‘Çakma’ kışla Pera’ya yapılsın

CHP İBB Grubu, Nazım İmar Planı’nda ‘yeşil alan’ olarak ayrılan Taksim Gezi Parkı’nın ve Topçu Kışlası’nın inşaata açılmaması için Koruma Kurulu’na başvurdu.

Haberin Devamı

Beyoğlu Belediye Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu itiraz yazısında şöyle deniliyor: “Görevinizi yapın. Çakma kışlaya izin vermeyin.
Taksim Gezi Parkı’na Sahte Topçu Kışlası yapmak yasalara aykırıdır. Görevinizin gereğini yapın.”

Yapılacak kışlanın “Eski eser ve koruma ile ilgili yasalara aykırı” olduğu savunularak “Taksim Kışlası’nın tarihi değerini asla taşımayacak, taklit bir kopyası, ‘çakması’ Gezi Parkı’na yapılamaz. Bu girişim ‘planlama’ ve ‘koruma’ ile ilgili bütün yasalara aykırıdır” deniliyor.

Başvuruda: Gezi Parkı’nın yürürlükteki Nazım Planı’nda yeşil alan olduğu, o çevrede aynı miktarda yeşil alan ayrılıp plana işlenmeden, Gezi Parkı’nın inşaata açılmasının yasalara göre imkânsız da olduğu belirtiliyor.

İktidarın amacının Taksim’in ortasında 98 bin metrekare arsa üretip inşaat yapmak olduğu belirtilen yazıda; “2863 Sayılı Kanun gereği bu alanda yetki kurulundur. Bu yasadışı girişime karşı, yasal sorumluluğunuzu yerine getirin” deniliyor.

Bizim önerimiz şudur: “Topçu Kışlası’nın benzeri, mutlaka yapılmak isteniyorsa, Beyoğlu sınırları içinde uygun bir yere yapılabilir. En uygun yer, yenisi
Kemerburgaz’a yapıldığı için boşaltılacak olan Kasımpaşa’daki Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nun yeridir.”

Haberin Devamı

Tutuklu kaç subaya sahip çıktılar

TÜRKİYE Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ne yapar? Ne yaptığını Melih Aşık’ın köşesinde okuduk...
Balyoz davasında tutuklu emekli Orgeneral Hasan Iğsız, annesinin cenazesine hiçbir muvazzaf askerin katılmamasını eleştiriyor ve bu durum karşısında canının çok acıdığını söylüyor. Bir emekli ordu mensubu, Iğsız’ın silah arkadaşlarınca yalnız bırakılmasını eleştirirken şöyle diyor: “Türkiye Emekli Subaylar Derneği diye bir dernek var. Bu dernek subaylara karşı yapılanları görmüyor, duymuyor, bilmiyor, yani üç maymunu oynuyor. Bu dernek atık yağ ticareti yapıyor, üniversite kurmaya hazırlanıyor vs. Piyasa ve iktidarla çıkar ilişkileri içine girdikleri için sesleri, sedaları çıkmıyor.”
İzmir’den arayan TESUD üyesi emekli bir albay, “Benim de ekleyeceklerim var” diyerek
şöyle konuşuyor: “Melih Aşık Bey’in dedikleri çok doğru... Acaba kaç duruşmaya gittiler; ailelerine katkı verdiler mi, avukat sağladılar mı? Akılları, fikirleri atık yağ toplama ticareti ve kooperatif kurmakta... Yönetim kurulu, derneğin başındaki emekli Tümgeneral Melih Tunca’ya neden hesap sormaz! Atık yağ ticaretinin arkasında dönenler sorgulanmalıdır; bizim de bildiklerimiz var, şikâyetlerimiz var.”

Haberin Devamı

Çiftçinin perişan tablosu

KOCAELİ Milletvekili Lütfü Türkkan “Çiftçi perişan” diyor ve Maliye Bakanı Şimşek’e şunları soruyor: “20 milyar dolar ihracat yapan, 60 milyar doların çok üzerinde GSMH ve istihdama katkısı olan, ekimden mazota kadar tüm desteklerin yer aldığı tarım sektörüne 5 milyar dolar destek verilmekte olduğu iddiaları Ziraat Odaları’nın temsilcileri ve çiftçilerimiz tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Bu nedenle;
1- 20 milyar dolar ihracat yapan, 60 milyar doların çok üzerinde GSMH ve istihdama katkısı olan, ekimden mazota kadar tüm desteklerin yer aldığı tarım sektörüne 5 milyar dolar destek verilmekte olduğu iddiaları doğru mudur?
Bu iddialar doğru ise ABD’li çiftçi mazota 1 dolar öderken Türk çiftçisinin 2.37 dolar ödediği günümüzde, çiftçilerin ürünlerinin para etmediği de göz önüne alınınca, Türk çiftçisi uluslararası piyasalarla nasıl rekabet edeceği konusunda ne gibi önlem ve önerileriniz olacaktır?
2- Mazot-benzin ve elektrik vergilerinden muaf tutarak Türk çiftçisini uluslararası rekabette canlı tutmayı ve üretiminin kolaylaştırılmasının sağlanması amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Haberin Devamı

Rumeli-Balkan buluşması

“RUMELİ Balkan kültürünü yaşamak ve yaşatmak için birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 3. Büyük Rumeli Balkan buluşmasını yarın 18.00’den itibaren Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiriyoruz” diyor Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı... 150 sivil toplum kuruluşunun katılacağı, 20 bin kişilik bir gösteride Enes Begoviç, Grup Akşam Sefası, Lindita Hakaj ve Grup Carono, mehter ve folklor gösterilerimiz var.

Güldal Mumcu yazdı

MİLYONLARI sokağa döken olay 24 Ocak 1993 Pazar günü, saat tam 13.25’te yaşandı. Ülkemizde araştırmacı gazeteciliğin öncüsü; Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat bir Türkiye’nin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu otomobiline konan bir bomba ile inandığı değerler uğruna öldürüldü. Eşi ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, o günü ve o günden sonra yaşadıklarını “İçimden Geçen Zaman” adlı kitabında anlatıyor.
(Um:ag Kitapları)

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

- DOĞUŞ Holding’in 2007’den beri sponsor olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ konser dizisi, keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın eşlik ettiği Afyon, Isparta, Burdur, Denizli, Aydın’daki üniversitelerden sonra yarın akşam Muğla Üniversitesi’nde İdil Biret konseri ile tamamlanıyor.
- İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, yarın 13.00’te Ataşehir’de (Karslı Ahmet Caddesi, 10/1 İçerenköy) ‘Sosyal Demokrasilerde Yerel Yönetimler’ konusu üzerinde konuşacak.
- FLORYA Ülkem Sokak 36 numaralı evin çatısına ramazanda gece yarısı 3 adet baz istasyonu kurup baca gibi gizlediler. Binanın yakın çevresinde anaokulu, çocuk yuvası ve bir İÖO var. Bunlar yasaklanmadı mı?
Sema EVGİN

Yazarın Tüm Yazıları