CSKA duvarı

Rus rakibinin sert savunmasını aşamayan, 14’te 2 üçlük, 37’de 14 ikilik gibi düşük isabetle oynayan sarı lacivertliler, evinde üzüldü. Mirsad-Ömer Aşık’ın yokluğunu arayan Kanarya’da Green ile Preldzic sınıfta kaldı. Giricek’in çabası yetmedi.

EUROLEAGUE’de Top16’da "ateşten gömlek" olarak nitelendirilen H Grubu’na düşen Fenerbahçe Ülker, son 3 yılda iki şampiyonluk elde eden ve bu senenin de favorisi CSKA Moskova’ya İstanbul’da 66-48 yenilerek, 2. Tur’a yenilgiyle giriş yaptı. Üçüncü çeyrek hariç Rus devi karşısında tel tel dökülen sarı lacivertliler, üçlük atışlarda yüzde 14,2 (2/14), ikilik atışlarda yüzde 37,8 (14/37) gibi düşük yüzdeyle oynaması yanı sıra rakibinin sert duvarına çarpınca yenilgiye engel olamadı.

Bir de, Ömer Aşık ve Mirsad Türkcan gibi aslarından yoksun Kanarya, uzun süreli sakatlığını atlattıktan sonra şans bulan Gordan Giricek’in yanına oyuncu çıkaramayınca, bu seviyedeki basketbolda bekleneni veremedi. Green ile Preldzic de en kötü maçını oynayınca otomatikman takımın gücü olumsuz yönde etkilendi.

3. çeyrekte direndi

Yıldızlar topluluğu CSKA Moskova ise (10/20 üçlük, 15/34 ikilikle oynadı), 1’inci, 2’nci ve 4’üncü çeyrekte istediği basketbolu ortaya koyarken, 3’üncü periyotta Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan ve Semih’in üstün savunma gayretine takım arkadaşları da uyunca, sadece 8 sayı atabildiler. Ancak Fenerbahçe Ülker, hücumda iyi bir performans sergileyemeyince kaderine razı oldu diyebiliriz.

Bu karşılaşmada CSKA Moskova’da Morris, Siskauskas, Holden ve Planinic, hücumda takımlarını galibiyete götüren oyunculardı. Grubun favorisi karşısında alınan yenilgiden sonra Fenerbahçe Ülker’in grup ikinciliği için çekişeceği Montepaschi di Siena ile Cibona Zagreb’i hem içerde hem de dışarda yenmesi gerekiyor. Aksi bir durumda Avrupa’ya veda edebilir. Öte yandan önceki günkü müsabakada Cibona Zagreb evinde Siena’yı 88-81 mağlup etti.
Yazarın Tüm Yazıları