Bu bayramda içim sızlıyor

RAMAZAN nedeniyle, televizyon programlarındaki din tartışmalarını gördükçe içim sızlıyor.

Haberin Devamı

Yüce yaratıcı Tanrı; yarattığı insanın, ahlaki gelişimi ve tekamülü ile ilgili bütün ilkelerini, kurallarını, uyarılarını, sınırlarını içeren öğüt ve tavsiyelerini, Peygamberimiz aracılığı ile Kuran’da tamamlamıştır. Peygamberimizin görevi de, Allah’tan aldığı vahiyleri, Kuran’da yazıya geçirilmesiyle sona ermiştir. Bu yüzden İslam dininin tek kaynağı, ’tanrı mesajı’nın toplamını içeren Kuran’dır. Başka kaynakları, Allah’ın dini diye insanlara anlatanlar yüzünden (buna Diyanet kurumu da dahil), dinde tam bir kargaşa yaşanmaktadır. Bizler, saçla, sakalla, kılla, kılık kıyafetle uğraşırken; ilimde ilerleyenler, uzaya koloniler kurma ve dünyanın oluşumu ile ilgili araştırma çalışmaları yaparak, Tanrı’nın; ilimde derinleşmeyi öneren ayetine uygun hareket etmekte ve Tanrı’nın öğütlerinden birini yerine getirmektedirler.

Bu din kargaşasının baş sorumluları; Kuran, yerine veya yanına Peygamberimizin hadislerini ve 2., 3. kişilerin ilmihallerini, dinde esas kaynaklardan diyerek, hayatımıza sokan, kişiler, kurumlar, cemaatler, tarikatlardır... Peygamberimiz; Allah’ın söylediklerini, tebliğ eden ve uygulayan elçisidir. Bunu Allah, Ali İmran Suresi 144. ayette çok açık olarak söylemiştir. Peygamberimiz Kuran’a yani Allah’ın söylediklerine ilave ve aykırı hiçbir şey söyleyemez, uygulayamaz ve bunları yapmamıştır.

Bunları yapamayacağını da, Hakka Suresi 44, 45, 46 ve 47. ayetlerde, Allah, yine çok açık söylemektedir. Ramazan, Kuran’ın indirilmeye başladığı ay olması nedeniyle kutsaldır. Yani, kutsallığı, tüm insanlara çağrı olan Kuran’dan gelmektedir. Peygamberimiz; bu ay izlediğim programların çoğunda, Hz. İsa’ya yapılan; tanrılaştırma gibi, aşırı övülüp yüceltilmekte, insani vasıflarından soyutlanmakta, Tanrı’ya ortak koşulmakta ve dinin kurucu ortağı gibi gösterilmektedir.

Bunlar; yüceler yücesi yaratıcımız, Tanrı’yı, gereği gibi tanıyamadığımızın, takdir edemediğimizin sonucudur. Bu sitemi, Allah, Zümer Suresi 67. ve Enam Suresi 91. ayetlerde yapmaktadır.

Eğer, okuma bilen herkes, anladığı dilde Kuran’ı okur ve anlamaya çalışırsa kendi Yaratıcı’sını tanır ve her din, iman, Allah diyenin peşinden gitmez. Bu da hazırcılıktan kurtulmakla ve biraz gayretle olur düşüncesindeyim.Yasemin ÇİN

HUYSUZ Virjin mi toplum ahlakına daha zararlıymış, yoksa ona toplum ahlakını korumak adına ekranları yasaklayan RTÜK kafası mı? Cem TOKER

Kapatılan beldeler ’hukuk’ peşinde

AKP tarafından kapatılmasına karar verilen beldeler konusunda İstanbul Bahçeşehir sakinleri tarafından yürütülen, ’Beldemizin, RP/AKP anlayışının ayrımcılık yaparak oluşturduğu Başakşehir’e bağlanmasını istemiyoruz’ kampanyası giderek büyüyor. (Kadıköy yakasında da Hilal Konutları var; Başak ve Hilal, RP’nin amblemiydi.)

869 belde belediyesi ile 30 ilk kademe belde belediyesinin kapatılmasına karşı CHP tarafından açılan dava, Anayasa Mahkemesi’nde eylül ayında görüşülecekti; ancak ekim ayına kaldığı belirtiliyor.

Karara karşı Bahçeşehir dışında pek tepki gösteren yok. Çoğu ’korkudan’ seslerini çıkartamıyor. Çünkü bazı başkanlar, beldenin malını mülkünü sattı; borç harç ödedi; ’bahşiş’lerini de aldı. Bazısı eski uygulamalarından ötürü hakkında soruşturma açılır diye endişe ediyor. Ses çıkartamamalarının esas nedeni bu. Haksız bir işlem olduysa çoktan feveran edebilirlerdi. Bir de şu iddia var: AKP’nin, "Sesinizi çıkartmayın, size iş buluruz" vaadi... Bu arada yerel yönetim örgütleri de nedense suskun kaldılar. Aferin... Halbuki dış ülkelere düzenledikleri ’bilgi ve görgü artırma’ gezilerinden mahrum olacakları bile onları ilgilendirmiyor. Küskünlükleri neyse!...

Bu arada İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne bağlı Bozdağ Belde Belediye Başkanı Mehmet Keskin ses çıkaranlardan... Bakın ne diyor: "İzmir’in tek kayak merkezinin ve yayla turizminin olduğu 1200 rakımlı, kış aylarında 1500-2000 ve yaz aylarında da 4000-5000 nüfuslu bir beldenin belediye başkanıyım. Beldemde 840 ruhsatlı konut, 120 işyeri, 735 su abonesi, 1250 elektrik abonesi bulunmaktadır. Ayrıca kış ve yaz aylarında hafta sonu ziyaretçilerimiz 2000-2500 kişiyi aşmaktadır. Benim beldemin durumunda birçok belde bulunmakta... Eğer 5393 sayılı belediye kanunundaki uygulama yapılsa idi belki ülke genelinde sadece nüfus nedeniyle kapanan belediye sayısı bu kadar olmazdı. Sizlerden destek bekliyoruz."

Zamanında tepki gösteremeyenlerin aklı şimdi başlarına geliyor. Bir beldenin kapatılması için referandumun AB standardı olduğunu düşünüp tepki gösterme cesaretini gösteremedi kimse... AKP baktı ki tepki yok; birleştirilen beldelerden yarattığı ilçelere kaymakamlar bile atadı...

Hukuk gene hukuktur; herkes çıkacak kararı bekleyecek.

GÜNÜN SÖZÜ

"BİZANS tarih olmuştur. Bugünün Bizans’ı ise ABD’dir! Haçlı kuvvetlerini artık o temsil etmektedir.

O halde vatandaşlarımız Kayseri Kalesi’ne asılan temsili Bizans bayrağına tepki gösteriyorlar da, mesela ülkemizdeki ABD üslerinde dalgalanan Amerikan bayraklarına niçin tepki göstermiyorlar? Yoksa, Bizans’a ’hayır’, ABD’ye ’evet’ dercesine davranmak marifet değildir."

Yazar Lütfü OFLAZ

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

ADALET Bakanı M. Ali Şahin, Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Memmedov’un davetlisi olarak Bakü’ye geldi; Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Adalet Bakanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Milli Meclis Başkanı ile görüşmeler yaptı. Biz Türkler burada çok mutluyuz; bazı işadamlarının ufak tefek soranları olsa da... Şahin, bizleri büyükelçilik binasında kabul etti, notlar aldı. Kendisini 30 yıldır tanıyan biri olarak teşekkür ediyorum. Umuyorum, Deniz Feneri olayının üzerinde de ciddiyetle gidip adaletli bir Adalet Bakanı olduğunu kamuoyuna duyurur. Bize verdikleri sözleri yarın yüzlerine karşı vurabiliriz.

Ziya ŞAHİN-AZERBAYCAN

KÖPRÜ
ve otoyol geçişlerinin bedava olmasını hangi kafa yapar, nedenini bir türlü anlayamıyorum.

Çünkü bunun yoksul kesime bir faydası yok. Köprü ve otoyolları kullananlar belli bir gelire sahip kişiler. Ayrıca şehirlerarası çalışan otobüs firmaları bu bedava geçişlerden sağladıkları menfaati yolcularına yansıtmıyorlar. Niçin bu parayı Mehmetçik Vakfı’na vermiyorsunuz veya Güneydoğu’ya okul ve kuvöz alımı için harcamıyorsunuz?

Levent ERTORER-İZMİR

Ramazan Bayramı’nız da, Şeker Bayramı’nız da kutlu olsun

Yazarın Tüm Yazıları