Çöp kadar değerleri yok!

GEÇEN hafta bugün "Hoşt’tan Anlamayan İtler" diye bir yazı yazmıştım.

Haberin Devamı

Türkiye’nin varlığına yönelik hain saldırıları böyle protesto ediyordum. Muhatabı, acımasızca kan döken PKK’lı teröristler ve onları himaye eden aşiret reisleri idi.

Aman Allahım! Ben ne büyük terbiyesizlik etmişim?

Terör çetelerine ve onların yardakçılarına "İt" demek hakaretmiş!

PKK yanlısı çevrelerin bu sözleri hakaret kabul etmesi normal. Normal olmayan, bundan Hakkı Bey’in (Hakkı Devrim’in) rahatsız olması. Çok alınmış olmalı ki, almış kalemi eline, Radikal’deki sütununda bana vermiş veriştirmiş.

Ne yapalım, yaşça büyüğümdür. Ona saygısızlık etmek istemem. Fakat söylediklerini kabul etmem de mümkün değil. Çünkü Radikal’deki yazısı, eleştiriden çok bir gammazlama niteliğindeydi! "Rahmi’ye Hürriyet’te niye yazı yazdırıyorsunuz? Susturun bu adamı" demeye getiriyordu. Bu hıncının sebebini bilemiyorum ama canı sağ olsun.

Demek ki, Hakkı Devrim’e göre PKK’ya ve onun destekçilerine hakaret etmek terbiye dışı bir hareketti ve ağır bir suçtu. Hakkı Bey hem savcı, hem yargıç gibi maşallah!

Bahsi geçen yazım üzerine o kadar çok sayıda destek mesajı geldi ki, hepsini yayınlamam mümkün değil. (Yalnızca birkaç örnek vereceğim...) Buna karşılık, Hakkı Devrim’in düşünceleri paralelinde sadece üç mesaj geldi. (Hepsi bilgisayarımda kayıtlı.)

Hakkı Bey’in görüşlerine destek olan üç mesajdan biri, PKK’lıların radyosu Roj FM imzasını taşıyordu. (Rojfm@gmx.at)

İkincisindeki imza (Mehmet78-cagdas@hotmail.com)... Bir de, Ertuğrul Özkök’e, Hakkı Devrim’in düşünceleri paralelinde mesaj yollayan "Gazeteci-yazar Serdar Baran Bender" imzalı biriydi. Hepsi bu kadar. Yüze yakın destek mesajına karşı üç protesto!

Ankara’dan yazan PKK yanlısı Serdar Baran Bender adındaki şahıs şöyle diyordu:

"Ezilen, öldürülen, sindirilen, kitlesel inkár ve imhaya maruz kalan Kürd’lerin hakkını kim verecek ya da isteyecek? Dünya ve Kürd halkı onları (PKK’lıları) terörist görmüyor. Özgürlük savaşçısı ve isyancı olarak görüyor."

Her fikre saygım vardır ama bu görüşlere asla! Hakkı Bey dilerse onlara "Sayın PKK’lı terörist beyler" diye hitap etsin, PKK’lıların ve onları destekleyen Kuzey Iraklı aşiret reislerinin benim gözümde çöp kadar değeri yoktur.

Gelen destek mesajlarından birkaç örnek: (Hepsi Hürriyet’in bilgisayarında kayıtlıdır.)

Oğuzhan Yenilmez: "Binlerce teşekkür. İnanın rahatlıyorum yazdıklarınızı okuyunca. İçteki, dıştaki hainlere ders verecek vatansever kalemler olmasa kahrımdan öleceğim!"

Nihan Andarman: "Teşekkürler. Halkın gönlünden geçenleri çok güzel anlatmışsınız. Halkın tek istediği kararlı, güçlü, hiçbir şeyden korkmayan bir iktidar. İnsanların isyan ettiği şey, bu kararsızlık, bağımlılık hali. Ağzınıza, yüreğinize sağlık."

Nevin Aydın: "Ne güzel ifade etmişsiniz her şeyi. Olaylara çok öfkeliyim!"

Ayşe Acun: "Kaleminize sağlık Rahmi Bey. Şamar oğlanına döndük. Gelen vuruyor, geçen vuruyor. Ata’mızın mezarında kemikleri sızlıyor."

Ahmet Turan Sinan: "Sayın Turan, ellerinize sağlık. Yazdıklarınız için sizi ve Ertuğrul Özkök beyi kutluyorum."

Ferda Soydan: "Abi, ben İzmir’den yazıyorum. Dediklerine aynen katılıyorum. Bu arada size de sataşmalar başladı. Hiç umursamayın. Saygılar."

Yavuz Tengiz: "Bizim hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkürler."

Veli Demirel: "Almanya’dan yazıyorum. Yazınıza gözüm kapalı imza atarım."

İşte böyle sevgili Hakkı Bey... Yaşının gereği saygım vardır. Bu, sana karşı yazdığım ilk ve son yazıdır. İt olmayan teröristlerin ve Kuzey Iraklı aşiret reislerin sana hayırlı olsun!

Haberin Devamı

 BİR HATIRLATMA NOTU: Necati Zincirkıran bugün saat 16.30’dan itibaren TÜYAP Kitap Fuarı’nda "Olaylar, Anılar ve Gerçekler" kitabını okurlarına imzalayacak.

Yazarın Tüm Yazıları