Detoksa ihtiyacınız var mı

Beden ve ruhunuzun toksinlerden ne kadar etkilendiğini öğrenmek istiyorsanız Dr. Christina Scott Moncrieff tarafından hazırlanan detoks testinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu testte 21 puandan fazla kazandıysanız toksin yükünüzün yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bu testi lütfen dikkatle ve sorulara doğru samimi yanıtlar vererek tamamlayınız. Aldığınız toplam puan 100’ün üzerindeyse gelecek hafta size aktaracağımız detoks programlarından birine katılmak için hemen hazırlıklara başlayınız. Detoksa ilişkin görüşlerimi gelecek hafta yazacağım.

Dünyanın doğallığını kaybedip hızla kirlenmesi hepimizin geleceğini tehdit ediyor. Yiyip içtiklerimiz, soluduğumuz hava, içtiğimiz su, dokunduğumuz her şey hızla kirleniyor. Kirlenmeden sadece bedenimiz değil ruhlarımız da etkileniyor. Düşüncelerimiz, ilişkilerimiz hatta sevgi ve aşklarımız bile hızla kirleniyor. İyi ve güzel sözcükler yaşamımızı birer birer terk ederken ruhumuzu ezen, zihinsel sağlığımızın canına okuyan pek çok kötülük hayatımızın doğal parçaları haline geliyor.

HIZLA KİRLENİYORUZ

Kirlenme yalnızca bugünün sorunu da değil. Kirlenme aslında yüzyıllardır sürüyor. Başlangıçta beden ve ruhun kendi doğal temizleme mekanizmaları bu kirlenmelerle kolayca baş edebiliyordu. Sorun çevremizden bize ulaşan toksinlerin baş edeceğimizden daha fazla bir yoğunluğa ulaşmasından kaynaklanıyor. Vücudumuz solunum yaparak, terleyerek, safra oluşturarak, böbreklerini ve bağırsaklarını çalıştırarak yani sahip olduğu doğal metabolik süreçleri kullanarak, ruhumuz ise inanarak, manevi güçlerine yaslanarak, severek, güvenerek, iyi duygular alıp vererek belli bir miktar toksinden rahatlıkla kurtulabiliyor. Yani beden ve ruhun kendi doğal detoks sistemleri zaten var. Bu sistemlerde bir arıza olmadıkça, yani siz o sistemleri bir yanlışlık yapıp bozmadıkça ciddi bir sorun ortaya çıkmıyor.

BEDENSEL DETOKS YETERLİ DEĞİL

Eğer doğal detoks sistemleriniz normal çalışmasına rağmen vücudunuza aşırı miktarda alkol kafein nikotin, ve sigarayla alınan diğer kimyasallar, renklendiriciler, suni tatlandırıcılar gibi besin katkıları veya ilaçlar dolduruyorsanız sistemleriniz yetersiz kalabiliyor. Bunlara tarımsal böcek ilaçlarını, besin alerjenlerini, soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yiyeceklerle aldığımız çevresel toksinleri, radyasyonu ve "korkuyu, endişeyi, kıskançlığı, hasedi, düşmanlığı, kini, intikamı, ayak kaydırmayı, çelme takmayı" da eklerseniz birkaç yıl içinde tam bir toksin çöplüğü haline gelebiliyorsunuz.

KÖTÜ HABER

Haberin Devamı

DETOKS ZARARLI DA OLABİLİYOR

Detoks yapmanın hiçbir zorluğu yok. Rutin bir detoks programı hiçbir özel malzeme, destek, ilaç, tablet, şurup gerektirmiyor. Eğer isterseniz evinizde işinizde yani günlük hayatınıza devam ederken de kendinizi detokslayabiliyorsunuz! Son zamanlardaki bazı uygulamaları okuyup işitince detokstan zarar görmemenin ciddi bir dikkat gerektirdiğini düşünüyorum.

Detoks amacıyla bağırsaklara lavman yapmak (buna "kolonik irrigasyon" veya "kolon temizleme" de deniyor) herhangi bir yarar sağlamıyor. Çünkü bağırsakların besinleri vücuda kazandırmada veya depolayıp saklamada zannedildiği kadar önemli bir görevi yok. Bu yöntemle ince bağırsaklar da dáhil olmak üzere bütün bağırsaktakileri dışarıya atmak da söz konusu değil. Dolayısıyla sindirim sisteminin tamamen yıkanması, sindirim artıklarından temizlenip arınıp durulanması bir hayal olmaktan öteye gitmiyor.

Diğer taraftan bu tür girişimler bağırsakların normal fizyolojisini bozabiliyor. Bağırsağın kendi doğal iç dengesini, biyolojik florasını tahrip edebiliyor. Bağırsak kanama delinmesi gibi problemlere iltihaplara sebep olabiliyor. Detoks amacıyla ozon gazı tatbiki de hiçbir tıbbi bilimsel gerçeğe dayanmıyor. Vücuda daha çok güç vermek detoks sistemlerini aktive etmek için kana ozon gazıyla muameleden geçirmek son derece ciddi riskler taşıyabiliyor. Ayrıca kana ozonlamanın herhangi bir tıbbi yararı olduğuna dair güvenilir bir çalışma da yok. Kısacası detoks programlarına katılırken dikkatli olun. Dimyat’a pirinç almaya giderken evdeki bulgurdan da olma ihtimaliniz her zaman var!

Haberin Devamı

Detoksa ihtiyacınız var mı

Değerlendirme

Asla diyorsanız 0 puan, nadiren diyorsanız 1 puan, ara sıra yanıtı için 2, çoğu zaman için 3 puan, her zaman yanıtı için 4 puan kullanın. Ayrıca bu soru formunu yanıtlarken bu belirtilerin sizde olup olmadığı konusunda olabildiğince objektif davranın.


30 puan ve altı: İyi planlanmış herhangi bir detoks programını 3 gün uygulamanız yeterli olabilir.

30 - 60 puan: Kısa süreli detoks programları yerine en az 2 hafta sürecek programlar uygulamalısınız.

60-100 puan: Önemli ölçüde toksin yüklenmesi ile karşı karşıyasınız. 1-3 aylık detoks programları size yardımcı olabilir.

100 ve üzeri: Olağanın üstünde ve uzun süre toksinlerle karşı karşıya kalmış olduğunuz için detoks programlarını olabildiğince yaşam biçimi şeklinde ve uzun süreli uygulamanız gereklidir.

Yazarın Tüm Yazıları