Benardete’ye iki ödül

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen BMW Golf Cup International’ın Türkiye elemeleri geçtiğimiz gün İstanbul Golf Kulübü’nde yapıldı.

BMW Golf Cup adı altında düzenlenen elemelerde, Kaya Çilingiroğlu, Beyhan Benardete, Feraye Tanyolaç, Fikret Ünlü, Serra Tokar gibi tanınmış simaların da arasında bulunduğu 170 sporcu mücadele verdi. Türkiye elemelerinde derece kazanan golfçülerin ödülleri, önceki akşam Four Seasons Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine sunuldu. Selahattin Özdoğan, Ahmet Küçük ve Gülçin Gürkan’ın 1-6 Aralık tarihleri arasında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de gerçekleştirilecek BMW International Golf Cup Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandığı turnuvada, Beyhan Benardete de iki ödül kazandı. Beyhan Hanım, ödül töreninde başarısı kadar derin göğüs dekoltesiyle de kendinden söz ettirdi.

Dullar için harekete geçti

Tasarımcı Emre Ertürk, New York sosyetesi davetlerinin değişmez simalarından biri haline geldi. Geçtiğimiz hafta da Meera Gandhi’nin Madison Avenue’deki Town House’da verdiği davetteydi... Ertürk, "Cry India" ve "Cry New York" adındaki derneklere yardım toplamak amacıyla düzenlenen davette, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in avukat ve yazar eşi Cherie Blair ile de bir araya geldi. Ve sohbet sırasında Blair’in, dünyanın her yerindeki dul kadınların haklarını savunan "The Loomba Trust" adlı derneğine yardım aramak amacıyla Türkiye’de bir organizasyon düzenlemek istediğini öğrendi. Tabii hemen harekete geçti. Ünlü tasarımcı, İstanbul’daki dul arkadaşlarından bu organizasyona yardım ve destek sözünü çoktan almış bile öğrendiğime göre...

Artık gizlenmiyorlar

Serra Tokar ve beş aydır arkadaşlık ettiği avukat Can Verdi, artık gizlenme gereği duymuyor. Çifte önceki akşam da "BMW Golf Cup International"ın Türkiye elemeleri sonrasında Four Seasons Otel’de düzenlenen ödül töreninde rastladım. Kendisi de sıkı bir golf tutkunu olan Serra Hanım’ın keyfi gayet yerinde görünüyordu. Bu arada çifte yakın çevrelerin, bu arkadaşlığın ne kadar ciddi olduğunu fısıldadıklarını da ekleyeyim.

Teşvikiye’de yeni bir adres

Teşvikiye’deki Covva Brasserie&Cafe’nin resmi açılışı geçtiğimiz gün yapıldı. Mensure Özbek, Sibel Tarakçı, Mehtap Karaman ve Ferah Karaman’ın sahibi olduğu mekanın açılışına ilgi büyüktü... Four Seasons Otel’in dünyaca ünlü şefi Nevzat Onay’ı transfer ederek piyasaya iddialı bir giriş yapan Covva’yı keşfetmeye gelenler arasında Begüm Şen, Ivana Sert, Nadire İçkale ve Ela Soysal da vardı. Ela Koşar, geçtiğimiz ay evlendiği Ogan Soysal ile davetin en neşeli çiftiydi.

Şıklığı yansıtan sade ve zarif çizgilerin hakim olduğu dekorasyonuyla, geleneksel Türk motiflerinin kullanıldığı mükemmel bir uyum Covva'da ilk anda dikkat çekiyor. Covva toplam 150 kişilik oturma kapasitesi ile sabah kahvaltıdan 5 çayı ve hafif kokteylerden, şık öğle ve akşam yemeklerine en seçkin maltwhisky ve puro çeşitleri ile hizmet vermekte.

Sürpriz parti ertelendi

Adnan Polat, eşi Ayşe Hanım ve kardeşi Murat Bey’in doğum günlerini bir arada, SuAda’da vereceği sürpriz partiyle kutlamayı planlıyordu. 17 Ekim gecesine rezervasyon yaptırıp tüm mekanı kapatmıştı... Ancak önceki akşam öğrendim ki, son anda program iptal edilmiş. Adnan Bey, eşinin ve kardeşinin doğum günlerini daha ileri bir tarihte, daha sade bir organizasyonla kutlayacakmış. Bu değişikliğin nedeni ise tüm ülkeyi yasa boğan şehit haberleri ile dünyayı sarsan ekonomik krizmiş...

Contemporary Istanbul’da onlar da var

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Contemporary Istanbul, 16-19 Ekim tarihleri arasında Akbank Private Banking sponsorluğunda, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sanatseverlerle buluşacak. Contemporary Istanbul’a, ressamlar Güzide İslamoğlu, Gönül Nuhoğlu, Suna Tüfekçibaşı ve Ayşe Domaniocini de Kent Galeri ile katılacak.

Sıraevler modaya doyacak

Akaretler Sıraevler, 15-19 Ekim tarihleri arasında "Galatamoda Festivali Akaretler"e ev sahipliği yapacak. "Galatamoda Festivali Akaretler" süresince, bu alanda yer alan Jimmy Choo, Bottega Venetta, Etro, Fred Perry gibi ünlü markalar ile Arzu Kaprol, Bahar Korçan, İdil Tarzi, Hatice Gökçe, Özlem Süer, Ümit Ünal, Ezra-Tuba Çetin, Mehtap Elaidi ve Cem Lokmanhekim bir araya gelecek. Bu projenin kalbinde yer alan Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu W İstanbul ise festival döneminde modaseverleri özel bir biçimde ağırlayacak.
Yazarın Tüm Yazıları