Derinden serine kısa bir yolculuk ve go go kızları

Sİzleri zaman zaman kavurucu sıcakların egemen olduğu yaz ayları boyunca Başkentin dışına çıkarıp, rahat ulaşabileceğiniz tatil beldelerine götürmek istiyorum.

Bu nedenle de gezip gördüğüm yerleri ilginç yönleriyle aktarmaya çalışacağım. Tempo Travel, Atlas, Hello gibi dergilere özel çalışmalar yaptığım ve gittiğim yerleri her yönüyle incelediğim için de sanıyorum ki sizlere güzel bir rehberlik hizmeti verebileceğim.
İlk durağım için, iyi ki birkaç günlüğüne de olsa, Ankara’nın politik derinliklerinden Antalya denizinin serinliklerine doğru yol almışım. Serde gazetecilik var ya, tatil hak getire... Sahillerde, koylarda, otelde, diskolarda gözde müşteri yerine, gözlemci olup çıktım. Sözü daha da uzatmadan, ilk etapta yeşil bitki örtüsüyle bezenmiş dağlarla, masmavi sulara uzanmış kumsalların birleştiği harika bir noktaya doğru yolculuğa çıkarmak istiyorum. İlk hedefimiz muhteşem plajları, görkemli limanı, sorunsuz altyapısı, palmiye ağaçlarıyla süslü yolları ve 100 bin yatak kapasitesini geçmiş modern konaklama tesisleriyle Kemer...

YEMYEŞİL ORMAN İLE MASMAVİ DENİZİN GÖRSEL RESİTALİ

1980’li yıllara kadar saklı kalmış bir cennet bahçesi olan Kemer, Türkiye’nin en genç turizm destinasyonlarından biri olduğu gibi Türkiye’nin ilk planlı turizm kentleri arasında yer alıyor. Binlerce yıllık yerleşim alanlarının bulunduğu Kemer, gökyüzüne uzanan sık ağaçlar ve karşısında bulunan masmavi denizle, adeta yaşamın en anlamlı resitalini sunuyor. Ormanın büyüleyici ferah kokusu, dalgaların sesiyle bütünleştiğinde bitmesini hiç istemeyeceğiniz tatilin başladığını fark ediyorsunuz. Akdeniz’in başka hiçbir noktasında dağlar ve deniz, bu bölgede olduğu kadar iç içe bulunmuyor. Göz alıcı kumsalları ile deniz turizminin en önemli noktalarından biri olan Kemer, tarihi ve kültürel değerleri, coğrafik yapısı ve hiç bitmeyen enerjisiyle sizi baş başka bir dünyaya götürüyor.

BÜYÜK İSKENDER’İN GİZLİ CENNETİ OLARAK DİLDEN DİLE DOLAŞTI

Likya kenti olarak tarihteki yolculuğuna başlayan Kemer, daha sonra da birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve bugünlere kadar antik değerlerini taşımayı başarmış bir ilçemiz. Büyük İskender’in gizli cenneti olarak yüzlerce yıl, ününün dilden dile dolaşması ise bunun en güzel ispatı. Göynük, Çamyuva, Beldibi (Şimdi Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içine sokuldu) ve Tekirova gibi önemli tatil beldelerinin bağlı olduğu kentin, özellikle Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan etkileyici köyleri, Yörük kültürünü yaşayan ve yaşatan insanlarıyla farklılıklar yaratıyor. Çok sayıda antik kentin yer aldığı ilçede, tatilin tadını çıkarabileceğiniz sayısız turistik tesis bulunuyor.

MAVİ VE YEŞİLİN TONLARINDA KAYBOLABİLİRSİNİZ

Birbirinden güzel sahilleri, zengin tabiat varlıkları, binlerce yılın izlerini taşıyan tarihi zenginlikleri ve her zevke hitap eden konaklama tesisleriyle Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden olan Kemer’de, hayatınız boyunca unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca Antalya’nın en yüksek noktası Tahtalı Dağı’nda kayak yapabilir, Akdeniz’in masmavi sularına dalarak sualtı dünyasını keşfedebilir, yamaç paraşütüyle mavi ve yeşilin tonlarında kaybolabilirsiniz.
Bölgenin girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve doğal limanlar bulunuyor. Her yaz sayısız etkinliğin gerçekleştirildiği Kemer, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına da ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda özellikle renkli gece kulüpleriyle ön plana çıkan ilçe merkezinde, dünyaca ünlü şarkıcı ve DJ’ler eşliğinde eğlenceler sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.
Söğüt Cuması, Altınyaka Dere Köyü gibi yüksek yerlere düzenlenen jeep safari turları, Beldibi Mağarası gibi doğal yerlerde sağlanan trekking ve mağaracılık imkanı, Kemer’e gelenlere bol alternatifli turizm olanağı sunuyor.

HER ZEVKE VE KESEYE GÖRE KONAKLAMA İMKANI

Gelelim Kemer’deki konaklama imkânlarına. Beş yıldızlı otellerin yoğunlukta olduğu Kemer merkez, Beldibi, Tekirova, Göynük, Çamyuva gibi yerler tam bir otel cenneti. Hemen hemen tamamına yakın kısmında her şey dahil sistemi uygulanıyor ve ultra lüks oteller ile şehir otelleri hariç fiyatları sezonuna göre günlük 50 ile 150 Euro arasında değişiyor.
Pansiyon, üç ve dört yıldızlı tesisler ise daha ucuz tatil imkanı sunuyor. Ancak bölgedeki turizm anlayışının gelişmişliği burada da kendini gösteriyor ve kaliteli hizmeti ayağınıza getiriyor. Günlüğü 25 ile 150 lira arasında değişen bu destinasyonda da her şey dahil sistemi sıklıkla uygulanıyor.
Bu arada sizlere bir başka tavsiyem de olacak. Butik temalı ya da otantik imkanlı konaklama tesislerinden birini de aklınızda bulundurun. Bu iş için de en ideal mevki Olympos.

BU CAMİ BİR ZAMANLAR RUM KİLİSESİYDİ

Küçük bir balıkçı kasabası görünümündeki Kalkan ile 20 kilometre uzağındaki Kaş ise Kemer’in ilerisinde görülmeye değer yerlerin başında geliyor. Eski adı Kalamaki olan Kalkan’ın kısa bir süre öncesine kadar nüfus ağırlığını Rumlar oluşturuyordu. Hatta kent merkezindeki Kocakaya Camisi de eski bir Rum kilisesiydi. Ancak, değişimlerin yaşandığı günümüz şartlarında Rumlar azalsa da, onların ve daha önceki uygarlıkların kültürel kalıntıları fazla bir erozyona uğramadan bugün de sürüyor. Bu arada Kumluca’nın turfanda sebzelerini yemenizi, Demre’nin Noel Baba kilisesi ile Kekova’nın Batık Şehri’ni gezmenizi tavsiye ederim..

EĞLENCENİN LOKOMATİFİ GO GO KIZLARI

Öncelikle şunu belirteyim; İnanın hem sayı hem de güzellik olarak Kemer meydanında gördüğüm Rus kızları Moskova’daki Kızıl Meydan’da görmedim. Gece eğlencesi, Kemer’in adeta simgelerinden biri... Turizm sezonunda açık olan diskolar, haftanın her günü eğlenmek isteyen yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Eğlence o kadar renkli ki, ünü Kemer’le sınırlı değil. Antalya’dan hatta çevre şehirlerden de pek çok kişi, eğlenmek için buradaki mekanları tercih ediyor.
Her biri binlerce kişi kapasiteli Aura, Inferno ve Redroom eğlence hayatına yön veren diskolar. Hafta sonları, bu üç mekandan birine girebilirseniz oldukça şanslı sayılırsınız. Çünkü içerdeki kalabalık kadar bir o kadar da dışarıda içeri girebilmek için sıra bekleyen insan var. Bu üç mekanın ortak bir özelliği de, birbirinden güzel ve seksi “Go go kızlar”. Birçoğu Rusya ve eski doğu bloğu ülkelerinden gelen dansçı kızlar, güzellikleri ve sergiledikleri figürlerle, kendilerini izleyen erkekleri sanal bir cennet boyutuna geçiriyorlar.
Gecenin ilerleyen saatlerinde profesyonel dansçı kızlarla boy ölçüşmeye kalkan turistler de yok değil. “Bir de beni görün” dercesine barın üzerine çıkan turist kızlar, halka açık bir “Dans star” müsabakasındaymışçasına, Go Go kızları’yla rekabete giriyorlar.

BİKİNİ FREE PARTİSİYLE ÖZEL GECELER TAVAN YAPIYOR

Disko ve barlardaki şovlar yalnızca kalça çevirip, bel kıvırmaktan ibaret değil. Her gece farklı bir tema işleniyor. Köpük partisi, Hip Hop gecesi, playboy gecesi, vodka gecesi, maskeli gece, duş partisi, beach party, Hawaii gecesi, kokteyl gecesi, lady’s night gibi isimlerle adlandırılan partiler gerçekleşiyor. Hele bir de “Bikini free” gecesi var ki, aralarında en çok ilgiyi çeken etkinlik. Adından da anlaşılacağı üzere, o gece dansçı kızların üzerlerindeki bikiniler fora oluyor. İlçe merkezinde, deniz kenarında bulunan kulüpler için turistik tesislerin hemen hepsinden servis kalkıyor.
Kemer’de Türk müziği dinleyip, canlı müzik eşliğinde eğleneceğiniz mekanlar da bulunuyor. Kemer ilçe merkezindeki barlar sokağında, yerel sanatçıların canlı müziği eşliğinde sabah saatlerine kadar eğlenebilir, her telden müzik yapan barlarda eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Hacmi küçük ama eğlencesi büyük olan bu mekanlarda, Türkü barda o gece edindiğiniz yeni arkadaşlarınızla halay çekip felekten bir gece geçirebilirsiniz ya da rock müzik çalan barlarda içkinizi yudumlayabilirsiniz.

ALTERNATİF TURİZM OLANAKLARI

Rafting için tur ayarlayanlar acenteler ile görüşüp özel araçlar ile aktiviteye katılabilir. 2010 yaz sezonunda ücret kişi başı 20- 25 TL arası değişiyor.. Ücrete dahil hizmetler: Rehberlik, tüm rafting araç gereçleri ve öğle yemeği... İçilen içkiler ekstra... Raftingçilerin yanlarına mayo, ıslanabilir ayakkabı, şort, güneş kremi, kuru elbise, havlu ve dilerlerse çekilen fotoğraflarını veya videolarını alabilmeleri için bir miktar para almaları lazım..
Bir başka alternatifiniz ise Tahtalı da teleferik turu yapmak. Tahtalı Teleferiği, 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesi ile Akdeniz’i birleştiriyor... Teleferik aynı zamanda kategorisinde Avrupa’nın en uzunu olma unvanını da elinde bulunduruyor. Kar ise Tahtalı zirvesinde Nisan ayına kadar bir şapka gibi durarak muhteşem bir görüntü yaratıyor. Kemer’in merkezinde bulunan Ayışığı Parkı’nı ise gidilecek yerler listenize ekleyin. Parkın içindeki 800 kişilik özel gösteri havuzunda, yunuslar ve denizaslanları, gösteri yapıyorlar. Bu sevimli hayvanlarla yüzme imkanı da tanınırken, özellikle özürlü çocuklar için, yunuslar ile terapi programları çok büyük ilgi görüyor. Beyaz taşlarla bezeli plajlarıyla Kemer’e 35 kilometre mesafedeki Çıralı’nın keyfi, Demre’nin Noel Baba kilisesi, Kekova’nın Batık Şehri derken, yerleşim birimleri arasında gezinmeye doyamayacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları