Bu ne biçim Beşiktaş

BU ne biçim Beşiktaş, anlamış değilim. Senelerdir bu işin içindeyim. Beşiktaş’ın kendi sahasında bu kadar çok puan kaybettiği bir sezon görmedim. "Sterse giriyoruz. Seyirci baskısı var" diyen futbolcuya, "Beşiktaş’ta oynamayın. Gidin başka bir yerde oynayın" diyorum.

Neyin stresi be kardeşim? Böyle seyirci dostlar başına. 90 dakika seyirci yanınızda. Bundan büyük avantaj mı olur? Bu takımın oyuncusu olacak adam, bu lafı dile getirmez. Dünkü oyuna bakıyorum, iki topu bir araya getiremeyen bir takım. Hücuma çıkarken kaptırılan toplar, rakibe gol pozisyonu veriyor.

Topu havaya kaldırıyorsun, adamları havadan geçmek için uçak kiralaman lazım. Her kafa topuna adamlar vurdu. Verkaç yapıp kenarlardan gelemiyorsan 40 gün, 40 gece oynasan da gol bulamazsın.

Yenilen bir gol var, evlere şenlik. Defans da uyudu, Cordoba da. Cordoba’ya da iki çift lafım var. Seni kalede dur diye oynatıyorlar. İkinci yarı oyun başlıyor, kalede yoksun. Gidip müdahale edemeyeceğin yerlere çıkıyorsun, kalen yine boş. Sen bu işi yaparken ciddiye almadığın zaman takıma zararın oluyor. Çok iyi kalecisin ama su koyuveriyorsun.

Sadece Bobo’yu beğendim

Dünkü oyuna bakıyorum, beğendiğim tek adam var. O da Bobo. Neyini beğendim? Çok mu iyi oynadı? Hayır. Ama 20 senelik Beşiktaşlı gibi oynadı. Yüreğiyle oynadı. Vurduğu 2-3 top vardı, şanssızdı. Gökhan Güleç’i Beşiktaş’a geldiği günden bu yana hiç bu kadar beceriksiz ve pasif izlememiştim. Tigana niye Koray’ı oynatmadı, onu da anlamış değilim. Bu kadroda defansı toparlayacak tek adam Koray. O da kulübüde. Hayret.

Hakem ilk defa Süper Lig yönetiyormuş. Ben tanımıyorum. İlk defa milli olduğunu çok belli etti. Maç başladı, santranın civarında, maç bitti santra civarında. Hiçbir başka pozisyona giremedi. Öyle olunca da pozisyonlara uzak kaldı. Yanlış düdük ve kartlar gösterdi.

Sivas takımı, çok diri bir takım. Ama oyunu çok çirkinleştirdiler. Yere yatan ayağı kalkmadı. Ama hakem de bu yavaş oyuna çanak tuttu. Beşiktaş üçüncülüğü istemiyor. Kupada finale kaldı. Avrupa biletini cebine koydu. Bu senenin ayıbı, bir tek kupa alınırsa kapanır.
Yazarın Tüm Yazıları