BEDAŞ işkencesi

ANKARA’nın civar köylerinde, ki bunlar Ankara merkezi’ne uzaklıkları 50 km ve altındakiler artık Büyükşehir Belediyesi civar mahalleleri sayılıyor, elektrik almak, yani uygar insanların artık vazgeçilmezi olan elektrik enerjisinden faydalanmak için deveyi hendekten atlatmanız gerekiyor.

Sebebide daha önce bu köylerde BEDAŞ’ın hattı olmadığından, vatandaşlar enerji nakil hatlarını kendi imkanları ile yaparak elektrik enerjisine kavuşmuşlar ve daha sonraları yeni tesis sahipleri bu hattan istifade etmek için BEDAŞ’ın hesapladığı bir katılım payı ile (ki bu katılım payı eski hat sahiplerine) paylaştırmak üzere yeni katılımcı, hatta bağlantı yapılmış. Fakat daha sonraları gerek EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) ve gerekse TEDAŞ kurumları tarafından çıkarılan Yönetmenlikleri ile bu işi iyice arap saçına dönüşerek, yakındaki hatlardan elektrik almak imkansız hale geldi. Vatandaşın eli kolu bağlanarak medeniyet dışına itilmiştir.
Şimdi soruyorum her ne kadar da elektrik enerjisi dağıtımı özelleşmiş olsa da, hala BEDAŞ tek tabanca değil mi? Vatandaş için BEDAŞ’ın haricinde elektrik enerjisinden faydalanmak için başka bir alternatif var mı, tabii ki yok. Peki o zaman kimin ve hangi kurumun vatandaşı, bu hizmetten uzak tutmaya hakkı var. Bu durumdan mağdur vatandaşlar adına yetkililere sesimizi sizin kanalınızla duyurmak istiyorum.
Nejat GÜLŞE
(nejat@gulse.com)

‘Birinci Vazifemiz’e sahip çıkıyoruz


ATATÜRK’ün Büyük Nutuk’taki son sözleri olan Gençliğe Hitabe’nin ruhunu bugünlerde tekrar hatırlatmak ve vurgulamak için Atatürkçü Düşünce Derneği 20 Ekim ‘Gençliğe Hitabe Günü’ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 20 ekim salı 18.00’de Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak panelle, Türk Gençliğinin sorumluluğu ve Gençliğe Hitabenin ruhunun vurgulanacaktır. Panelin sonunda Çankaya Belediyesi bir kokteyl düzenliyor. Tören halka açıktır.

Mavi masa oyalıyor

ESKİŞEHİR Yolu Elektrik İşleri Etüt İdaresi ve AŞTİ Bulvarı arasında kalan bölgede, Havelsan’a doğru uzanan yol buradan Mustafa Kemal Mahallesi’ne doğru uzatıldı.
Elektrik Etüt İdaresi’nin arka duvarı yanından genişletme çalışması geçtiğimiz bahar başladı. Dar küçük bir sokak geçiyordu buradan. Biraz trafiği yoğundu ama en azından asfalttı ve toz toprak sıkıntımız yoktu. Şu an buranın durumunu görseniz inanamazsınız sanki Ankara’ya 50-60 km uzakta yeni altyapı yapılan bir semt görüntüsü hatta daha beter.
Ben Mavi Masa’ya şahsen 6 kez müracaatta bulundum ama sonuç hayal kırıklığı ve oyalama sözler, maalesef... “Ne olur buradaki duruma bir el atın, asfalt olmuyorsa bu yolun trafiğe kapansın” ricasında bulunduk ama sonuç sıfır.
Yolun tam yanında bir de Yasemin Karakaya İlköğretim Okulu var. Şimdi tozdan topraktan geçilmiyor. Yarın yağış başladığında çamurdan rezil olacak çocuklar.
Yardımlarınızı bekliyoruz.
Mustafa CİVELEK

Media Markt’a karşı teşekkür


ANKARA’daki reklam panolarına asılan Media Markt ilanlarinin tümünde sevgili dostlarımıza seviyesiz yakıştırmaları kullandıkları için şiddetle kınıyorum.
Türk tüketicisi aptal değildir.
Türk tüketicisi bilinçlidir.
Türk tüketicisi araştırır, diye tam sayfa duyuru yapan Kutup Pazarlama ve Ticaret AŞ’ye hem tüketici sıfatıyla hem de can dostlarımız adına teşekkür ederim.
Leyla GÜLER
Yazarın Tüm Yazıları