Bu dikiş tutmaz

G.Saray’da Bülent Tulun ayrıldıktan sonra futbolcu, yönetici ve teknik adam üçgeninin sihri bozuldu. Böyle bir tabloda dün G.Saray’ın Konyaspor’la oynaması bence büyük şanstı.

FUTBOL öyle bir oyun ki, kimisi otobüsten iner, kimisi de yeni biner. Dün gece Ali Sami Yen’de bir Arda seyrettik. Bazı talebeler vardır ya, ilkokul üçte okur ama lise talebesinin matematik problemlerini çözer. Arda’nın futbolu da öyle bir şey. Yaşı çok genç olmasına rağmen dün gece sahadaki kendisinden çok yaşlı 10 futbolcudan daha önde düşünüyordu. Hem de uygulayarak.

Sadece Ayhan’la olmuyor

Bunun yanında sahada bir de Hakan vardı. Artık son durağa gelmiş, bütün ikili mücadelelerde güçsüzlükten ve çaresizlikten, hakemden medet uman, üstünü başını gösteren, rakibi ile mücadele etmekten kaçınan, göstermelik deparlar atıp bir şeyler yapıyormuş hissini veren... Hakan’ın çok iyi düşünmesi lazım. Gerets onu ısrarla oyunda tutarak iyilik mi yapıyor, yoksa kamuoyuna "Israr edin bakalım, işte ısrar ettiğiniz Hakan bu. Buyrun tepe tepe kullanın" diye teşhir mi ediyor? Ama tabii, futbolcu enterasandır. Hele yaşlanınca, bir de teknik direktörle biraz sürtüşmeye girmişse, hem yöneticiyle, hem seyirci ile oynayarak o teknik direktörü ısırmaya kalkar.

Düşünün, G.Saray takımı arkada dört kişi oynuyor. Onların önünde bir tek Ayhan ön libero. İleride hiç markaj yapmayan Hakan Şükür, Ümit Karan, İliç, Arda ve Hasan Şaş var. Ön libero oynayan Ayhan da hiçbir zaman bozan ve hırpalayan bir oyuncu tipi değil. Oyun kuran bir oyuncu tipi.

Bu kadar büyük bir alan tek başına Ayhan’a kalıyorsa, bu Konyaspor bu G.Saray’ı Ali Sami Yen’de yenemiyorsa, bu Konyaspor’un zaafıdır. Sakın bu G.Saray’la İstanbul’da berabere kaldık diye sevinmesinler.

Başka takım fark yapardı

Böyle bir tabloda dün G.Saray’ın Konyaspor’la oynaması bence büyük şanstı. Orta sahayı daha iyi kullanan bir başka takım olsaydı, G.Saray’ın bu sistemde tarihi fark yememesi içten bile değildi. Bakın, hakem biraz korkmayınca Türkiye ligi maçları ne hale geliyor?

Hasan Şaş, Hakan Şükür ve Sabri aynen eller kollar havada hakeme itiraza devam ediyorlar.

Konyaspor o ilk yıllardaki heyecanını kaybetmiş. Oynuyorlar ama hırs ve baskı fazla yok. Hepsi göstermelik. Düşünün bir kere G.Saray 3-1 önde ve rahat rahat oynayarak maçı kazanma şansına sahip. Ancak, bu maçı bitirecek gücü yoktu sarı kırmızılı oyuncuların. Tamam, Liverpool maçında yoruldun. Ama senin kadronla, Konyaspor’un kadrosu eşit oranda değil ki.

Üçlü sihir bozuldu

G.Saray’da sorunlar var. Bülent Tulun ayrıldıktan sonra futbolcu yönetici ve teknik adam üçgeninin sihri bozuldu. Bundan sonra da bu dikiş tutmaz. Takım içindeki dengeler teknik adam ve yeni futbol şube sorumluları nasıl bir görüntü verecekler merak ediyorum.

Hakemin Mondragon’a verdiği topla fazla oynama kararı doğru. Bence Hasan Şaş’ın pozisyonunda penaltı vermemesi de doğru. Maçın içindeki çoğu kararları da iyi. Her şeyden önce büyük takım fobisi yoktu hakemde.

Liverpool’daki halı gibi sahayı gördükten sonra Ali Sami Yen, şu andaki Ankara’nın inşaat halindeki Cinnah Caddesi’ni andırıyor.

Geçen sene Galatasaray son dakikalarda attığı gollerle inanılmaz puanlar aldı. Bu, takımdaki dayanışmanın, takım ruhunun bir belirtisiydi. Bu sene de son dakika golleri yemeye başladılar. Bu da takım ruhunun değil, tuz ruhu belirtisi olsa gerek.
Yazarın Tüm Yazıları