Cüneyt Ülsever: Apo kararında şimdi soğukkanlı olalım

Cüneyt ÜLSEVER
Haberin Devamı

Muhakkak ki Türk siyasal hayatını en fazla etkileyecek Meclis oturumlarından birisi de Apo hakkındaki mahkeme kararının TBMM tarafından görüşülmesi olacaktır. Yargıtay bu konuda nihai kararını, büyük bir ihtimalle bugün verecek ve karar idam cezasının onanması olarak gerçekleşirse top TBMM'ye geçecek.

Teknik hukuk açısından, bugünkü mahkeme ertelense dahi, nihai kararda idamın onanması beklendiği için, şimdiden topun TBMM'ye geçtiğini varsayabiliriz.

Bu durumda hukuki bir karar ister istemez siyasallaşıyor.

Böyle bir ortamda ve bu kadar hassas bir konuda yazı yazmak oldukça zor.

Ancak, soğukkanlılığımızı koruyarak, Meclis'e tavsiyede bulunmak, belki de onlara yardımcı olmak da bizlerin görevi.

Ben çoğunluğunuz gibi, Apo'nun hak ettiği cezanın bin kez idam olduğuna, bu konuda esas kararın şehit analarına ve babalarına ait olduğuna yürekten inanıyorum.

Ancak, bundan böyle başka şehitlerin, şehit analarının, babalarının, genç dulların, yetim yavruların da olmamasını istiyorum.

Hem de iki taraftan.

15-16 yaşlarında, PKK propagandalarına kapılarak, gencecik yaşta ölümü seçenlerin de arkalarında bağrı yanık birer ana bıraktığını biliyoruz.

* * *

Apo'nun son pişmanlığının konjonktürel olduğundan da şüphem yok.

Ancak, terörü doğrulayacak hiçbir gerekçe olamayacağını bilecek kadar aklı selimimi korumama rağmen, haşa Mehmetçiği işin içine katmadan, bizlerin Kürt meselesi konusunda sütten çıkmış ak kaşık olmadığımızı da kabullenmek durumundayım.

Gelin, acılarımızı yüreğimize gömerek ve Apo'yu yaşamın dayanılmaz ölümüne mahkûm ederek, bu konuda TBMM'ye yardımcı olalım.

Buradan MHP'li dostlarıma seslenmek istiyorum.

Bu tarihi kararda Meclis'teki her üye büyük sorumluluk altında ama en zor durumda olanlar sizlersiniz. Zamanında, bizlerin de ayıbını örterek, şehitlere en fazla siz sahip çıktınız. Vefakár millet de sizi oyları ile ödüllendirdi. Bazılarınız hatırlar, siz iktidar ortağı olduğunuzda, bu köşede, veri konjonktür altında en hayırlı gelişmelerden birisinin bu olduğunu yazmıştım. Zira bu meseleyi en doğru şekilde millete siz izah edebilirsiniz.

Diğer partilere de seslenmek istiyorum. Lütfen, Tansu Çiller'in DYP kongresinde yaptığı gibi, Apo konusunda MHP'yi sıkıştırmaya kalkarak, bu ülkenin huzur ve barış hakkına sırt çevirmeyiniz.

* * *

Tüm TBMM üyelerine hatırlatmak isterim ki, en büyük erkeklik ‘‘erkekliğin sizde kalmasıdır’’.

Şimdilik yapacağınız iş AİHM'nin kararını beklemektir. İnsan hayatı söz konusu olduğu için büyük bir ihtimalle bekleme talebi gelecektir. Bu talebe sırtınızı dönmeyin, yeter.

Benim meramımı şehit analarına en doğru siz MHP'liler anlatabilirsiniz.

Ben bir arada ve huzur içinde yaşamak istiyorum. Tıpkı 65 milyon gibi!



Yazarın Tüm Yazıları