Devlet adamlarına özel defile

Yabancı devlet adamları, önceki akşam 10. Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında The Ritz Carlton Oteli’nde verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın katkılarıyla hayata geçirilen gecede, Özlem Süer’in koleksiyonunun sunulduğu bir de defile düzenlendi. Koreografisini Uğurkan Erez’in hazırladığı, Güzide Duran, Özge Ulusoy, Nur Gümüşdoğrayan gibi ünlü mankenlerin görev aldığı defileyi yabancı devlet adamları ilgiyle izledi.

Defile sonunda Paşabahçe firmasının özel olarak hazırladığı Kültür, Tarih ve Cam serisi ürünlerinden Romanya eski Cumhurbaşkanı İon İliescu, Romanya eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu ve Bulgaristan eski Cumhurbaşkanı Zhelyu Zhelev’e hediye edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile eşi Müzeyyen Kıvrıkoğlu da gecenin konukları arasındaydı.

Sunuculuk heyecanı

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin düzenlediği "Akülü Araba" kampanyası için üyesi olduğu dernek adına var gücüyle çalışan Tuğba Erbil’i sunuculuk heyecanı sardı. 8 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek "Akülü Araba Kampanyası" konserinde eşi Mehmet Ali Erbil’le birlikte sunuculuk yapacak olan Tuğba Erbil, bu heyecanın şimdiden kendisine soğuk terler döktürdüğünü söyledi. Önceki akşam Harbiye’deki Loft adlı restoranda yemek yiyen çift, çıkışta Alişan ile Sezin Erbil’in düğüne haftalar kala nişan yüzüklerini atmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Ünlü şovmen, "Biz güçlü bir aileyiz. Sıkıntılarımızı atlattık. Tabii ki bu dönemde kızımla her zamankinden daha çok ilgileniyorum" dedi.

35 çocuğa işitme cihazı

Onursal başkanlığını ünlü sinema sanatçısı Filiz Akın’ın üstlendiği Starkey İşitme Vakfı’nın "Dünya İşitebilsin" adıyla başlattığı projesi İstanbul’dan sonra Mardin’de de hayat buldu. Çaba Derneği ve Starkey şirketinin işbirliğiyle Mardin’de tespit edilen 35 işitme engelli çocuğa işitme cihazları takıldı. Geziye katılanlar arasında, Nezihe Aydemir Erdem, Mensure Özbek, Neşe Sert, Nurgül Eylik, Suna Özkanca, Nesrin İlter, Meral Yazıcı, Hülya Tavukçuoğlu, Şehnaz Akbaşoğlu, Sevim Peker, Azize Akdere, Tuba Kahraman, Harika Girişken, Özlem Zehebi, Feride Kalkan, Okan-Nuray Fenercioğlu ve Ergül Azaphan da vardı. Mardin Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, eşi Arzu Kılıçlar, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve eşi Ferda Pamukçu da katıldı.

Sanal iletişim platformu

Cevahir Alışveriş Merkezi’nde de bir mağaza açan Jimmy Key markası, internet ortamında yeni bir iletişim platformu oluşturdu. Jimmy Key’in internet projesi koordinatörü Göze Sencer, Jkeyland adlı projeyle ilgili şunları söyledi: "Hazır giyim sektörünün görmeye alışkın olduğundan farklı bir iletişim platformu düşledik. www.jimmykey.com adresindeki bu platformda ödüllü yarışmalar, kullanıcıların yorum yapıp tartışabileceği Blog Forum bölümü yer alıyor."

Objektife alışıyor

Kadir İnanır ve sevgilisi Jülide Kural, önceki akşam Arnavutköy’deki Fishmekan adlı balıkçıya gitti. Çıkışta basın mensupları ile karşılaşan çift, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Artık sevgilisi ile görüntülenmekten tedirginlik duymadığı anlaşılan İnanır, yine de gazetecilerin sorularına yanıt vermeden otomobiline binerek oradan ayrıldı.

Kaleden Osmanlı yüzüğü aldı

"Sinemada Kadın Modasının 60 Yılı" adlı serginin açılışına katılmak üzere Ankara’ya gelen dünyaca ünlü İtalyan aktris Ornella Muti, başkentteki son gününü Ankara Kalesi’nde alışveriş yaparak geçirdi. Muti, hediyelik eşyalar ve altın, gümüş işlemeli takılar satan mağazaları gezdi.

Ünlü aktris, özel tasarım takıların satıldığı Çisil Antik’ten üzerinde Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet’in resimlerinin bulunduğu altın işlemeli gümüş yüzük ile yusufçuk figürlü bir kolye satın aldı. Çisil Antik’in sahibi Gönül Açıkelli, padişah yüzüklerinin 180-250 YTL, yusufçuk kolyelerinin de 30 YTL’ye satıldığını belirtti.
Yazarın Tüm Yazıları