Benden elektrik alamamış bu ayrılmak için yeterli mi?

İnternette konuşurken sürekli “Sen ayrılmadığın sürece ben ayrılmam” diyordu. İlk buluşmamızdan sonra ise ayrılmak istediğini söyledi. Benden elektrik alamamış...

Merhaba Güzin Ablacığım, ben 16 yaşında bir genç kızım. Üç hafta önce arkadaş tavsiyesiyle bir birliktelik yaşadım ve bir hafta sürdü.
Önceleri internet üzerinden konuştuk. Bana sürekli “Sen ayrılmadığın sürece ben senden ayrılmam” diyordu. Ben de ayrılmak istemiyordum zaten.
Bir haftanın sonunda buluştuk, konuştuk. Ardından internetten konuştuğumuzda bana “Ben çok düşündüm ve ayrılmak istiyorum” dedi. Ben de “Zaten ben de aynı şeyi düşünüyordum” dedim ama yalandı, o öyle konuşmasaydı bunu söylemeyecektim.
Ayrılık bahanesi olarak “Senden elektrik alamadım” dedi bana. Sizce bu yeterli mi? Bana sürekli “kafa yapılarımız aynı” diyen kişi, “Elektrik alamadım” der mi?
Ben ona bağlanmıştım. O buluşmaya arkadaşımla gittim, arkadaşım onu gördü ve “Hemen ayrıl!” dedi. Sanırım dış görünüşünü beğenmedi. Aslında ben de pek beğenmedim ama devam edebilirdim.
Ben ilk defa birine “Seni seviyorum” demiştim. O buna değmeliydi. Doğru değil mi Güzin Ablacığım?
Rumuz: Happy

Sen de önüne ilk çıkana hemen “Seni seviyorum” dememek gerektiğini öğrenmişsin işte. Daha tanışalı bir hafta olmuş, yüz yüze ise bir kez görüşmüşsünüz.
Bu genç adam seni istemediğini açıkça söylemiş. Sense ona bağlandığından söz ediyorsun, hâlâ onunla devam edebileceğini söyleyebiliyorsun. İşte bu, gençliğin ve tecrübesizliğin getirdiği bir saflık...
“Elektrik alma” meselesi de son dönemde moda oldu. Herkesin dilinde bu cümle. Bir “elektrik aldım, alamadım”dır gidiyor. Çok ilginç... Kısaca “beğendim, beğenmedim” demek yerine, bunu seçiyorlar...
Bana göre birbirinizi beğenmemişsiniz işte. Ama sen beğenilmemeyi hazmedememişsin.
Bu bir haftalık arkadaşlığı neredeyse takıntı haline getirmek üzeresin, ki bu çok saçma olur.

İkisinden de vazgeçemem

Sevgili Güzin Abla, ben 33 yaşında bir genç kadınım. Uzunca zamandır süren bir ilişkim var. Evliliği çok düşündük ama bir türlü nişan bile takamadık.
Zamanla kendime olan güvenimi yitirmeye başladım ve bir maceraya atılmak istedim.
İki yıl önce internette biriyle tanıştım ve aşk yaşamaya başladık. Aynı zamanda o eski ilişkimi de yürütüyorum.
İşin ilginç yanı, uzun süreli beraberliğim olan kişi yakın zamanda benimle evlenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine internette tanıştığım gençten ayrılmaya çalıştım ama olmadı. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım, gerçekten zor durumdayım.
İkisinden de vazgeçersem yaşayamam. Rumuz: Çaresiz

Kızım, çıkmaz bir yola sapmışsın. İlk sevgilini beklemekten bıktığında, kendine bir arkadaş bulmak istemiş, böylece bilinçaltında onu cezalandırmayı düşünmüşsün.
Ama işte bu yeni ilişkinden hoşlanmaya başlayınca işler sarpa sarmış. Ve yıllardır evlilikten kaçan ilk sevgilin, sanki içine doğmuş gibi sana evlenme teklif etmiş.
Şimdi ne yapacağına karar veremiyorsun ama “İkisinden de vazgeçersem yaşayamam” sözünü hiç beğenmedim. Amacın ikisini bir arada idare etmek değil herhalde. Eninde sonunda mutlaka bir karara varmak zorundasın.
Yazarın Tüm Yazıları