Bocelli gibi hakem: Görmüyor ama kulak iyi

CNN Türk’teki Futbolmania’yı seyrederken Ömer Çavuşoğlu’nun şu cümleyi kurduğunu duydum: "Hakem Bocelli’ye benziyor; müthiş kulak var ama gözleri görmüyor!"

Futbol konuşulan bir programda "Bocelli" adını duyan ve popüler tenorlara ilgi duymayan kitle "İtalyan bir hakem olmalı, Collina gibi biri herhalde" diye düşünmüş olabilir.

Ömer Çavuşoğlu sözlerini sürdürünce konu anlaşıldı. Bocelli, çok tanınmış bir tenor. Gözleri görmüyor. Ömer Çavuşoğlu, Bocelli’nin Las Vegas gösterisinin DVD’sini almış.

Seyrederken de "Aaaa! Aynı bizim hakem Tolga Özkalfa. Gözleri görmüyor ama kulağı müthiş" demiş kendi kendine.

Sıkı espriydi. Bağlantıyı kuramayanlara yardımcı olayım. Tolga Özkalfa, Kezman’ın küfürünü uzaktan duyan hakemdi...

Gonzales’e kızdık Ulusoy istifa

FUTBOL dünyası gerginleştikçe sevimsizleşiyor. Hakem hataları her takımın başına geliyor. Ama ortam o kadar gerilmiş ki, gol pozisyonu hakem tarafından hatalı şekilde kesilen kameraların karşısına geçip alıyor sazı eline: "Camiamızı karanlık güçlerin oyunlarına alet etmek, bizi tahrik etmek istiyorlaaaaaaaaar!"

Sinan Engin bu durumu Kanal D’deki 3. Devre’de "Herhangi bir statta, en küçük hakem hatasında tribünler ’Ulusoy istifa!’ diye başlıyor. Olur mu böyle şey..." O sırada stüdyodaki diğer kişiler Sinan Engin’e geçen hafta Kadıköy’de yaşanan komik bir hadiseyi hatırlattı. F.Bahçe-AZ Alkmaar maçında İspanyol hakem Gonzales’in kararlarını beğenmeyen Fener tribünlerinden yine "Ulusoy istifa!" diye bağırılmış!..

Lolipoplu ağız nasıl okunur

MARATON’da Beşiktaş maçına geldi sıra. Maç görüntülerinden, öncesinden sonrasından hazırlanan klip tadında bir özet.

Malumunuz Lig TV bu görüntüleri alt yazıyla veriyor. "Maçta saha içindeki diyaloğu nasıl duyuyorlar da aktarıyorlar?" sorusundan vazgeçeli çok oldu zaten...

Ancak Lig TV dünyanın dört bir yanındaki istihbarat örgütlerinin peşlerine düşmelerine yol açacak bir teknolojik yenilik getirdi bu hafta. Ağzında lolipop olan birinin ağız hareketlerini okudu. Maraton’daki altyazıda Tigana’nın "Ben böyle şey görmedim, ilk pozisyonda golü yedik" dediği iddia ediliyordu.

Ama işin tuhaf yanı hem Tigana’nın ağzında yine lolipop olması hem de yüzünün ancak profilden görülmesiydi. Eğer Lig TV "Ağzında lolipopla yan dönerek Fransızca konuşan şahsın bile ne dediğini çözen kamera bulduk" açıklamasını yaparsa şaşırmayın diye söylüyorum. En az 30 yıldır futbolla profesyonel olarak ilgilenen Tigana’nın ilk pozisyonda gol yemeleri üzerine "Ben böyle şey görmedim" demesi de enteresan. Sanki çok az rastlanan bir şey gibi. Acaba çeviride mi bir hata var?!.

Plase maçları kaçırmayın

GALATASARAY, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin birbirinden kötü oynadıkları haftada seyrettiğim en zevkli maç Denizlispor-Trabzonspor maçı oldu.

Pazar saat 16.00’da seyredecek başka pek çok şey vardı. Açıkçası benim niyetim de yoktu bu maçı seyretmeye ama "Neler oluyor bir bakayım" dedim ve harika bir karar vermiş oldum.

İngitere’deki kupa maçları gibiydi. İki takımın da çok boş alan bırakması, hücuma çıkarken defansın orta saha çizgisine yakın konuşlanması, Yattara gibi hızlı adamlar ve iştahı yerinde futbolcular.

Maç 4-3 bitti. Umut’un ’hat trick’i, röveşatayla gelen gol... Daha ne isterim. Şansal Büyüka bu hafta oynanacak Gençlerbirliği-Kayserispor maçına dikkat çekti ve bir aksilik olmaz ise yayınlayacaklarını duyurdu. Plase maçlar süper çıkabiliyor, kaçırmayın. Bu arada hem Denizli hem de Trabzon ekiplerine teşekkürü bir borç bilirim. Eğlenceli bir maç seyredebildiysem bu hafta, sayelerindedir...

"Cacıklamak"

AZİZ Üstel, önümüzdeki hafta ligde neler olabileceğini Ömer Çavuşoğlu’na şu cümleyle duyurdu: "Haftaya Antalya seni cacıklar!" Cümleyi dekoderden geçirdiğimizde şöyle bir mana taşıdığını anlıyoruz: "Haftaya maçınız Antalya’da. Fenerbahçe o maçta yenilebilir..." Dudak okumadan, tahmin yürüterek vardım bu sonuca!
Yazarın Tüm Yazıları