Büyük balık kaçtı

KONYA'da 10 kişi kalmış rakibine karşı beraberliği bile hak etmeyecek bir mücadele ortaya koyan G.Saray, dün gece bu sefer Juventus'a karşı mağlubiyeti hak etmedi. Bu maçın hakkı beraberlikti.

Fatih Terim'in artık bir ideal 11'i yakalamasının zamanı geçti bile. Yerler, üç aşağı beş yukarı belli ama Fatih hala takımla oynuyor. Sağ tarafta Prates, önünde Sabri ikilisinin alternatifi yok. Hakan Şükür mükemmel işler yaptı. Pres yaptı, hücum bölgelerine iyi girdi, golünü de attı. Bence hatasız oynadı. Hasan Şaş'ın öyle veya böyle mutlak süretle kazanılması ve oynatılması gerekir. Dün akşam Fatih Terim'in yaptığı en büyük hata, bence Hasan'ı oyundan almasıydı. Bu oyuncu, rakiplerinin üzerinde büyük bir korku oluşturuyor. Dünya Kupası'ndan sonra ondan çekiniyorlar. Topu ayağına aldığı zaman rakip, ikilem içinde. ‘‘Basıyım mı, bekleyeyim mi?’’ diye tereddüt ediyor.

Hasan oyunda kalmalıydı

Juventus'la rakip sahada oynuyorsun. Topun sende daha fazla kalması lazım. Nitekim, Hasan çıkana kadar G.Saray bunu başardı. Pinto da iyi top kullanıyor ama oyundan çabuk düşüyor. Eğer sıralamak gerekirse, onun oyundan daha önce alınması gerekirdi. Hakan Ünsal, eski gücünde değil. Şöyle bir bakıyorum, G.Saray'da, Batista, Prates ve Hakan Şükür mükemmel oynadılar. Diğerleri görevlerini yaptı. Arif, oyuna girdi ama ya ısınamadı ya da havaya giremedi. Böyle bir maçta Ergün'ün attığı ortaya kafayı yapıştıracaksın veya sağ dıştaki o topu aut çizgisini geçmeden çevireceksin. Belli ki, Arif'in kafası rahat değildi. Yoksa o işleri yapardı.

Juventus golü erken bulunca ve bir-iki pozisyona da girince laubaliliğe başladı. 2-0 yapmadan havaya girdiler. Bu sefer golü yiyince, paniklediler. İtalyan futbolcular enteresan. Onlar, bir sonraki, hatta iki sonraki maçı bile düşünüyorlar. Çünkü bu hafta sonu ezeli rakibi Roma ile oynuyorlar. 1-0 olduktan sonra herhalde onu düşünmeye başladılar. Yazık, G.Saray şuradan beraberlikle çıksaydı, çok büyük avantaj yakalayacaktı. Çünkü, şunu iyi bilelim, İstanbul'daki rövanşta, Juventus böyle oynamayacak. Deplasmanda, çok daha fazla açık alan bulacak.

Böyle goller yenmez

Galatasaray'ın yediği ikinci gol, yine acemice. Hakeme itiraz ederken, kendi aralarında konuşurlarken, belden aşağı gelen yan topta golü yiyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde böyle gol yemeyeceksin. Bir yerde hava topu tamam, ama böyle gol değil. Prates dün gece belki sahadaki 22 oyuncunun en iyisiydi.

Hakem, çok kaliteli bir hakem değil. Avantaj kaidesinde bile acele edip, sonra ‘‘pardon’’ diyor. Şampiyonlar Ligi'nde düdük çalan bir hakemin ‘‘pardon’’ demeye hakkı yok. İki defa daha ‘‘pardon’’ desin, UEFA ona da ‘‘pardon’’ der. Yazık kaçan balık büyük oldu.
Yazarın Tüm Yazıları