Çarşı savaşa karşı

UEFA Avrupa ligi E Grubu ilk maçında Beşiktaş, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yenerek grubunda ilk maçlar sonucunda liderliğe yükseldi.

Muhteşem bir seyirci desteği ile maça başlayan kara kartal henüz 3. dakika Aurelio' nun akıl dolu pasında topla buluşan Almeida kalecinin üstünden topu aşırtarak meşin yuvarlığı filelere gönderdi. Farkın açılacağı o an belli oldu.
 
Zaman zaman durgun ve kontrolsüz oynasa da Beşiktaş, 28. de Almeida, 50. Aurelio, 53. de Egemen ve 88. dakika da yeni transfer Edu' nun golüyle maçı 5-1 kazandı. Yenilen golde Rüştü' nün çok büyük hatası vardı. Defansta da Sivok malesef iyi görüntü çizmiyor.
 
Beşiktaş basit oyun oynadığında (pas yüzdesi fazla ve yardımlaşarak) rakiplerini bir hayli zorlayacak gibi gözüküyor. Dilerim Beşiktaş zevk veren güzel futbolunu sürdürebilsin. Futbolda yenmek de var kazanmak da fakat yenildiğinde bile oynadığı oyundan dolayı alkışlamak tek dileğimiz.
 
Quaresma ve Aurelio maçın yıldızlarıydı. Qauresma iki asistle, Aurelio ise bir gol bir asistle maçı tamamladılar. Aurelio orta sahada çok mücadele etti. Dün akşam tüm bedeniyle adete savaştı. Quaresma birkaç şahsi hareketi haricinde oynadığı zaman takımına ne kadar faydalı olduğunu gördük, gerçek Qauresma böyle oynamalı. Almeida' ya attığı gol pasını yeryüzünde atabilecek bana bir isim daha sayabilirmisiniz.
Simao sahanın en kötüsüydü. İnanın Simao gibi bir oyuncuyu daha önceden tanımamış olsak yönetime bu adamı nerden buldu diye dünya kadar sitem ederdik. Simao' nun kendi toparlaması şart.
 
Necip sırıtmadı  ama devamlı orta sahada rakibe basan oyunu ile orta alanda ki üstünlüğü ele geçirmemize neden oldu. Bundan önce ki maçlarda Beşiktaş ilk yarıda bile öne geçtiğinde hakem maçı bitirse diye düşünürken dün akşam keşke 45 dakika daha uzatsa diye düşündüm. Beşiktaş' lı olmak zordur ve her zaman böyle oynadığı görmek de.
 
Almeida' nın sakatlanması kartalın tüm hesaplarını alt üst etti. Almeida form grafiğini yükseltmişken yaşadığı bu talihliz sakatlıktan hepimizi üzdü. Maçın hakemi sertliğe izin veren görüntüsüyle dikkat çekti. Quaresma' nın yüzüne yapılan hareket centilmenlik dışıydı ama hakem bu pozisyonda sarı kartına bile başvurmadı.
 
Grup ilk maçını böyle güzel bir skor  ve futbolla tamamlayan Beşiktaş' ımızı canı gönülden tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.
 
Not : Dünyanın bile kabul ettiği en iyi taraftar grubu olan çarşı grubuna dün akşam için binlerce kez teşekkürler. Büyüklüğünüzü birkez daha gösterdiniz. Siyasi polimiklerden uzak sadece takımına destek vererek tüm ülke halkını mutlu ettiniz. Zira spor dostluk, kardeşlik ve barıştır. Çarşı savaşa karşı.
Yazarın Tüm Yazıları