Bakan Bayraktar, tarımcı Bayraktar’ı dinler mi

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, toprağın korunmasının herkesin sorunu olduğunu belirterek şu müjdeyi verdi:

Haberin Devamı

“Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndaki 4 partinin de tarımın, hayvancılığın ve bu üretim dallarında çalışanların korunması konusunda uzlaşmaları, memnuniyet vericidir.” Bayraktar dünkü açıklamasında çeşitli konuları gündeme taşırken şu uyarıları yaptı: “Toprağımızı koruyalım çocuklarımızın geleceğiyle oynamayalım” “Toprak Koruma Kurulları’nda kamu yararı kavramı suistimal ediliyor. Verimli topraklar tarım dışına çıkarılıyor” “Tarım arazilerinin korunması konusunda yargı da çok duyarlı hareket etmektedir. Toprağı korumak için yargıya gitmek zorunda kalmayalım” “Tarım arazileri söz konusu olduğunda, oluşturulacak kurulda mutlaka Ziraat Odalarından bir yetkili bulunması gerekir.”
Bayraktar’ın en önemli sözü de şu oldu:
“Tarım arazilerinin tarım dışı amaçlarla kullanılması, kuşkusuz büyük bir savurganlıktır. Toprak Koruma Kurulları’nda “kamu yararı” kavramı suiistimal ediliyor; verimli toprakların tarım dışına çıkarılması dikkat çekiyor.”
Peki görev kime düşüyor:
Önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sonra da Ankara Valiliği ile ilçe belediyelerine...
Evet TZOB Bayraktar’ı, Bakan Bayraktar ve Gökçek duyuyorlar mı?

Haberin Devamı

Ankara Valiliği de kulak çekecek

Ankara Valiliği’nden dün akşam üzeri yapılan açıklama şöyle:
“Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, müsabakalardaki güvenlik tedbirlerini görüşmek üzere 13.08.2013 Salı günü (bugün) 14.00’te Ankara Spor Salonu Toplantı Salonu’nda ‘sezonun ilk’ toplantısını yapacaktır. Vali Alâaddin Yüksel başkanlığındaki kurul, yeni sezonundaki spor müsabakaları öncesinde, müsabakalar sırasında ve sonrasında “6222 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” gereğince alınacak güvenlik tedbirlerini görüşecektir. Toplantıya Spor Kulübü temsilcileri ve yöneticileri ile Kurulun tüm üyeleri katılacaktır.”

EnerjiSA: Şebeke yenileniyor

“EnerjiSA yine sınıfta kaldı’ (6 Ağustos) başlıklı şikayete adı geçen şirketten gelen yanıtta, başkent elektrik dağıtım olarak 2011-2015 yılları için 1.1 milyar TL elektrik şebekesi yatırımı planladıklarını belirterek şöyle deniliyor:
“Bu projelerden biri de, Fidanlık Mahallesi olarak bilinen ve Mithatpaşa Caddesi ile Kurtuluş çok katlı otoparkı arasında kalan bölgede gerilim düşüklüğü yaşanmasının önüne geçmek adına yapılan elektrik hatlarının yeraltına alınması projesidir. Proje, 19 Haziran 2013 tarihinde başlamış olup, 20 günlük bir sürede tüm kazı çalışmaları tamamlanmıştır. Bugün itibariyle bölgede yeraltına alınan hatların enerjilendirmesi ve aydınlatma direği montajı çalışmaları yapılmakta olup, Ramazan Bayramı sonrası bu çalışmalar da sona erecektir. Kazı çalışması esnasında gerekli iş güvenliği tedbirleri alınmış olup, ilgili uyarıcı ve bilgilendirici görseller sergilenmektedir.”

‘Meslek Lisesi memleket meselesi’

Haberin Devamı

Öğretmen atamaları yıllardır yapılıyor ancak mesleki ve teknik eğitime yeterli destek ve önem verilmiyor. Yıllara göre öğretmenlik atamalarına bakıldığında öğrenci sayıları artmasına rağmen meslek lisesi öğretmenlerine ayrılan kontenjanlarda herhangi bir değişiklik olmuyor. ‘Meslek Lisesi memleket meselesi’ denilmesine rağmen meselenin kıyısına köşesine bile gerekli önem verilmiyor. Bugün güçlü bir Türkiye’nin oluşumunda yapı taşlarından biri de nitelikli iş gücüdür. Bu sebepledir ki meslek liseleri de bu niteliklerdeki elemanları yetiştirebilecek en etkili kurumlardır. Yıllardan beri yapılan atama sayılarına baktığınızda koskoca fakülte atama toplam sayılarının bile bazı öğretmen atama sayılarının yanına yaklaşmadığı görülüyor. Bu Mesleki eğitime verilmeyen önemin bariz bir örneğidir.
Eğitim öğretim sadece ilköğretimden ibaret değildir.
4+4+4 ün yapılanmasında sadece 4+4’lük kısma önem verilmiş liselerde ise mesleki eğitim hep gözardı edildi.
Bir çok meslek lisesinin lokomotif bölümünün Elektrik bölümü olduğu gayet açıktır. Artık yeter biz elektrik öğretmenleri olarak atanmak ve mesleki eğitiminde hakettiği yeri bulmasını istiyoruz.
H.H.

Yazarın Tüm Yazıları