Bulvar’da göçük insan yutunca...

İNÖNÜ Bulvarı’nda göçüğün insanı yutup balçık çamurla bir kilometre öteye taşıdığı ortaya çıkınca yazmadan edemedim

Haberin Devamı

ASKİ galiba üç yıl önce Maltepe sokaklarında kanalizasyon şebekesi yenilemesi yapmıştı. İşi üstlenen şirket yolları kazdı, toprağı çıkarıp uzaklaştırdı, yeni borular döşendikten sonra da çukurları tepesine dek kamyonlardan döke döke mıcırla doldurdu. Hiçbir sıkıştırma/yerleştirme işlemi de yapmadı.
Bütün bu işler gerçekten hızlı biçimde bitirildi, kabul etmek gerekir.
Yolların asfaltlanma işi için ASKİ, Çankaya Belediyesi’ne bedel ödediğinden asfaltlama işlemleri de kısa süre de tamamlandı.
Ancak, zaten oldukça akışkan olan mıcır çukurlarda hiç bir biçimde sıkıştırılıp zamanla kendisinin yerleşip çökmesi önlemi alınmadığından yollar çukurları izler biçimde çöküyor.
Çankaya Belediyesi de çöken yerleri yeniden yeniden asfaltlıyor. (ASKİ’den her seferinde parasını da alabiliyor mu bilmiyorum?)
Böyle göçmüş bölümlerin üst üste asfaltlamasının kaydı kuydu çıkartılabilir olmalı...
Bu arada başkaca bilemediklerim, çözemediklerim:
- Karayolları döşediği mıcırı asfaltlamadan önce neden habire debire sıkıştırmaya çalışır durur da, ASKİ’nin yöntemini kullanmaz kolayca?
- Yollar boyunca çukurlardan çıkartılmış topraklar neden gerisin geriye çukurlara konulmaz da ta uzaklara taşınıp, gene ta uzaklardan getirilen şar
diye akıcı mıcır -büyük masraflarla ufak ufak kırılmış kaya- çukurlara doldurulur? Masraf çıkarıp ekonominin çarkı döndürülsün diye mi?
Günümüzde böyle parça parça çökme sürecinde olan sokaklar -benim görebildiğim kadarı ile- şöyle:
Onur Sokak’ın Akıncılar’dan başlayıp Kubilay Sokak yönündeki bölümü,
Çatal Sokak iç bölümü, Şehit Çetin Gönenç Sokak, Güzaltan Sokak (özellikle Onur-Güzaltan köşesi -İl Özel İdare lojmanlarında kalan Kaymakam’ın gözleri önünde), Akıncılar Sokak üst bölümü, Nigar Sokak, Şehit İsmail Erez Sokak, Şehit Bahadır Demir Sokak.
İlgilenecek olanlar dolaşır, kendi gözleri ile görür.

Haberin Devamı

BU DELİĞE DİKKAT

Unutmadan, bir de Müjde Sokak’ın üst bölümünde, yolun ortasında göçmekte olan asfaltta yaklaşık 30 santimetrelik delik!
Dibi görünmüyor!
Buralarda da Bulvar’dakine benzer göçmeler olur, mala-cana zarar gelirse “Uyarmıştık, işlerini savsakladılar” diye ilgilileri suçlamaya insanlarımızın hakkı olur sanırım...
Sehap ÖNDER
 

Haberin Devamı

TÜVTÜRK, sinir bozuyor

BAŞIMDAN geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. 22.06.2012 tarihinde Gölbaşı’ndaki Tüvtürk istasyonuna aracımı muayeneye götürdüm. Yapılan işlemler sonucu aracımın ruhsatında araç cinsi bölümünde N1 yazması gerekirken M1 yazması sonucu muayeneden geçemeyeceğini emniyete gidip düzelttirip tekrar gelmem gerektiğini söylediler.
Ben yaklaşık 50 km yol katedip tekrar Ankara Emniyeti’ne geldim. Burada sırasıyla ek-1 belgesi için 1 TL, bu belgelerin doldurulması için 10 TL fotokopi için 1 TL ve araç ruhsatının yeniden çıkarılması için 59 TL; yani toplam da 71 TL ödedim.
Ruhsatı dolduran memur arkadaşın hatasından kaynaklanan bu hatanın biz vatandaşa çıkarılması beni gerçekten çok üzdü. Gün boyu çok düşündüm ve size yazmaya karar verdim.
Lütfen bu mali yükün dile getirip hatanın düzeltilmesi için sizlerden yardım bekliyoruz.
Not: Bu arada şu an yazım aşamasında olan yeni ruhsatım da yapılacak bir hatada bu parayı tekrar vereceğim. Bu benim sinirimi daha da bozuyor.
Doğan GÜNEŞ-ANKARA

Haberin Devamı


Enerjisa’ya uyarı

YAŞAMKENT Mahallesinde yol ortasında bulunup da kaldırılmayan elektrik direkleri büyük tehlike oluşturmaktadır. Özellikle akşamları bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacaktır? Bunun gibi cadde ortasında bir çok elektrik direği mevcuttur. Enerjisa firması bunları hiç mi görmez? Neden görevini tam olarak yerine getirmez?
Aydınlatmaların çok yetersiz olduğu mahallemizde bir de yol ortalarında elektrik direkleri bulunmaktadır. (Örneğin, 3425 Sokak ve 3285 nolu Cadde vb.) görülebilecek bu direkler lütfen bir kaza oluşmadan Enerjisa yetkililerince kaldırılmasını rica ediyoruz.
Ercihan SAĞINDIK


Bağlum’un planları ne oldu

BAĞLUM ilçesi önceden belde iken daha sonra mahalle yapılarak Keçiören Belediyesi’ne bağlandı. Arazilerin çoğu imarlı ve yapılaşmaya açık iken yaklaşık iki yıldır bir plan değişikliği adı altında (Bunun neden yapıldığını da kimse bilmez!) tadilat yapılmaya çalışılıyor. Ama ne yazık ki iki yıldır bitirilemedi, ne zaman biteceği de belirsiz. Arsa sahibi bir çok kişi ve inşaattan geçimini sağlayan esnaf ve işçi de bu konuda mağdur durumdadır.
Arsalar üzerine plan değişikliği bitirilmediğinden inşaat yapılamıyor, değeri ile satmak bile mümkün olmuyor. Değişiklik yapılacak diye kimse buralardan arsa almak istemiyor. Yetkililerden konuya açıklık getirmelerini, yapılması düşünülen plan değişiklikliklerinin bir an önce tamamlanması, insanların daha fazla mağdur olmalarının önüne geçmelerini rica ediyoruz.
E.S.

Yazarın Tüm Yazıları