Bir arkadaşımı bulmama yardım etmediniz

Sevgili Güzin Abla, mektubumu önce size kızgınlığımı belirtmek için yazıyorum. Nedeni, benim için çok önemli bir konuyu önemsemediniz.

Bu size üçüncü mektubum. Artık lütfen cevap verin. Size gelen mektupları okuyunca benimki bu kadar önemsiz mi ki Güzin Abla cevaplamak gereğini görmedi diye üzülüyorum. Konu şu; Bundan en son 5 yıl önce telefonla görüştüğüm çok sevdiğim bir dostumu arıyorum. Ne kadar aradımsa, soruşturdumsa izini bulamadım. Gerekli yerlere başvurdum. Size de fakslar çektim, ama hiç kimse ilgilenmedi. Siz de ilgi göstermediniz. Kendisinin en son görev yeri deprem bölgesiydi. Ne olur bu mektubu yayınlayın ve benim cep telefonumu da yazın ki beni bulabilsin. Temmuz ayı sonlarında Türkiye'ye geleceğim. Belki bu arada onu bulabilirim. Uzun bir süre de kalacağım. Aradığım insan Ercan Kaplan, kendisi Gaziantepli. Benim adım Nalan Sturmheit ve cep numaram 0.535 812 23 24- Almanya’da ise adresim Hildesheimer Str. 68-30169 Hannover. Lütfen artık ilgilenin.

Almanya'dan Nalan Sturmheit

SEVGİLİ
kızım, üzüntünü anlıyorum da kızgınlığına bir anlam veremedim. Haklısın belki bazen bazı mektuplara cevap vermeyebiliyorum. Bu mektup da beni düşündürenlerden biriydi. Çünkü böyle açık açık telefon vermek, adres vermek zaman zaman o kişiye zarar verebiliyor. Daha sonra beni zor durumda bırakıyor. Çünkü bana faks gönderen kişinin gerçekten o insan olup olmadığını çek etmem mümkün değil. Hangi biriyle uğraşayım sevgili kızım, haftada yüzlerce faks ve mektup alıyorum. Bunları tek tek okumak bile o kadar zamanımı alıyor ki... Hem sonra aradığın o kişinin gerçekten dostun mu, düşmanın mı olduğunu nereden bileceğim? Ben tabii tüm iyi niyetimle bunun gerçekten dostluk amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Ama ya değilse.. Bu defa o aranan kişiye zarar verebileceğimi de düşünmek zorundayım. Bu köşe gerçekten çok okunan bir köşe... Bu yüzden burada çıkan bir isim veya adresin çok düşünelerek verilmesi gerekiyor. Sanırım beni anlıyorsundur kızım. Bu defa adresini ve telefonunu isteğin üzerine yayınlıyorum. Bu yazı hem Almanya hem de Türkiye baskısında yayınlanacak. Umarım eski arkadaşına ulaşırsın ve bu defa da bana teşekkür edersin.

NOT: EGE ERKEĞİNE ÇAĞRI: Antalya’da yaşayan 32 yaşındaki Ege erkeği rumuzlu okuruma inanılmaz mektup geldi. Lütfen kendisine ulaşabilmemiz için bizi arasın.
Yazarın Tüm Yazıları