Bir Dilek Tut dünyaya açıldı

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Uluslararası Vakfı ile anlaşma imzalayarak, faaliyetlerini uluslararası boyuta taşıdı.

Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların umudunu artırmak için çalışmalar yapan Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish (Bir Dilek Tut) Uluslararası Vakfı ile anlaşma imzalayarak, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasiyonuna dahil oldu. ıki kurum arasında yapılan anlaşma, önceki akşam Conrad Otel’de “Bir dileğim var” temasıyla düzenlenen özel geceyle duyuruldu. Bir Dilek Tut Derneği Başkanı Carole Hakko’nun öncülüğünde gerçekleşen geceye, aralarında dernek yönetiminde bulunan Pınar Beard, Leyla Alaton, Ömer ısvan ve Elvan Gökşahin’in de yer aldığı iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı. Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı gecenin konuk sanatçısı ise Sertab Erener’di. Gecede ayrıca Borusan Çocuk Korosu da Demir Demirkan’ın müzik ve koro aranjmanlarını yaptığı şarkıları seslendirdi. Rana Erkan Tabanca’nın sunuculuğunu üstlendiği “Bir Dileğim Var” gecesi için tanesi 500 TL’den toplam 450 davetiye satıldığını da belirteyim.

Gece yarısı alışverişi
Önceki gece ıstinye Park’taki Emporio Armani Caffe’de gerçekleştirilen ‘gece yarısı alışverişi’ davetinde seçkin isimler bir araya geldi. Mağaza, bu organizasyonla sadece özel davetlilerine, 2009-2010 sonbahar-kış koleksiyonunun en gözde ürünlerine özel fırsatlarla sahip olma şansı sundu. Mağazanın saat 24.00’e kadar açık olduğu gecede alışveriş keyfini doyasıya yaşayanlar arasında Burcu Hanif de vardı. Hanif, eşi Mehmet Bey’e bir gömlek satın aldı.

Kış rehberi
Gecce Yayın Gurubu’nun yeni dergisi “Best Restaurant ıstanbul” piyasaya çıktı. Dergide, Kenan Erçetingöz’ün başkanlığında toplanan ve Türkiye’nin en ünlü gurmelerinden oluşan Gecce Gurme Kurulu’nun ıstanbul’da kış aylarında gidilebilecek mekânlar arasından seçtiği ‘en iyiler’ hakkında bilgiler yer alıyor.

Cuma açılıyor
Broadway ve kabare konseptli eğlence anlayışıyla ızmir’de hizmet veren Marche Cabaret’in Alsancak’taki yeni kışlık mekânı, 20 Kasım Cuma gecesi açıyor. Tibet Özer, Ali Yaşar ve Feza Özdönmez’in ortaklığında hizmet veren Marche Cabaret’in ilgi çeken drag queen şovları, yeni mekânda da gecelere renk katacak. Ali Yaşar, “ızmir’de Marche Cabaret ile bir klasik haline gelen drag queen’lerin seyirciyle iç içe performansları, gösteriye interaktif katılım şansı veriyor” diyor.

Yenilendi
İstanbul’a çok yakın mesafede; Riva’da bulunan butik doğa oteli Village Park Country Resort&Matsu Spa, yenilendi! 42 dönümlük bir arazi üzerine kurulu tesis, yoğun iş stresinden kurtulmak için gelen müşterilerine birbirinden renkli aktiviteler sunuyor, yenilenen restoranı ve mutfağı ile dört mevsimi bir arada yaşatıyor.

Todd Nişantaşı’nda
New York’un en ünlü mobilya ve iç mekân tasarımcılarından Antony Todd, ıstanbul’da mağaza açtı. P. Diddy, Robert De Niro, Giorgio Armani ve Chanel’a kadar pek çok önemli isim ve marka için mekân düzenlemeleri yapan, ayrıca Beyaz Saray’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler toplantısına imza atan Todd, Abdi ıpekçi Caddesi’ndeki mağazasında sıra dışı tasarımlarını satışa sunacak. Mağazanın açılışı, önceki gün yapıldı. Markanın Türkiye’deki ortağı Alphan Neşeli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, cemiyet hayatının ünlü simalarının yanı sıra Antony Todd’un annesi Veronica Dielenberg de katıldı.

Kanyon’da caz havası
Beşincisi düzenlenen “Kanyon’da Caz Havası” etkinliğinin bu haftaki konukları; Kerem Görsev Trio ve Fatih Erkoç... Türkiye’nin sayılı caz piyanistlerinden Kerem Görsev’in, ekibi ve caz müzikteki başarısını kanıtlayan Fatih Erkoç ile birlikte sergileyeceği bu özel performans, 22 Kasım Pazar günü, 12.00-14.00 saatleri arasında Kanyon Alışveriş Merkezi’nin aktivite alanında gerçekleşecek...

Şaraplar ücretsiz
Bebek semtinin gözde mekânlarından Lulu’s, kışlık mönüsünü Doluca işbirliğiyle tanıtıyor. “Yemekler sizden şaraplar bizden” sloganıyla 20 Kasım’a kadar devam edecek Lulu’s yemek tadım festivalinde, Doluca şarapları ücretsiz olarak ikram edilecek...
Yazarın Tüm Yazıları