öte yandan, renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching), diğer metotlara kıyasla daha ucuz olmasının yanı sıra pratik ve zararsız olmasıyla da ilgi çekiyor.

HEM OFİSTE HEM EVDE UYGULAMA

Beyazlatma, dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri giderme işlemi. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi var; biri klinikte uygulanan "ofis bleaching", diğeri ise hastanın evde kişinin kendi uyguladığı "home bleaching"...

Evde gerçekleştirilen beyazlatma yöntemi için hastanın ağız yapısına uygun kalıp ve bu kalıba konulan özel köpük şeritleri bulunuyor. Hasta bu kalıba şeridi yerleştirip, kalıbı dişlerinin üzerine geçiriyor. Her gün düzenli bir şekilde bu uygulamayı yapmak, kısa sürede dişleri beyazlatıyor.

DİŞ BEYAZLATMAYLA İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR

Beyazlatma yöntemlerinin herhangi bir zararı var mı?

Hiçbirinin ispatlanmış bir zararı yok. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez. Diş beyazlatma sırasında diş minesi oksijen aldığı için geçici bir süre hassasiyet oluşabilir.

Bleaching işlemi eski dolgu ve kaplamalı dişin rengini açar mı?

Hayır. Beyazlatma sadece doğal diş üzerinde etkili bir yöntemdir.

5 ADIMDA GÜZEL GÜLÜMSEME

1 Dişlerinize zaman ayırın: Bir diş macunu ve diş fırçası ile sadece birkaç dakika. Günde en az iki kez, iki dakika dişlerinizi fırçalama alışkanlığı kazanın.

2 Diş ipi kullanma alışkanlığı kazanın... Günde bir kere diş ipi kullanmak sizi çürüklerden korur.

3 Bazı yiyeceklerden uzak durmaya çalışın: Şeker, fıstık, cips gibi gıdalar dişlerinize sıkıca tutunur ve çürüğe sebep olan bakterileri hızla üreterek dişlerin çürümesini kolaylaştırır.

4 Dişlerinizi sert fırçalamayın: Sert fırçalama dişlerde hassasiyet oluşturabileceği gibi, dişeti çekilmeleri, dişlerde girintilerin oluşması ya da tüm diş yüzeyinin bozulmasına yol açabilir.

5 Boya veren maddeleri minimuma indirin: Boya verici maddeler (kahve, çay, sigara vb.) dişlerde lekelenmelere neden olur.
Yazarın Tüm Yazıları