Çatır çatır

Selçuk Dereli, ikili mücadelelere oyun kurallarınca müsaade, edince ortaya güzel görüntüler çıktı. Para verip maça gelenler, verdiklerinin karşılığını alarak ayrıldılar.

DÜN gece 19 Mayıs Stadı’na gelenler mükemmel bir mücadele izlediler. Belki çok kaliteli futbol yoktu ama korakor, çatır çatır ikili mücadeleler oldu. İki taraf da tamamen topa tabiri caizse ‘köpek gibi’ saldırdılar. Selçuk Dereli de bu ikili mücadelelere oyun kurallarınca müsaade edince, ortaya güzel görüntüler çıktı. Yani para verip maça gelenler 90 dakika sonunda verdiklerinin karşılığını alarak ayrıldılar.

Ankaragücü geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi mücadele ediyor, yürekten oynuyor. Sanki o eski takım ruhu geri gelmiş. G.Saray da geçen yıla göre daha iyi mücadele ediyor. Mesela A.Gücü defansının ortası araya atılan çok topta tek hatta kaldı ve G.Saray’a beklemediği pozisyonları verdiler.

Şentürk’ün hatası

Ankaragücü Teknik Direktörü Adnan Şentürk’ün yaptığı en büyük hata, orta sahayı kalabalıklaştırmak için Birol’u oyundan almasıydı. Çünkü o Birol, oynadığı sürece G.Saray defansını inanılmaz rahatsız etti. Bütün hava toplarını ya aldı, ya bozdu. O çıkınca G.Saray defansı da daha fazla orta alana gelip, hücuma destek vermeye başladılar. Böyle olunca da gereksiz yere G.Saray’ı üzerlerine çektiler. Birol çıkınca, Umut da tek başına kaldı. Kanadı kırık oynadı.

İki oyuncusu birden sakatlanan Gerets’in, oyuncu değiştirerek taktik üzerinde oynama şansı kalmadı. Hakan Şükür’ü hava toplarında iyi bastırdılar. Ancak, iki kere etkili asist yapabildi.

Maç doksan dakika boyunca iki tarafa da gitti-geldi. Mağlup olana yazık olacaktı. Şans G.Saray’a güldü. Tribünden gördüğüm kadarıyla Necati’ye yapılan bana penaltı gibi geldi. Diğer pozisyonlarda da futbolcular biraz fazla artistliğe kaçtılar. Bizim futbolcularda o kadar çok gereksiz itirazlar oluyor ki, 85. dakikada iki futbolcu kafa kafaya çarpıştı. Yerde yatıyorlar, G.Saraylı oyuncular gelip Selçuk Dereli’ye itiraz ettiler. Hiç düşünmüyorlar mı acaba, bir futbolcu kasıtlı olarak rakibini sakatlayacaksa ayağını mı kullanır, yoksa kafasını mı? Bizim futbolcular kafalarını kullanmadan hakeme itiraz ediyorlar.

Tomas 404 gibi

Ümit
etkili değildi. Golünü attı ama ‘ben niye oynatılmıyorum?’ diyen bir futbolcu, 90 dakikaya ilk 11’de başlıyorsa çok daha fazla şeyler yapması lazım. G.Saray’da Tomas, son derece gösterişsiz ama müthiş faydalı işler yapıyor. Sanki 404 gibi her açığı yapıştırıyor. Gözüpek, hiçbir şeyden korkmuyor.

Selçuk Dereli FIFA hakemi. Hem de Ankara bölgesinden. Sakın kimse öküz altında buzağı aramasın. Bu mertebeye gelmiş bir hakem kendi bölgesinde de olsa, maç verilmeli. Ve bu uygulamaya devam edilmeli. Artık bir şeylerin değişmesi gerek ve bir yerden de başlamak lazım.

G.Saray Dereli ile kaybetti mi?

ANKARAGÜCÜ Kulübü Başkanı Cemal Aydın, 90+3’te yedikleri gol öncesi oyuncularına faul yapıldığını iddia ederken, ‘Emeğimize yazık. Günahın faturası hep bize mi çıkacak?’ diyerek isyan etti. Aydın, şunları söyledi: ‘Golden önce bal gibi faul vardı. Hep biz kurban ediliyoruz. Bırakın diyorlarsa, maçlara çıkmayalım. Futbolcularım şu anda içeride ağlıyor. Ümit, o pozisyonda futbolcuların üzerine yüklenerek gol yaptı. Bunu, tribünde oturan herkes gördü. Ama Selçuk Dereli görmedi.’
Yazarın Tüm Yazıları