Cüneyt Ülsever: Fethullah Gülen ve Murat Demirel

Cüneyt ÜLSEVER
Haberin Devamı

GÜNDEMDE iki kişi. Birisi Fethullah Gülen, diğeri Murat Demirel. Birisi askerlik görevini tamamlayıp özel uçağı ile evine döndü. Diğeri için ‘‘gıyabi tutuklama’’ emri çıktı.

Kalçasına askeri birliğin ortasında bıçak yiyen Murat Demirel kim?

9. Cumhurbaşkanı'nın yeğeni. Onun başkanlığı sırasında banka satın almış, bankanın içini boşalttığı için bankasına el konmuş; hakkındaki dava sayısı bilinmiyor; ancak tutuklu değil. Eli kolu serbest geziyor. Tıpkı Cavit Çağlar, tıpkı Ali Balkaner gibi! Bu üç insanın başka ortak noktası ne? Üçü de Demirel'in vicdanını oluşturan ‘‘aile fotoğrafının’’ üyeleri. Kan bağı olmasa bile cukka bağı var!

Gazetelerin verdikleri bilgilere göre (Sabah, 13.8.2000, S. 2: ‘‘Tertibi bile görmedi’’); bize herkese eşit davranıldığı öğretilen ‘‘asker ocağında’’ Murat Demirel bir gün dahi kışlada yatmadan, talime çıkmadan, karavanadan yemeden askerlik yapmış. Askeri ve sivil korumalarla gezmiş.

Askerliğinin son günlerinde bir adam kışlaya sızıyor ve Murat'ı bıçaklıyor. Aradan kaç gün geçti, adamın neyin nesi olduğu hálá belli değil. Her gün hakkında çelişkili bilgiler çıkıyor. Murat ise askerliğini(!) yaptıktan sonra özel uçağına biniyor, baba ocağına dönüyor. Yakında 5 yıldızlı oteldeki ofisinde mesaisine başlayacak.

Tıpkı Cavit, tıpkı Ali gibi o da ‘‘Adalete güveniyorum!’’ yollu demeçler verecek.

Hortumlanan paraların şaiya olduğunu söyleyecek!

Peki Fethullah Gülen kim? Milyonlarca insanın inancını kazanmış bir dini lider! Ne yapmış? Çete kurmuş! Nasıl? Yurtiçinde ve yurtdışında okullar açarak. Buna göre çete üyeleri kimler? Okulların kurulması için bağış yapan cemaat mensupları!

Milleti sövüşleyip, milletin parasının üzerine oturanlar, asker ocağında bile ‘‘kebap partilerinde’’ doyuyorlar; ceplerindeki para ile okul kuranlar ise ‘‘çete üyesi’’!

Bu Fethullah Gülen ne biçim insan? Madem bu kadar müridi var, insan bir banka kurar; cemaatin parasını sövüşler; hatta cemaat üyeleri; etraflarındaki dostlarını da sövüşlemek için; bu bankaya ‘‘Allah rızası’’ adına para yatırmaya ikna ederler!

Sonra bak, Nuh Mete Yüksel yanına bile yaklaşabiliyor mu?

Hayır, Gülen böyle yapmamış. Kalkmış okullar kurmuş. Okullar bulundukları ülkeler tarafından memnuniyetle karşılanmış, kimsenin itirazı yok. Ancak, Yüksel yutmamış! Duruma el koymuş. Açıklıyor: ‘‘Okullar hakkında gereken incelemeler yapılacak!’’

Sayın Yüksel siz sadece kasetlere dayanarak mı hareket ettiniz? Bir adet olsun ‘‘Fethullah Hoca okulu’’ gezmediniz mi? Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfettiş raporlarına göz atmadınız mı? Bu okulların bulunduğu ülkelerin resmi eğitim kurumlarından hiç görüş almadınız mı?

Kasetler! Bu kasetlerde yer alan bazı sözleri demokrasi inancı ile bağdaştırmak çok zor. 1990 öncesine ait olduğu söylenen kasetler ile ilgili Gülen'in özeleştiri yapmasını ben de istiyorum. Ancak, bu kasetlere dayanarak ‘‘çete suçlaması’’ yapılmasını anlamak mümkün değil.

Çete nerede? Üyeleri kimler? Faaliyetleri nelerdir?

‘‘Hamili kart yakinimdir’’ ibaresini ceplerine koyanlar, önce milleti, sonra kalçalarına bıçağı, ama nerede olurlarsa olsunlar, her daim kebabı yiyorlar; onların ‘‘vicdanı rahat’’.

Ancak, ceplerinden para harcayarak okul kuranlar, milletin bağrından kopup gelenler çete üyesi!

Fethullah Hoca ve çetesinin yargılanmasını ben de şiddetle arzu ediyorum.

Ayrıca Murat, Cavit ve Ali için ivedilikle iade-i itibar talep ediyorum!

Yazarın Tüm Yazıları