Batıda müşteriye bu saygısızlık yapılmaz

BİR cumartesi akşamı için Gaziosmanpaşa’daki Amarillo Restoran’da saat 21.00-21.30 arası 2 kişilik rezervasyon yaptırdık ve kurallar gereği cep telefonu numaramı bıraktım.

Özel nedenlerden dolayı 10 dakika geciktik ve yerimizin başkalarına verildiğini gördük. Rezervasyon yaptırırken cep telefonu numaramı verdiğimi söyleyince, kalabalıktan ötürü arayamadık, cevabını aldım.

Bunun üzerine 10-15 dakika kadar belki bir yer ayarlanabileceği ümidiyle ayakta bekletildik. Daha sonra yakınımızdaki bir çift kendi masalarını diğer masadan ayırarak bize yer verdiler.

Sonradan restoranın sahibi olduğunu öğrendiğim bayana tüm kibarlığımla "Sizin çözüm üretmeniz gerekiyorken müşterileriniz çözüm üretiyor" dedim. Bunun üzerine hanımefendi sandalyeyi itekleyerek "O halde size bu yeri vermiyorum" dedi.

Şaşkınlık içinde, kendisine görevini sorduğumda "Ben buranın sahibiyim" dedi. Çevremizdeki şaşkın bakışlar içinde ’kovulmuş’ gibi mekanı terkettik.

Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır? Bir mekana sahip olmak, orada bu tür terbiyesiz davranışlar içinde olabilme cesaretini verebilir mi? Amarillo’nun sahibesi olan hanımı kınıyorum ve bu olayın başkalarınca da bilinmesi gerektiğini düşünürek sizlerle paylaşıyorum.

Asuman ERBAY-Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Koordinatörü erbay@bilkent.edu.tr

Bir borçlu 1 YTL’lik icra takibinde alacaklının avukatına ne öder

KÖŞENİZDE, ASKİ abonesi olan bir vatandaşın su aboneliğinden kaynaklanan borcu ve bu borç nedeniyle ASKİ avukatına ödediği vekalet ücreti şikayet konusu olmuştu.

2006 yılında yürürlükte olan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca 1 YTL’lik borç nedeniyle yapılan bir icra takibi nedeniyle borçlu 110 YTL vekalet ücreti ödemek zorundaydı. Türkiye Barolar Birliği’nce 2007 yılı için hazırlanan ve 13.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi bu konuda önemli bir değişiklik getirmiş vekalet ücretinin asıl alacağı geçemeyeceği esasını kabul etmiştir.

Başka bir deyişle 1 YTL’nin icra takibine konu edilmesi halinde borçlu 1 YTL icra takibi ödeyecektir.

Baroların benimsediği yeni esas kimi meslektaşlarımızca olumlu bulunurken olumsuz olduğu yolunda da değerlendirmeler yapılmıştır. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun adalet ve hakkaniyete uygun, Anayasanın sosyal devlet ilkesine paralel, tüketici haklarını kuvvetlendirici, avukatlık mesleğini yücelten yaklaşımını desteklediğimi belirtmek isterim. Köşenize tüketicilerin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle konuyu okuyucularınızın bilgilerine sunuyorum.

Av. Kemal VURALDOĞAN

Hani o su var ya...

GEÇTİĞİMİZ günlerde tesadüfen, Büyükşehir Belediyesi’nin haftalık bülteninde Melih Gökçek’in su sorunuyla ilgili ’buluşlarını’ okudum.

Balgat’ta oturanlar iyi bilirler Konya Yolu’nun kenarında bulunan ve yapılış tarihi bilinmeyen Balgat Merkez Camii’nin yanında yapılan inşaatın temelinden Dede Çeşmesi’nin bir kolu bulunmuştu. Ama ne kol! Su fışkırıyordu. Ben de vatandaşlık görevimi yerine getirip hem Büyükşehir hem de Çankaya belediyelerine bildirdim. İki belediyenin de yetkilileri ilgilenmedi, oluk gibi akan su kanala verildi.

H.N

KISA.. KISA...

23 Ocak sabahı işe giderken Çetin Emeç Bulvarı’ndaki kaldırım taşlarının değiştirilmeye başlandığını gördüm. Sökülen taşlarla yerine yerleştirilen taşlar arasında hiçbir fark yoktu. Halen sökülmemiş olan kaldırım taşlarına daha dikkatli baktığımda onarıma muhtaç olmadıklarını gördüm. Hangi düşünceyle verdiğimiz vergilerden sağlam kaldırımlar değiştiriliyor?

Serdar YÖRÜKOĞLU
Yazarın Tüm Yazıları