Bütün detayları incelemek mümkün

Duyguların derinden etkileneceği, değiştirici olayların meydana geldiği bir dönem.

Duygu ile birlikte bulunan isteklerin de değişeceği ve yenileneceğini söyleyebilirim. Bugün Venüs-Pluto zıt etkileşim içinde bulunurken aynı anda Jüpiter bu gezegenlere sert etkileşim konumunda bulunuyor.

Yani bütün detayları ve ayrıntıları görmek ve incelemek mümkün. Fakat bu durum son derece yorucu ve yıpratıcı bir duygu. Ancak şimdiye kadar farkında olmadığınız pek çok şeyi anlamanızı sağlayacak.

Mars’ın uyumlu etkisi duygularınızda hızlı değişiklik yapabilmenize yardımcı olacak.

Anlaşmak için yöntemler

Anlaşmak adına ortaya koyduğunuz tüm gayretlerin boşa çıktığını zaman içinde anlıyorsunuz.

Bir süre sonra durumun farkına varıp anlaşmaktan, kendinizi anlatmaktan vazgeçiyorsunuz. Sonuç, kocaman bir ‘Yalnızlık’ oluyor.

Kalabalık bir evde yaşıyorsunuz ve kendinizi yalnız hissediyorsunuz. Hatta,koskoca bir dünyada tek başınıza olduğunuzu düşünüyorsunuz.

Bu düşünce giderek sizi sarıp sarmalıyor ve yalnızlığınızı arttırmak için elinizden ne geliyorsa yapıyorsunuz. Hem de bundan ölesiye şikayet ederek.

Peki ne yapmalı? Öncelikle anlayışınızı yükseltip kayıtsız, şartsız dinlemeyi öğrenmelisiniz.

Yoksa, kafanızdaki düşüncelerle, onun ne demek istediğini zihninizde yorumlayıp anlamaya çalıştığınız zaman karşınızdaki kişiyi anlamanız mümkün değil.

Sonra, kendi düşüncelerinizi açık biçimde söylemeli, ne anladığınızı anlatmalısınız. Kimbilir, (çoğunlukla) belki de sizin anladığınızı anlatmıyor, bambaşka bir şeyden bahsediyordur.

Karşınızdaki kişinin düşüncelerini anladıktan ve onun bakış açısından baktıktan sonra fikir beyan etmeli ve düşüncelerinizi söylemelisiniz.

İster kabul edin ister etmeyin, iki kişi dil birliğine varmış, aynı frekansı yakalamış ve böylece anlaşmış olabilecekler.

Karşınızdaki kişinin düşünceleriyle aynı frekansı yakalayabilmek için sizin kendi düşüncelerinizi boşaltmış olmanız gerekir. Yani fikir yürüterek karşınızdaki kişiyi dinlerseniz, kendi akıl süzgecinizden geçirerek dinlemiş olursunuz. Unutmayın, sizin haliniz karşınızdaki kişiye yansır ve o da anlamak için gayret gösterir, böylece birbirinizi anlamış ve kendinizi anlatmış olursunuz.

TAOCU YOGA SERİSİ

Cilt sağlığı tüm kültürlerde güzelliğin en önemli göstergesidir. Taocu yaklaşıma göre ise pürüzsüz, ışıltılı bir cilt, iç organların sağlığının ve iyi bir kan dolaşımının göstergesidir.

Bu nedenle ileri yaşlardaki Taocu ustalarda en dikkat çekici özelliklerden bir tanesi ciltlerinin son derece canlı bir görüntüsünün olmasıdır.

Bu da bir Taocu ustanın iç organlarının mükemmel bir sağlığa ve bol miktarda qi’ye (yaşam enerjisi) sahip olduğunun göstergesidir.

Cilt, saç, tırnak, el ve gözler ile ilgili taocu öneriler getiren kitabın içinde kendi tipinizi bulabileceğiniz gibi kendi kendinize uygulayabileceğiniz masajlar, beslenme ve hatta yemek tarifleri ve pişirme yöntemleri var.

Cem Şen’in yazdığı bu kitap titizlikle yapılmış bir araştırma ürünü ve felsefeden çok pratik uygulamaları içeriyor.

‘Klan Yayınları’ndan çıkan ‘Taocu Yoga Serisi’nin dördüncü kitabı Güzellik ve Cilt Bakımı için Taocu Yoga adını taşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları