Dalgalandım da geldim

Sayılı gün çabuk geçer mantığıyla tatilin sonuna geldim.

Haberin Devamı

Öyle yüzdüm, böyle kumlarda yuvarlandım deyip görgüsüzlük etmek istemem. Sizlerden ayrı kaldığım sürede, dinlendim, tazelendim ve yenilenmiş olarak geri geldim diyerek bu tatil sohbetini burada noktalayayım.

Dalgalandım da geldim


Önümüzdeki sene kendisinden sıkça haberler alacağımız Lady Gaga ile yazıyı açıyorum. Lady Gaga’nın 3. albümü için artık geri sayım başladı. Geçtiğimiz hafta “ARTPOP” adlı albümden çıkacak ilk single belli oldu. “Applause” adlı single 19 Ağustos’da yayınlanacak. Yeni şarkının duyurulmasıyla birlikte bir süredir sessiz sedasız duran Gaga’nın Twitter hesabından single’ın kapak çalışması da paylaşıldı. Yüzü gözü boyanmış Gaga’nın ARTPOP albümü ve akıllı telefonlar için üretilen uygulamasının ön satışı, yoğun talepten ötürü Eylül ayından Ağustos ayına alınmış. Dolayısıyla 19 Ağustos Lady Gaga için büyük gün. Yeni şarkısı ile kendisi ne kadar yüceltilip, ne kadar eleştirilecek birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Dalgalandım da geldim



Geçen haftanın başında Kül’den harika bir MFÖ cover’ı geldi. “Muaf”ı cover’layan gruptan yeni bir şeyler duymak beni çok sevindirdi. Grubun vokali Arın Kuşaksızoğlu ile yaptıkları cover ve Kül hakkında konuşma fırsatı buldum. İlk albüm gibi güçlü ve ses getiren bir çalışmadan sonra benzer bir titizlikle şu an yeni şarkı hazırlıklarında olduğunu belirten Arın, ikinci albümün biraz daha sert bir söylemde olacağını söyledi. “İçerisinde bulunduğumuz politik iklim ve hakim olan muhalif tavır, yeni albümün aksanını ve söylemini biraz daha sert ve -basitçe- daha politik bir yere çekiyor gibi. Biz "bağzı şeylere" zaten çok kızgındık, daha da su yüzüne çıkmaya başladı her şey” diyen Arın, yeni albümün çıkışı için herhangi bir aceleleri olmadıklarını da belirtti. “Muaf”ı konserlerinde de çalan grup, yeni albüm öncesi hem kendilerini, hem de geliştirecekleri yeni sound’u denemek adına şarkıyı stüdyoya girip kaydetmişler. Muaf, Kül’den yeni bir albüm gelene kadar hepimize şimdilik yeterli merakı verecek bir başlangıç. Kül’e bir paragraf yetmez, yakında ekiple daha detaylı bir söyleşi için sözümü şimdiden aldım.

Haberin Devamı

Dalgalandım da geldim


Pet Shop Boys’un Electric albümünden çıkan ‘Vocal’ single’ında bir Türk esintisi var. Ramadan’ın ‘Hazır Mısın ?‘ ve ‘Diskotek’ albümlerinin prodüktörlüğünü de yapan Doruk ‘Süpermatik” Öztürkcan ve Rashit grubunun davulcusu Orkun Tunç’tan oluşan Armageddon Turk, ‘Vocal’ın single versiyonunda bir remixleriyle yer aldı. İkilinin Vocal’ın piyasaya sürülen single çalışmasında “Armageddon Turk Teargas Mix” adıyla yer alan versiyonu ve single’ın diğer remixleri İtunes üzerinden satışta.


John Legend Efsanesi…


Dün akşam 20. İstanbul Caz Festivali kapsamında Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde John Legend konseri vardı. Bu yaz çok konser havasında geçmediği için, bu konsere biraz fazla heveslenmiştim doğrusu. 2 saate yakın sahnede kalan Legend, resmen Açık Hava sahnesinde gürledi. 2 saat boyunca teklemeden, ara bile vermeden şarkı söyleyen ve piyano çalan Legend gerçekten de çok etkileyici bir sahne performansı sergiledi.

Haberin Devamı

Dalgalandım da geldim



Konser bittikten sonra bis olarak “Ordinary People”ı sahnede tek başına söyleyen John Legend, şarkıların arasında pek konuşmasa da, geceden çok keyif aldığını, bu konserin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Belirtmeden geçemeyeceğim, John Legend’ın büyüleyici performansı kadar sahnede ona back vokal yapan kadın şarkıcıların senkronik dansları da konser boyunca neşemize neşe kattı. Böylelikle 20. İstanbul Caz Festivali’ni bu senelik John Legend konseri ile kapatmış olduk. Darısı seneye Açık Hava sahnesini dolduracak nice güzel konserlere diyelim.

https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları

#19 Temmuz 2013 Iron Maiden ile tarihi son konser: 26.07.2013
#16 Temmuz 2013 Glee'den bir yıldız kaydı
#12 Temmuz 2013 Mabel'in Aysel gururu
#9 Temmuz 2013 Placebo'dan güzel haberler var
#5 Temmuz 2013 Son karar:Depeche Mode konseri iptal
#2 Temmuz 2013 Ayşe Deniz Gökçin: Pink Floyd Listztified



Haberin Devamı

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları