Depremler ve açıklamalar

Geçen gün bir televizyon kanalında konuşan jeologlardan biri meydana gelen felaket üzerine açıklama yaparken çok ilginç bir noktaya değindi ve Ay’ın depremler üzerinde etkilerinden söz etti.

Buna karşılık spikerin itirazı üzerine konu depremden çıktı ve gök olaylarının incelenmesine dönüştü.

Aslında Ay, Güneş ve güneş sisteminde bulunan dünya bir bütünlük içinde, ahenk içinde bulunuyorlar ve birbirlerini etkiliyorlar. Elbette ki deprem gibi bir olayın ortaya çıkabilmesi için tek bir etki yeterli değil. Fakat oluşan bir potansiyelin açığa çıkmasını sağlayacak çeşitli etkilerin arasında Ay’ın hareketlerini gözardı etmemek gerekiyor. Şayet oluşmuş bir potansiyel varsa, Ay bu noktada açığa çıkmasını sağlayacak tetikleyici etkiyi meydana getiriyor. Tıpkı gaz dolu odada elektrik düğmesine basmak veya bir kibrit çakmak büyük bir patlamaya neden olduğu gibi. Tek başına kibritin böyle bir etkisi tabii ki yok. Fakat bir potansiyeli açığa çıkarmak için çok yeterli bir etki olabiliyor. İşte Ay’ın etkisini de tıpkı bu şekilde değerlendirebiliriz.

Televizyonda deprem üzerine yapılan bir açıklamanın gök olaylarına dönüşmesine hem şaşırdım, hem de bilim insanlarının değişen yaklaşımlarını görmekten dolayı çok memnun oldum. En önemlisi de dünyanın ve içinde yaşadığımız sistemin bir bütün olduğu ve bütünlük içinde her şeyin diğer her şeyi etkilediğinin düşünülmeye başlamış olması. Üstelik geçenlerde bir Amerikalı bilim insanı da, dünyanın bütünlüğünü vurgulayan başka bir açıklama yapmış, dünyanın herhangi bir noktasında meydana gelen bir olayın tetikleyici bir etki meydana getirdiğini ve bir başka noktadaki potansiyeli uyandırdığını anlatmıştı.

Aslında dünyanın bütünlüğünü tıpkı insan vücuduna benzetebiliriz. Nasıl ki, bedenimizin her hangi bir noktasında bir problem çıktığı zaman başka bir noktası da ağrıyorsa ve bütün bedenimiz etkileniyorsa, dünyanın bir noktasında ortaya çıkan bir problem de dünyanın başka bir yerinde sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Anlayacağınız dünyanın hemen her yerindeki bilim insanları artık yaptıkları açıklamaları dünyanın ve evrenin bütünlüğünü işaret eden bir tavır içinde bulunuyorlar. Belki de bunun sonucunda depremlerin tam yerini ve zamanını tespit edecek keşiflerde bulunabilecekler.

Tabii bu benim iyi beklentim ama böylesine hızla ilerleyen teknolojinin böyle bir keşifte bulunabileceğine inancım yüksek.

Büyük değişimler

Bugün Aslan burcundaki Ay önce Merkür-Venüs kavuşumunu etkiliyor ve öğleden sonra sonra Pluton’u harekete geçirecek. Uyumlu bir etkileşim olmakla birlikte hem Merkür ve Venüs, hem de Pluton’un özellikleri görünür olacak. Gökyüzünün bu konumu hem duygu ve düşüncelerin açığa çıkacağı ve isteklerin ortaya konulacağını işaret ederken hem de büyük değişimlerin meydana geldiğini gösteriyor. Özellikle radikal değişiklikler yapmak isteyenler bugün açığa çıkan bu enerjiyi kullanabilir ve istedikleri değişikliği yapmak için harekete geçebilirler.
Yazarın Tüm Yazıları