Bolluk bereket ayı ramazan

Ramazan ayının en sevdiğim taraflarından biri toplumda yardım ve dayanışma duygularının daha fazla öne çıkmasıdır.

Haberin Devamı

Fitre ve zekat vermek, yardıma muhtaç insanları sevindirmek, yedirip içirmek gibi adetleri zaten elinden geldiÄŸince uygulamaya çalışan biriyim.Â
Artık büyük marketlerde her şeyi bir arada bulabildiğimiz için eski zamanlardaki gibi bir alışveriş telaşından söz etmek mümkün değil ama yine de insan ramazan geldiğinde her şeyi elinin altında bulmak  ve her gün güzel yemekler yapmak istiyor.
Son yıllarda ramazanın yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle yaptığımız yemekleri dikkatli seçmek zorunda kalıyoruz.
Bol yoğurtlu soğuk çorbalar, yaz sebzeleriyle yapılan kızartmalar, etli sebzeli güveçler, kavun, karpuz gibi meyvelerin bulunduğu iftar sofraları yaz ramazanlarının gözdeleri.
Ama benim yaz kış her ramazanda vazgeçemediğim tek şey çay. Her daim soframda çay olmalı benim. İftar ortası, iftar sonrası ve sahurda.

Haberin Devamı

Bademli sütlaç

Öncelikle ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür. Pirinç, üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir. Haşlanan pirinç ılınınca üzerine soğuk süt eklenip pişirmeye devam edilir. Pirinçli süt kaynayıp üzeri hafif kaymak tutmaya başladığında tozşeker ve badem ilave edilip bir iki dakika karıştırılır.
10-15 dakika daha badem ve şekerle pişen, kaynayan pirinçli sütün altı söndürüldükten sonra tencerede 7-8 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Üzeri kaymak bağlamadan kâselere paylaştırılarak servis edilir.

Malzeme listesi

- 1 litre sütÂ
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay kaşığı tuz

- 1,5 su  bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış badem  (file badem)

Yazarın Tüm Yazıları