Baz istasyonları gizleniyor

Anıttepe Spor Tesislerinde bulunan üç adet baz istasyonunu konu alan şikayetim üzerine (‘Spor tesisinde baz istasyon-26.5.2012) kaldırıldığını zannettim, sevindim.

Haberin Devamı

Öyle olmadığını geçen gün yürüyüş yaparken gördüm ve çok üzüldüm.
Maltepe Anıttepe’de bulunan Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Sağlık ve Yaşam Koşu Parkı’na gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şaşırdım.
Bakanlığın GSM şirketleriyle anlaşıp, baz istasyonlarını halktan saklamak için büyük direkler üzerine üçgen şekilde yapılmış, bakanlık il müdürlüğünün logosu bulunan reklam panosunun içine saklandığını gördüm.
Bu durumda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kınıyor. Sağlık Bakanlığı’nı halkın sağlığını korumaya davet ediyorum.
Orhan YOLCU

Çocukları korkarak okula gönderiyoruz

Keçiören Kanuni Mahallesi Ümitova Caddesi’ndeki Genç Osman Anadolu Lisesi velileri ve mahalle sakinleriyiz.
Ümitova Caddesi üzerinde iki okul bulunuyor. Cadde oldukça eğimli ve araçlar yüksek süratle seyrediyor. Yıllardır çocuklarımızı okula korkarak gönderiyoruz. Caddede üst geçit, kaldırım, sürat kırıcı ve trafik levhası gibi unsurlardan hiçbiri yok. Çocuklarımız resmen yolun ortasından gidiyor. Kaza önleyici ve uyarıcı önlemler alınmamış.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi ve Ulaşım birimlerine defalarca yazılı ve sözlü başvurularımıza bir sonuç alamadık. Bize verilen cevap yıllardır aynı; “Bu bölüm için ihale yapacağız, kısa sürede sonuçlanacak. Sorunun farkındayız, ilgileniyoruz, gereken neyse yapacağız.” Ancak uygulamada hiçbir şey yok.
Bizim çocuklarımızın başına bir şey gelse, bu yetkililerin vicdanları hiç sızlamayacak mı?
Kış gelmeden konuya çözüm bulunmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

AVM’lerin önündeki yollar otopark mı

AVM’lerin önüne, yanına saygısızca park eden ve trafiği katleden araç sahipleri biliyor musunuz!
Her AVM’nin bir otoparkı var.
Evimize ya da işimize giderken yolumuz bir avm’nin önünden geçecek diye ödümüz kopuyor.
Saygısız ve kent kültüründen yoksun sürücüler nedeniyle buna mecbur muyuz.
Örnek mi; Çayyolu’ndaki Gordion (1.sırada), Arcadium ya da 33. Caddede bulunan Özçelik-İmaj İş Merkezi’nin önünden geçin bakalım. Görürsünüz nasıl bir başıbozukluk ve sahipsizlik sarmış.
Levent KARAKUŞ

KISA... KISA...

Haberin Devamı

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneği Ankara Şubesi’nin Cumhuriyetimizin 89.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında düzenledikleri ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu söyleşi bugün 16.00’da Yüksek Ticaretliler Derneği Konferans Salonu’nda. Sunum: Av. Şenal Sarıhan (Mithatpaşa Cad. No:16/6 Yenişehir)

Yazarın Tüm Yazıları