Cevizli gül tatlısı

YAPILIŞIŞerbeti hazırlamak için; su ve tozşekeri tencereye aktarıp karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

Haberin Devamı

Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Elenmiş unu yoğurma kabına aktarıp üzerine sıvıyağ, karbonat, yumurta, tuz ve sütü ilave edin ve yoğurun. (Hamur ele yapışmamalı ve kulak memesi kıvamında olmalı.) Hamuru dört eşit parçaya ayırıp üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bezeleri üzerlerine un serperek 25-30 santim çapında ve yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları 2,5 santim genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kesin.

Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Hamur şeritlerini ortalarına çatal batırarak gül şekli alacak biçimde açarak çevirin. Gül şekilli hamurları çatalla birlikte kızgın yağa sokup kızartın. Hamur kızarmaya başlayınca çatalı çekebilirsiniz, hamurun formu bozulmayacaktır.

Bu şekilde kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine atın ve şerbeti çekince kevgir yardımıyla çıkarıp servis tabağına alın. Ortalarına dövülmüş ceviz içi serptikten sonra servise sunun.

Haberin Devamı

Hamuru için;

· Yaklaşık 4 su bardağı un (Biraz daha az ya da çok olabilir.) · 1 çay bardağı sıvıyağ · 1 tatlı kaşığı karbonat · 1 adet yumurta · Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan süt

· 1 tatlı kaşığı tuz

Şerbeti için; · 3 su bardağı tozşeker · 3 su bardağı su · Yarım limonun suyu

Kızartmak için; · 1,5 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için; · 1-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Yazarın Tüm Yazıları