Beni bir erkek için terk etti şimdi dönmek istiyor

Sevgili Güzin abla, yazılarınızı devamlı takip ediyorum.

Benim sorunum ayrıldığım eski eşim ve küçük kızımla ilgili. Biz bundan bir yıl kadar önce boşandık. Boşanma nedenimiz karımın bir başka erkek için beni terk etmesiydi. Her şeye rağmen 5 yaşındaki kızımın velayetini annesine verdim.

Ayrıldıktan 6 ay sonra, eski eşim küçük kızımıza bakamadığını, zorlandığını, kızımı bana göndermeyi düşündüğünü söyleyerek, ne yapabileceğimizi sordu. Dünyalar benim olmuştu. Çünkü kızım bana, ben de kızıma çok düşkündük. Bir ay kadar sonra da eski eşim tekrar aradı ‘Kızını istiyor musun’ diye sordu. Ben de istediğimi söyledim.

Gerçekten de gidip kızımı aldım, tekrar yuvaya başlamasını sağladım. Çünkü kızımı ayrı olduğumuz o dönem içinde, yuvasına da göndermemişler. Şu anda kızım yanımda ve çok mutlu.

Tek sorun annesini çok özlemesi. Şimdi, kızımın annesi bizi arayıp geri dönmek, yani barışmak istediğini söylüyor. Benden özür diliyor. Ona nasıl ‘Geri dön’ diyebilirim.

Şu sırada onun uğruna bizi terk ettiği erkekle birlikte yaşadığını biliyorum. Örf ve adetlerimiz, çevremiz, buna hiç hoşgörüyle bakmaz, bilirsiniz. Ben de aynı duygular içindeyim, bu durumu hiç de hoş karşılamıyorum.

Ama kızımın bu ikilem arasında kalması, onun bu küçücük yaşta psikolojik olarak çökmesine yol açtı. Bu yüzden ne yapmam gerektiğini, nasıl davranacağımı bilemez haldeyim. Kafam çok karışık, sizden yardım istiyorum.

RUMUZ: DÖNÜŞÜ VAR MI

Sevgili oğlum, biliyorsun bir söz vardır, ‘Affetmek büyüklüktür’ derler. Ayrıca dinimiz hep insanlara bağışlayıcı olmayı öğretir. Küçük kızının annesi, büyük bir hata yapmış bile olsa, suçlu bile olsa, sonuçta sana geri dönmek istediğine göre, pişmanlık içinde demektir. Hayatındaki erkekten de ayrılmış durumda ki, sana dönmeyi düşünüyor. Çevre ne der, başkaları ne der, diye düşünmekten vazgeç, sen yüreğinin sesini dinle oğlum. Çünkü çevre ve başkaları hiç susmak bilmezler.

Hep diyecekleri bir şeyler vardır onların. Sanki kendileri sütten çıkmış ak kaşıktırlar! Hayatları boyunca hep bir melek kadar tertemiz olmuşlardır sanki! Ve her zaman başkalarının hayatlarına burunlarını sokmaya bayılırlar.

Bence hem kendin, hem eski eşin, özellikle de o küçük masum yavrucağın mutluluğu için onu bağışlamalısın. Sanırım eski karın da yaptığına pişman olup, senin kıymetini daha iyi anlamış, sana karşı eskisinden çok daha iyi ve anlayışlı olmaya hazır durumda.

Belli ki sen iyi bir insansın, çocuğuna da çok düşkünsün, onun hatırı için tüm olanları unutamaz mısın? Sonuçta karşındaki kadın, çocuğunun annesi ve hataları ve yaşadıklarıyla olgunlaşmış, acı çekmiş bir insan.

Her insanın bir ikinci şansa hakkı vardır, derler. Ona bu şansı veremez misin?

Doğulu öğretmenler İstanbul’da ağırlanıyor

Tüm lions kulüplerinin katılımları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan davet edilen, İstanbul’u hiç görmemiş 118 öğretmen, İstanbul da ağırlanıyor. 21 Kasım-25 Kasım Öğretmenler Haftası Etkinlikleri programı içinde, doğulu öğretmenlere Vali Erol Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’in de katılımlarıyla, İstanbul ve çevresi tanıtılacak.

Bir hafta sürecek bu etkinlikler içinde Koç Müzesi, Sabancı Öğretmen Evi, Öğretmenler Resim Sergisi, Sultanahmet Meydanı, Boğaz turu, Kasdav gezileri ve öğretmenler evinde düzenlenecek yemek davetleri de bulunmakta.

Çiftehavuzlar Lions Kulüp Başkanı Hadiye Malaz

Bu örnek bir davranış, sizleri kutlarım. Umarım bu tür davetler, tüm büyükşehirlerimiz kapsamında da gerçekleştirilir.

Mutluluğu başka erkeklerde aramayın

Sevgili Güzin abla 11 senelik evli, genç bir kadınım. Çocukluğunu pek iyi yaşamamış, ‘Belki mutluluk evliliktedir’ diye umutla, şansını evlilikte denemeye kalkışmış, maalesef onda da hayal kırıklığına uğramış bir insanım. Ama bu yüzden hiçbir zaman eşimi ve çocuklarımı terk etmeyi düşünmedim. Onların alnına leke sürmedim.

Mutluluğu başka erkeklerde aramadım. Bunları size köşenizde sıklıkla rastladığım bu tür olaylara karşılık yazıyorum. Evinde eşiyle mutsuz olmuş kadınlara tavsiyem kendilerini rezil etmesinler, başka erkeklerde mutluluk arayıp perişan olmasınlar.

Eşlerini olduğu gibi kabul edip, mutluluğu çocuklarında arasınlar, onlarla mutlu olmaya çalışsınlar. O zaman dünyada ne annesiz, babasız çocuk kalır, ne de yoksul ve sokaklara düşmüş aileler ve çocuklar. Bu da benim görüşüm, ablacığım.

RUMUZ: TAVSİYELER

Güzel tavsiyelerin için teşekkürler sevgili kızım, uyarılarını köşeme aktaracağım. Tabii her evlilikte sorunlar yaşanıyor, önemli olan insanın elindekilerle mutlu olabilmesi, evlilik zaten bir süre sonra aşkı bitiriyor ama, geride çok daha önemli olan bir aile olmanın değerleri kalıyor.

Yine de eşlerine karşı çok ilgisiz davranan erkeklere, eşlerinin mutsuzluğunu dikkate almaları gerektiğini de hatırlatmalıyım. Çünkü her kadın da sadece çocuklarının sevgisiyle yetinemeyebiliyor.

Genç bir kadının da sevmeye, sevilmeye ihtiyacı olduğu unutulmamalı.
Yazarın Tüm Yazıları