Ben onu internette okey oynuyor sanıyordum meğer aşk yaşıyormuş

18 yıldır süren mutlu bir evliliğim vardı ta ki evime internet bağlatana kadar... Meğer eşim bana internette okey oynuyorum derken arkadaşlık sitesinde tanıştığı birisiyle aşk yaşıyormuş.

Sevgili Güzin Abla, yazılarını her gün okuyorum ve seni çok takdir ediyorum. İnternetle ilgili bu yazımı bir uyarı olarak yayınlamanı rica ediyorum.
18 yıllık evli ve üç çocuk babasıyım. Mutlu bir evliliğim vardı, eve internet alıncaya kadar... Eşim her gün internet başındaydı. Bana da hep okey oynadığını söylüyordu. Ben de çok güvendiğim eşime inanıyordum.
Uzun zaman sonra bir şüpheye düşüp, bir takip programı bilgisayara yüklediğimde, fark ettim ki benim o çok sevdiğim eşim, Facebook adlı arkadaşlık sitesinde çok uzaktan birisiyle internet aşkı yaşıyor. Tabii onu sorguya çektiğimde, sadece her şeyin lafta kaldığını söyledi. Ancak benim ona güvenim bitmişti artık. Şu an boşanma davası sona ermek üzere.
Senden ricam, evli arkadaşlar için yazman... Anladım ki internet zaman zaman boşanmalara yol açabiliyor. Ben eşime gözüm kapalı güvenirdim? Geldiğim nokta işte bu. Boşanmakla yanlış mı yaptım sence? Başka birine, internet aracılığıyla da olsa, aşkım, diyen bir insanı nasıl sevebilirim? Ben çok acı çektim başkaları da çekmesin. Başka çocuklar annesiz-babasız kalmasın.
Bir de bazen köşende, 15 yaşındaki çocukların aşk konularına yer veriyorsun, onlar daha çocuk, aşk onların neyine?
İnan bana, seni tahmin ettiğinden çok fazla insan okuyor, ablacığım
Rumuz: Yıldızlar altında

*** Sevgili oğlum, ben de farkındaysan okurlarımı internetin bu yönüne karşı uyarıyorum sürekli. ınternet aslında kullanmasını bildiğin zaman son derece yararlı, sonsuz bir bilgi kaynağı. Ama ne yazık ki, insanlar bunu böyle aşk, meşk, aldatmaca, kandırmaca türünde eğlence konusu yapıyorlar.
Bir anlamda eşine kızmanı anlıyorum ama bence bu işi boşanmaya kadar götürmekle hata yapmışsın. Eşin gerçek anlamda bir yakınlık kurmamış, sadece o hiç tanımadığı, uzaktaki kişiyle kendine göre bir fantezi kurmuş, eğlenmek istemiş olabilir. Elbette hatalı ama ortada gerçek anlamda bir ilişki yok. Bunu pek çok evli, bekar insan yapıyor. Önemli olan, bu oyunu gerçek gibi algılayıp, kendini kaptırmamak. Sanırım sen de bu olayı biraz fazla ciddiye almışsın.
Eşinle boşanmaktan vazgeçip, ona bir şans daha tanısan, ona biraz daha fazla ilgi göstersen ne kadar iyi olur...

Kız arkadaşım birlikte olmakta ısrarlı

Ben, 27 yaşında bir gencim. İki yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Şimdiye kadar ön sevişmeyle yetiniyorduk. Ancak son beş aydır kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Oysa ilk zamanlar bunun özel olmasını, evlendikten sonraki ilk gecede yaşamak istediğini söylerdi.
Şimdi gelecek hafta ailelerimiz tanışacak ve büyük bir ihtimalle de yüzüklerimiz takılacak.
Kız arkadaşımı kırmak istemiyorum, elbette ben de birlikte olmayı çok istiyorum. Netten araştırdığım kadarıyla, ilk ilişkide ender de olsa kanamanın durmadığını ve cerrahi müdahale gerektiğini, okudum. Bu nedenle çekiniyorum.
Bazı uzmanlar ise evlenmeden önce çiftlerin birlikte olmalarının, ileride evlilikte cinsel sorunların çıkmasını önlediğini söylüyorlar.
Bir de kız arkadaşımın ailesinin bu durumun farkına varıp, bana tavır almalarından çekiniyorum. Güvenlerini sarsmak istemem. Ancak ikimiz de bunu çok istiyoruz. Bana fikrinizi yazarsanız sevinirim.
Rumuz: Dstd

Her zaman söylediğim gibi, cinsel beraberlik iki kişinin birlikte istemesiyle, karşılıklı uyumuyla gerçekleşirse, mutluluk verir. Anladığım kadarıyla kız arkadaşın, ilişkinizin artık ciddi bir boyuta ulaşması nedeniyle, sana güven duymuş ve bu yakınlığı da istemiş. Evlenmenizi beklememiş. Bu ikinizin kararıdır...
Benim sana söyleyebileceğim, ınternette okuduğun o bilgi biraz abartılmış. Bu çok ender olarak ortaya çıkabilir ve büyük ihtimalle de cinsel birleşme konusunda cahilce ve beceriksizce davranan insanların yol açtığı bir sorun olabilir sadece...
Yazarın Tüm Yazıları