Çandırlı köylülerden yarın eylem var

Kalecik’e bağlı Çandır Köyü’nde açılması planlanan taş ocaklarının köylerindeki yaşamı olumsuz etkileyeceğini gören Çandırlılar taş ocaklarının açılmasını engellemek için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar. Bu girişimlerinin en sonuncusu Pazar günü (10 Mart) saat 12.00’de yapacakları yürüyüş.

Haberin Devamı

Taşocağının rantı kime verildi

Taş ocağı kurulup hayata geçerse Çandır Köyü toprakları içindeki binlerce çam fidanı ve badem ağacı yok olacak. Ayrıca etrafında ‘Kalecik Karası Üzümü’ yetiştirilen bağlar, karpuz kavun yetiştirilen araziler, buğday ekilen tarlalar da zarar görecek. Öte yandan Çandır’a has ‘endemik’ (yerel, ender bulunan) bitki örtüsü ve her türden hayvana ev sahipliği yapan doğal alanlar tahrip edilecek. Binlerce yıllık tarihe sahip bu köyde Osmanlı’ya ait eserler, Selçuklular tarafından yapılan köy camisi de tahrip olacak.
Tarım ve hayvancılık büyük zarar görecek.
Bu amaçla yarın 12.00’de Kalecik-Çandır Köyü’nde (Ankara-Çankırı yolu 80 km.) taş ocağını protesto amaçlı yürüyüş yapılacak.
(Yürüyüş için Ankara’da yaşayan Çandırlıları ve çevreye duyarlı insanları Gençlik Parkı’ndan 10.30’da kalkacak otobüslere bekliyorlar.)

Haberin Devamı

Victoria=Gürültü makinası

Çankaya/Gaziosmanpaşa’da Umur Sokak’ta; konutlar arasında mahalle içinde ‘Victoria’ namında bir gürültü makinası eğlence yeri, özellikle Cuma/Cumartesi günleri sabah 4’e ve 5’e kadar mahalleyi uyutmuyor.
CHP’nin Çankaya Belesiyesi de şikayetlere kulağını her nedense tıkıyor! Acaba neden? Öyle bir yerde, böyle bir gürültü makinasının işi ne? Himaye eden/edenler mi var?
Çankaya Belediyesi gibi belli bir simgenin kurumu böyle bir rezalete nasıl dur demez?
Murat KATOĞLU

KISA... KISA...

- TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, mimarlık ve siyaset ilişkileri çercevesinde düzenlediği toplantıların üçüncüsü ‘Mimarlık ve İdeoloji 3: Yeni Muhafazakarlık’ başlıklı panelde tartışılacak. Bugün 16.00’da Mimarlar Odası 5. Kat Toplantı Salonundaki panelde; Güven Arif Sargın (oturum başkanı), Bülent Batuman ve Yeşim Hatırlı konuşacaklar.
- Japonya Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Japonya: Animasyon Karakterleri Ülkesi’ adlı sergi 13 Mart’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi B Galeri’de görülebilir.

Biliyor musunuz

Bankaların yargı kararı, yasa, hak-hukuk tanımayan uygulamalarına ve deli dumrul ücretlerine karşı bankalara gitmeme, kredi kartı kullanmama ve işlem yapmama eylemine destek vermek üzere TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in bugün Kızılay AVM önünde açılan stantda bir açıklama yapacağını...

Yazarın Tüm Yazıları