Bremen mızıkacıları

BÜTÇE açığı olağanüstü boyutlara ulaştı, yapılan öngörüler kötüleşmenin giderek artacağı yönünde.

Haberin Devamı

İşsizlik, özellikle genç işsizliği, oransal olarak bu ülkenin tarihinde görülmemiş boyutlarda,
ekonomik küçülme sosyal karmaşa endişesi yaratıyor.
En son ‘kapanan şirket sayısı’nın %20 arttığına dair veri açıklandı. Üniversite sınav sonuçları eğitim sisteminin kangren olduğunu ortaya koyuyor.
İktidarın, son İSKİ, şeker ve benzin zamlarının hiçbir makul gerekçesi olamaz. Bir gecede, KDV oranlarında yapılan artış, turizm işletmecilerini şoka soktu.
İktidar medyası ve akademisyen yandaşları, askeri yargının alanını daraltıyoruz, ‘askeri vesayet’ten kurtuluyoruz, demokratikleşiyoruz teranesi ile ‘göz bağlamacılığı’nı sürdürmeye çalışıyor.
Siyaset sosyolojisinin temel prensibidir, “Aç insan için özgürlük hiçbir şey ifade etmez”.
Kaldı ki, demokrasi ve özgürlük kavramlarının klasik anlamları ile AKP ve yandaşlarının verdikleri anlamlar arasında ciddi farklılıklar var.
Bremen mızıkacıları... Ekonominin zorlandığı bugünlerde ‘sanal demokrasi mücadelesi’nden başlarını kaldıramıyorlar. Ekonomist olanlar bile, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu, askeri yargının görev alanı ve askeri vesayet konularında Başbakan’ın tabiri ile top çeviriyorlar.

Haberin Devamı

1358 imar dosyası

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi, tatile girilmeden önce ‘yaz temizliği’ne başladı.
Yerel seçimlerden önce Büyükşehir’de ne kadar ‘pürüzlü’ dosya varsa, Kadir Topbaş tarafından komisyonlara sevkedildi.
İlk üç ayda (nisan, mayıs, haziran) gelen dosya sayısı 815... Asıl dosya yüklemesi temmuzda oldu; tam 606 dosya... Bu bir rekor... Bunun 587’i İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, diğerleri de Harita, Mesken-Gecekondu, Eğitim-Kültür ve Gençlik Komisyonlarına gönderildi.
Dört ay içinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen dosya sayısı 1358’i buluyor.
Bu da kendi içinde bir rekor!
Çevre ve Sağlık, Kadın Sorunları, AB Dış İlişkiler, Turizm-Sanat, Basın Yayın Halkla İlişkiler, Engelliler, Tüketiciyi Koruma, Deprem ve Doğal Afetler, İnsan Hakları, Esnaf ve Sanatkarlar ile Altyapı Hizmet Komisyonlarına gönderilmiş bir dosya yok. Yani sıfır...
Ağustos tatilinden sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu Eylül’de yine dosyalara gömülecek.
Dosyalarda ‘şerh oyunları’, kimlerin pürüzlü dosyaları geçti, kimler geri çekildi.
Bu konuda yazacağımız çok şeyler var.

Haberin Devamı

Migros ve Sütaş

BİR okurumuz Migros mağazalarında Sütaş ürünleri niye satılmıyor diye sormuştu.
 Sütaş bu yazı üzerine şu açıklamayı yaptı: “Ürünlerimiz her gün Türkiye’nin her yerindeki 68.000 satış noktasında tüketicilerimiz ile buluşmakla birlikte, alışverişini Migros, Tansaş, Makro Market ve Şok Market’ten yapmaya alışan tüketiciler yine alışık oldukları Sütaş ürünlerini marketlerinde bulamayınca haklı olarak tepki gösteriyorlar. Migros’un bu tepkiyi göz önünde bulundurarak, müşterisi ile Sütaş ürünlerini raflarında yeniden buluşturmanın koşullarını yaratacağını ümit ediyoruz.”
 Migros’tan verilen yanıt ise şöyle: “Migros, tüm ticari anlaşmalarını müşterilerine en uygun koşullarla hizmet sunmak üzere düzenlemektedir. Tüketicilerin beklentisini en ekonomik koşullarla raflarımızda karşılama çabası, üreticilerle olan işbirliğimizin esasıdır.”

Haberin Devamı

Çocuklar için dilek

 TAVUKLARA yem atar gibi otobüsün penceresinden, Çin malı ıvır-zıvır dağıtan Başbakan Erdoğan, hem kendi Sanayi Bakanı’nın yaptığı ‘Çin malını  boykot’ çağrısına kulak vermiyor hem de Hz. Muhammed’in “Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” öğüdüne aldırmıyor. Ki, önceki gün de pencereden attığı bir defter ile Konya’da küçük bir çocuğu alnından yaralıyor. Konvoydaki ambulansta alnı bantlanan küçük çocuğa korumalar tarafından ‘elden’ teslim edildi. Başbakan’a “Ufak at da, civcivler yesin!” demenin yararı yok. Ama artık milletçe “Yumuşak at da çocuklar yaralanmasın!” çağrısı yapmanın zamanı..               A.T./images/100/0x0/55eb4c83f018fbb8f8b8422e

İzmarit Müzesi

İzmir Dikili’de, mavi bayraklı plajı işleten Muammer Kemerlioğlu’na Türkiye adına teşekkürler. T. ŞİMŞEK

Haberin Devamı

Bugün benim de doğum günüm

BUGÜN 19 Temmuz
Hayatımız yeni baştan bugün
Ekmek kadar su kadar
Akciğerimizin acil hasretiydi bugün
İnsana düşman ne varsa
Temizlenmeli doğamızdan
Artık dumansız hava ile büyüyecek
Ne dumana verilecek ekmeğin parası
Ne zehirli yaşam korkusu
Doktorsuz ilaçsız
Bir hayat başlayacak
Şimdi hayata dönüş,
Sağlığa kavuşma zamanı
Hasan GÜYÜLDAR
22. Dönem CHP Tunceli Milletvekili

Kâğıt ağaçta mı yetişiyor

GENÇLER lise diploması alsalar ne olacak ki.
Birebir yaşadığımızı anlatayım size. İki yıllık yüksekokul muhasebe bölümünde okuyan stajyer kıza arkadaşı telefonda soruyormuş: “Brüt ne demek?” diye. O da bana “Vicdan Abla brüt ne demek?” diye sordu. İki kişiden bilen olmadı. Üniversitede okuyan kızım var. Yurtta, edebiyat bölümünde okuyan arkadaşı form dolduruyormuş: “Burda uyruğu yazıyor, ben ne yazacağım?” diye sormuş. Bir de yüksek lisans yapan patronumun kızı vardı. Bana “Bu kâğıtlar nasıl yapılıyor? Ağaçtan yapılıyor da ağacın dallarında kâğıt mı yetişiyor” diye sormuştu. Ne acı! Ama iktidar, emin olun sade vatandaşları hem siyaset uzmanı hem de hukukçu yapmayı başardı. Gençler mi? Zaten amaç bu değil miydi? Başardılar. İçim acıyor. Vicdan TELLİ-İZMİR

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

 ERGENEKON davasının 56 sanığını kapsayan II. iddianamesiyle ilgili ilk duruşma, yarın Silivri’deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacaktır. 1909 sayfa ve 5 bölümden oluşan iddianamede 56 sanığın ismi yer alıyor. Türkiye’deki 78 baronun 53’ü ile ceza hukuku uzmanı 15 akademisyen ve TBB’nin duyurusunda soruşturma süreçlerindeki uygulamaları sert bir dille eleştirdiklerini biliyor musunuz?

Yazarın Tüm Yazıları