Babamın yaptığı çok kötü bir şeyi öğrendim

RUMUZ: GEMİBundan bir ay önce, babamla ikimizi rüyamda gördüm.

Birlikte gemiye biniyorduk, etrafında bir sürü insan vardı geminin. Babam birden koşmaya başladı, oysa gemi kaçmıyordu. Babam kapağın yanına doğru koşuyordu, denize düşecekti belliydi. Ben dahil herkes onu uyardı. Ama babam denize düştü ve motora kapıldı.

Bu rüyadan bir hafta sonra, yine babamı gördüm. Babam zile bastı, ben de kapıyı açtım. Bir baktım, babamın kolu dirsekten itibaren yok. Kan yoktu, ama kolu da yoktu. Ben çok üzgün ve şaşırmış bir halde koluna ne olduğunu soruyordum, o da yaprakları keserken testereye takıldığını söylüyordu. Uzun süre bu rüyaların etkisinden kurtulamadım ve çok kısa bir süre sonra babamın yaptığı çok kötü bir şeyi öğrendim. Şimdi de, acaba hissetmiş olabilir miyim diyorum.



YORUM: Rüyada görülen gemi, kişinin sosyal yaşamdaki sorumluluklarını veya yapmaya zorunlu kaldığı şeyleri ifade eder. Hareket etmek üzere olan bir gemi ise, kişinin yaşamında bir dönemin sona erdiğini ve yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu gösterir.

Rüyada görülen kapı, yeni koşulları ve kişinin yaşamında geldiği yeni bir aşamayı simgeler. Kol ise, savunma sistemini sembolize eder. Sizin rüyanızın genelini bu bilgilere göre yorumlarsak, babanızın son zamanlarda içerisinde bulunduğu bir durumun veya yaşamında meydana gelen değişikliklerin (gemiyle çıkılan yolculuk) onu zor durumda bıraktığını (motora yakalanıyor) ya da hayatında meydana gelen değişikliklere (kapı geçişi) uyum sağlamakta zorlandığını veya güç kaybına uğradığını (kesik kol) söyleyebilirim.

Yaprak keserken kesilen kol da, yeşeren umutların gördüğü zararı akla getiriyor. Yaşamınızda ya da babanızın hayatında ne gibi değişiklikler oldu bilemiyorum ama rüyanız, meydana gelen değişikliklerin babanızı oldukça değiştirdiğini veya ona ya da ailesine verdiği zararı gösteriyor. Rüyalarınızın ardından babanızın yaptığı bir yanlışı öğrenmeniz ise, sürekli tekrarladığım değişimin, bu yanlışa bağlı olma ihtimalini güçlendiriyor. Söylediğiniz gibi, rüyalarınızın asıl nedeni, siz bu yanlışı önceden fark ettiğiniz için, sonuçlarını bilinçaltı olarak büyütmenizle ilgili olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları