Bir tek Q7

KASIMPAŞA’nın stadı şehrin göbeğinde, ulaşımı çok kolay harika bir stat. Soyunma odasından tut, panoramik stüdyolarına kadar çok iyi.

Ama her iki takımın da taraftarları maça gelmemiş, stadı dolduramamış... Çünkü Beşiktaş’ın ligde iddiası yok, Kasımpaşa ise son bir umut ‘kurtarabilir miyim’ diye uğraşıyor... Ama o da çok zor görünüyor.

İki farklı Beşiktaş

Beşiktaş takımı Q7 varken farklı, Q7 çıktıktan sonra farklı. Ayağına aldığı her top izleyen zevk veriyor, ama rakiplere eziyet veriyor. Müthiş slalomlar, çalımlar ve harika ortalar. Almeida’nın kafasına çarptırıyor, al da at diye! Almeida zorlanıyor, iki seferde ancak kaleye atabiliyor. Onun attığı goller normal bir santrforun atabileceği goller. Yani Q7 varsa santrfor mevkiinde kim varsa gol atabilir. Beşiktaş’ın hücum gücü bir tek Quaresma...

Simao çok etkili oynamıyor ve oyunda bölüm bölüm de saklanıyor. Almeida’ya gelince kapasitesi ve stili belli. Beşiktaş kanatları hiç kullanamadı. Özellikle İsmail’i ilk kez bu kadar etkisiz ve oyuna katkısı az gördüm. Hilbert maçın sonuna doğru iki kere çıkabildi, ama etkili olamadı. Orta sahayı Necip ayakta tutuyor. Ernst de ona eşlik etmeye çalışıyor. Ama hücum organizasyonunu bu maçta iyi yapamadılar.

Quaresma çıkınca

Orta sahayı kalabalık tutan Kasımpaşa, Beşiktaş’ın orta sahadan top çıkarmasını engelledi. Siyah beyazlılar tüm ataklarını Q7 ile geliştirdi. O oyundan çıkınca Kasımpaşa cesaret alarak tüm hatlarıyla hücum etti. 2-3 net pozisyon yakaladı. Cenk kalesinde gole izin vermedi.

Kasımpaşa’ya bakınca bu maçta ligde 20 puanda kalmış bir ekip gibi oynamadı. Müthiş bir oyun organizasyonu, kazamna isteği ve Beşiktaş’a taktik anlamda Q7 çıktıktan sonra da oyun olarak üstünlük sağladılar diyebiliriz. Ama Q7 oyundayken rakibin taktiğini dinlemiyor, strateji alan daraltma dinlemiyor! Kendine özgü çabukluğuyla bir takımı yıkacak her yeteneğe sahip.

Kısacası dün gece Q7 varken Beşiktaş’ı ayrı konuşmak lazım, yokken ayrı... O varken Beşiktaş’ı izlemek zevk, o yokken Kartal, normal bir takım görüntüsünde. 65’ten sonra ise oyunun tek hakimi Kasımpaşa’ydı, çünkü sahada Q7 yoktu.

BEĞENDİM
Kasımpaşa’nın 65’ten sonraki hırs azim ve kazanma isteğini.

BEĞENMEDİM
İsmail ve Hilbert’in performansını.

DİKKAT
Beşiktaş’ın bir tek yıldızı var; o da Quaresma.
Yazarın Tüm Yazıları