Çerkeslerin üzüntüsü

"OSET halkı binlerce yıldan beri kendi topraklarında yaşıyor. İddia edildiği gibi başka bir ülkenin topraklarında değil! Kısaca tarihi geçmişe bakacak olursak şunları görüyoruz:

- ’1917 Ekim Devrimi’nden sonra SSCB oluşturulur iken, Osetya bir bütün olarak Rusya Federasyonu içinde, Abhazya ise egemen bir devlet olarak bu oluşumda yer almıştır.

- Stalin’in iktidara gelişi ile bu coğrafyadaki sorunlar da başlamıştır. Günümüzde halen devam etmektedir.

- Gürcü kökenli Stalin, Gürcistan’ın topraklarını genişletmek amacıyla önce Osetya’yı, Güney ve Kuzey olarak ikiye bölmüş ve Güney Osetya’Gürcistan topraklarına katmıştır.

- Bu da yetmemiş, yüzyıllardır bağımsız bir devlet olan Abhazya’yı da, egemenliğini kaldırarak özerk cumhuriyet statüsüyle Gürcistan’a bağlamıştır.

Gürcistan yönetimi, SSCB’nin 1990 yılında dağılmasına kadar geçen süreçte Oset ve Abhaz halklarını yok etmek için, acımasız bir asimilasyon politikası uygulamıştır.

SONUÇ OLARAK

Gürcistan’ın Güney Osetya’yı işgali, Türkiye diasporasında yaşayan milyonlarca Çerkes kökenli insanımızı, en az orada, sıcak savaşın içinde olan soydaşlarımız kadar etkilemiş, yaralamıştır.

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak, Türkiye Çerkes diasporası adına diyoruz ki;

Güney Osetya ve Abhazya, ayrılıkçı bölgeler değil, bağımsız birer cumhuriyettir,

Dünyadaki tüm işgaller gibi, bu işgal de kabul edilemez,

- Halkların kendi iradeleri ile aldıkları bağımsızlık kararları, savaşla yok edilemez,

Yaşadığımız ülke Türkiye tarafından bizlerden toplanan vergilerle eğitilen ve eline teçhizatı verilen Gürcistan ordusunun silahı, şimdi kendi vatandaşı olan Çerkeslerin oradaki kardeşlerine yönelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kısa zamanda bu hatasını telafi etmesini, Gürcistan’a bu defa savaş değil, barış eğitimi vererek, Güney Osetya’dan çekilmesi yönünde ikna etmesini bekliyoruz.

- Tüm uluslararası demokrasi ve insan hakları kuruluşlarını, acilen bu vahşete son vermek üzere göreve çağırıyoruz.

- Dünya ülkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kosova’nın bağımsızlığının kabulüne gösterilen duyarlılığın, Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması için de gösterilmesini talep ediyoruz.

"Kafkas Dernekleri Federasyonu ve bağlı 56 dernek, tüm gücüyle Güney Oset ve Abhaz halkının yanındadır. Nereden gelirse gelsin, onların bağımsızlığına yönelik her türlü tehdide karşı Türkiye’de, Kuzey Kafkasya’daki cumhuriyetlerimizde ve diğer ülkelerde yaşayan tüm Çerkeslerle birlikte, sonuna kadar tek bilek, tek yürek olarak Güney Osetya ve Abhazya halkıyla birlikte hareket edeceğimizi bildiririz."

Kafkas Dernekleri Federasyonu

Turuncu devrimciler

BUSH efendi köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alışmıştı!

Rusya’yı kuşatma ve enerji havzalarına ulaşma projesi ’BOP’ çöktü.

ABD’yi Kafkaslardan ve Ortadoğu’dan söküp atma zamanı gelmiştir.

Köpeksiz köyde değneksiz gezme dönemi bitmiştir.

Rusya-Türkiye-İran dayanışması ABD’nin sonunu getirecektir, şimdi asıl mesele İran’ı olası bir ABD-İsrail saldırısından korumaktır. İran bu süreci bir saldırıya uğramadan atlatırsa mesele yok.

’BOP’ çöktü, ’Ilımlı İslam’ çöktü, ’turuncu devrimler’ bitti.

ABD’siz bir dünyaya ve ABD sonrası yeni bir dünyaya hazır olalımÖ

Turan GÜMÜŞTAŞ

Etlik garajı

KIZILAY Atatürk Bulvarında yeşil renkteki aydınlatma projektörlerinin gündüz vaktinde yanması dolayısıyla zatialinize göndermiş olduğum mail’imi pazar gününe ait Hürriyet Gazetesi’nin Ankara ekinde güzel bir başlıkla yayınlamanız dolayısıyla ilginize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu olay bence vatandaşlık göreviydi. İnşallah yetkililer bu konu üzerinde dururlarda israflardan kaçarlar.

Benim yine size göndereceğim mail Anıttepe’de bulunan Yücetepe Mahallesi’nin sorunlarının bir başka tarafı. Bildiğiniz gibi mahallemiz kamu kuruluşlarının yoğun bir şekilde bulunduğu bir semttir.

Memurların geliş ve gidişlerinin servislerle sağlanması mahallemizde hendikap doğurmaktadır.

İsterseniz ben konunun başlığını da belirteyim ve sonrada iletime devam edeyim.

’Mahallemiz Etlik otobüs garajınının yerini aldı.

Son zamanlarda Etlik otobüs garajının yıkılıp yerine iş merkezi yapılması haberleri gazetelerden takip edilmekte bu konu haliyle vatandaşlar olarak bizleride bu garajı kullanan iş sahibi şöförler namına üzmektedir.İnşallah büyüklerimiz bu konuyada bir hal çaresi bulurlar ve esnaflarıda rahatlatırlar.
Yazarın Tüm Yazıları