Bayram şenliği mi tatil özlemi mi

Tatlı bir telaş ve sevinçle beklediğimiz bayramlar artık tatil özlemimizi giderebileceğimiz fırsatlara dönüşüyor.

Evlerde bayram öncesi yapılan temizlikler, ailecek gidilen bayram alışverişleri, arefe günü bayram için hazırlanan çeşit çeşit tatlılar, yemekler, özenle seçilip alınan bayram şekerleri, kırk katlı baklavalar artık yavaş yavaş mazide kalıyor. Sanki güzel olan ne varsa geride kalıyor gibi, değil mi?
Merak etmeyin sevgili okurlarım, bu kez “nerede o eski bayramlar” demeyeceğim. Artık dünyanın gittikçe küçüldüğü ve hızla değiştiği fikrine alışmaya başladım. Biz de bayramları fırsat olarak gören ve hemen tatil hazırlıklarına başlayan çoğunluğun içindeyiz ama giderken içimde bir hüzün de oluyor.
Değişen ve hızla küçülen dünyada tatlı bir huzur hissedeceğiniz bayramlar geçirmenizi diliyorum.

Limonlu paluze

MALZEMELER
* 4 adet orta boy limon suyu
* 4 su bardağı su
* Türk kahvesi fincanıyla 1 buçuk fincan nişasta
(buğday ya da mısır nişastası)
* 1 buçuk su bardağı tozşeker
Üzeri için;
* 3-4 yemek kaşığı hindistancevizi
* 100 gr badem içi, ceviz ya da fıstık

YAPILIŞI
Limon suyu ve suyu orta boy bir tencereye aktarıp yaklaşık iki Türk kahve fincanı soğuk suda ezilmiş nişastayı ekleyin. Tozşekeri katıp kısık ateşin üzerine oturtun. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistancevizi, badem, ceviz ya da fıstıkla süsleyin. Ayrıca rendelenmiş limon kabuğuyla tatlandırıp soğuk olarak servise sunun.
Yazarın Tüm Yazıları