Cihat paraları için konuşmaları gerekir

SP’den bir dostumuz aradı, MSP döneminden beri kendisini tanırız. “Benim bir sorum olacak?” dedi. “Nedir” diye sorduk; “Cihat paraları” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Milli Görüşçüler çok şeyler anlatıyor

Dostumuz bu kesim ile ilgili çok şeyler bilir.

Söyledikleri şöyle özetlenebilir:
“Zeynep Erbakan’ın, Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçe ile ortaya çıkan miras kavgası ve ortaya çıkan gerçekler, bizim bildiklerimizin daha yüzde biridir. Milli Görüş camiası bazı büyüklerimize seslenmelidir.

Ey Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, ‘gizli kasa’ Beşir Darçın, Süleyman Mercümek... Rahmetli hocamızın siyasete atıldığından beri ilk görevi resmi koruma olan, emekli olduktan sonra da vefa göstererek ailenin ‘kâhyalığına’ getirdiği sırdaşı ve birinci elden gayrimenkul ve nakdi paraları üzerine geçirttiği Osman Akgün... Ve de eski Diyanet İşleri Başkanı, eski senator ve milletvekili, Türkiyemizin yetiştirdiği İslam âlimlerinden ve insaf sahibi Lütfü Doğan hocamız...
Buna ben de dahilim. Dünyamızı ve ahiretimizi zayi etmeyiniz. Allah için Peygamber için bildiklerinizi çıkıp haykırın başta Türkiye olmak için, İslam coğrafyasındaki cihat hareketleri için toplanan ve İslam hukukuna göre ‘Beytül mal’ hükmünde olan ‘cihat paralarını’ ortaya çıkarın ve bunların asli unsur olarak fakir, fukaraya, yetimlere harcanmak üzere en azından vebalinden kurtulmak için hemen bir vakıf kurarak onların hizmetinde kullanın... Gerçek yine kul hakkından kurtulmanıza yeterli olmayacaktır ama sonsuzluk yaşamınızda umarım merhamet sahibi olan Allahımız bir nebze olsun rahatlamınıza vesile olacaktır.

KARGALAR GÜLER!

Recai Kutan abimizin bundan yaklaşık beş gün önce Yavuz Donat’la yaptığı bir sohbette ‘Benim bu cihat paraları ile alakam yoktur’ demesi kargaları bile güldürmüştür. Doğrusu akil adam diye bildiğim Recai Abi’ye bu durumu yakıştıramayız.”

Şimdi iş dünyasında köşesinde bulunan RP’li dostumuz, AKP içindeki bazı ‘büyük isimlere’ de seslenmeden edemedi.

“Erbakan vefat ettikten sonra ortaya çıkan ümmetin mirası olan bu paraların aile mirasına dönüşmesine ve büyük bir kavgaşa dönüşmesine neden olan bu üzücü durumun bu isimlerin vicdanlarında büyük yaralara yol açtığını biliyorum. Aralarında ‘büyüklere’ ve sırdaşlarına tevdi edilen paraların ve gayrimenkullerin derhal tüzelkişiliklere adına geçirilmesi gerekir. Yarın, evlatlar arasında miras kavgası olmasın. Bizim kasada ‘gizli kasa’ olarak bilinenler de vardır; Ahmet Ergün, Ali İbiş, Reşat Sözen gibi... Bunların üzerlerindeki ümmetin emaneti varsa kurumsal kimlikler üzerine hemen geçirilmelidir.

Başbakan’ın annesinin ölümünden sonra bağış yapılan ‘İstanbul Gençlik ve Eğitim Vakfı (İSEGEV) Mütevelli Heyeti Balşkanı Ahmet Ergün ve Vakıf Müdürü ‘Hoca’ lakaplı Harun Karaca’nın yakın arkadaşı ve Tokatlı hemşerisi Salih Koç, bağış miktarının ne kadar olduğunu açıklamalıdırlar. Şeffaf iktidarlarda bu işin gereğidir. Kız öğrenciler için yurt yapmayı ilke edinen vakfın kurucuları ve şimdiki yönetiminde kimlerin bulunduğu merak edilirse, google.com.tr’den aranabilir. Ayrıca, bu vakfın Fatih Vatan Caddesi üzerindeki kocaman binası kimin üzerindedir?”

Haberin Devamı

CHP’ye yakışmıyor

Haberin Devamı

BÜYÜKÇEKMECE ilçesinde yaşanan delege skandalına CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı el koydu. Bu olayı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını da isteyen Başkan Salıcı; Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu’na kendi imzası ve mahalle kongre tutanaklarını içeren dosyayı yeniden yollayarak, Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Delege listesinden ilk operasyonda 18, ikincisinde de 62 ismin çizildiği belirtiliyor. Bu işlemin Gürsel Tekin’le işbirliği yapan bazı meclis üyeleri, ilçe başkanı ve Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

ATAŞEHİR’DE OLANLAR

Ataşehir ilçe kongresini Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin desteklediği, kaydı Sivas’tan getirilen Hakkı Altınkaynak kazandı. İl delegeliği seçiminde İlgezdi birinci olurken, baldızı Neşe Akkuş’un ikinci olması dikkat çekti.

İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi belediye Sağlık İşleri Müdürü. Başkanın kayınbiraderi Hünkar Akkuş da meclis üyesi; kuzeni Deniz Kutlu Fen İşleri Müdürü; Kutlu’nun kardeşi Ediz Kutlu İmar Şefi; yeğeni Ali Rıza İlgezdi Hukuk İşleri Müdür Yardımcısı, ablasının oğlu Şafak Şahin Destek Hizmetleri Şefi...
Bu arada Üsküdar il delegeliği seçiminde ise İl Başkanı Salıcı, ilçe başkanı Mustafa Çetinkaya’nın altında oy aldı. ‘Çarşaf liste’li seçim bu galiba...

Haberin Devamı

Pes artık

ANTALYA’dan bir öğretim üyesinin gönderdiği not: Eğitimin tartışıldığı bir ortamda “Türkiye’de bu da mı olacaktı?” dedirten bir haber; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden geldi. Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na Veteriner Fakültesi’nden bir profesör (Halil İbrahim Gökçe) vekâleten atandı. Herhalde Eğitim Fakültesi’ni Hayvancılık’la karıştırdılar. Üstelik Eğitim Fakültesi’nde eğitimci profesörler varken, veteriner bir dekan! Pes, bu kadarı da olmaz.

Biliyor musunuz

ALEVİ örgütlerinin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sivas katliamı davasında firari sanıklarla ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararını protesto etmek için 31 Mart’ta Kadıköy’de geniş katılımlı bir eylem gerçekleştireceğini...

Haberin Devamı

Polisimiz ‘Glock’lanıyor

POLİSİMİZ artık Glock tabancalı olacak...

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkez ve taşra birimlerinde fiilen görev yapan personelin, ‘daha operasyonel’ hafif ve etkili bir silaha ihtiyacı olduğu dünüşülmüş.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) nezdinde girişimde bulunulmuş.

Personelin görevi süresince, 2. şahıslara devredilmemesi ve bir adet tabanca ile sınırlı olması kaydıyla Avusturya yapımı GEN-4 (son nesil) Glock-19 ve Glock-26 model tabanca alınmasına ilişkin onay alınmış...

Bildiriri, 80 ilin Emniyet Müdürlüğü KOM şube müdürlüklerine, İstanbul Mali, Narkotik ve Organize Suçlarla Mücadele müdürlüklerine de gönderilmiş.

Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya’nın açıklamasına göre her iki silah peşin 750 dolara satılacak.

Yazarın Tüm Yazıları