Başkanımızı seçiyoruz ama...

YİNE geldik seçime. Bakıyorum muhalefette isimler değişmiyor ama destekledikleri aday her seferinde bir başkası oluyor. 4 dönemdir federasyonun başında olan Turgay Demirel’in karşısına doğru dürüst bir proje ile çıkamadıkları gibi, bel altından çalışmalar yapıp, Turgay Demirel’i sindirmeye çalışıyorlar.

1992 yılında başkan olduğu zaman Turgay Demirel’in işleri çok iyi idi. Basketbolu büyütmek için cebinden geri dönüşü olmayan büyük paralar harcadı. Zaman içinde herkesin başına gelebilir işleri kötü gitti, toparlanmaya çalışıyor. Ancak, kendi iş durumunu hiçbir zaman basketbola yansıtmadı ve 1992'de Osman Solakoğlu’ndan aldığı basketbolu yükseklere taşıdı. 2001 Avrupa Şampiyonası'nı kim unutabilir? 2202 Dünya Şampiyonası'na katıldık. Ve yine onun 2010 Dünya Şampiyonası'nı ülkemize getirmesinin verdiği avantajla kontenjandan 2006 Dünya Şampiyonası'na gittik ve Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Bayanlar ve alt yapı çalışmalarını burada yazmaya çalışsam, sayfalar yetmez. Türkiye Basketbol Ligi'nin isim ve yayın hakkını müthiş bir çalışmayla Beko ve Digitürk’e pazarlayan, Basketbol Ligi'ni Avrupa seviyesine çıkaran yine Turgay Demirel. "Yüzü gülmüyor" diye, "basketbolu katledenleri dışlıyor" diye onun Türk basketbolu için yaptıklarını bir kenara atıp, hiç hak etmediği şekilde yerden yere vurmak ayıptır.

Bu nasıl anlayış?

Gelelim seçime... Tahkim Kurulu, milli sporcuların oy verme biçiminden dolayı SEÇİM ertelendi. Hayretler içinde kaldım. Bir zamanlar Türk basketboluna damgasını vuran Şengün Kaplanoğlu, Kemal Erdenay, Erdal Poyrazoğlu gibi isimlerin, oynadıkları dönemde milli maç sayısını azlığından dolayı söz hakkı olmamasını kınıyorum. Bu nasıl anlayış? En fazla milli olmuş 5 kişi mi seçimlerde koskoca basketbol camiasını temsil edecek?

Milli takım çalıştırmış antrenörler içinde durum aynı. Bu işin doğrusu statüye göre oy verecek isimler, bugüne kadar milli olmuş tüm sporcu ve antrenörlerin toplanarak değerlendirdirip seçeceği adaya oy vermeleridir. O zaman tüm basketbol camiasının içine sindirdiği aday başkan olur. Gerisi hikaye. 24 Kasım’da basketbol camiası en doğru kararı verecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Yazarın Tüm Yazıları